Banker

Kjære far, hvorfor la du gjeld drepe deg?

Kjære far, hvorfor la du gjeld drepe deg?

Ifølge hans dødsattest døde pappa av hjerteinfarkt, ellers kjent som et hjerteinfarkt.

Hans helse var blitt forverret i noen tid, så det var ikke en total overraskelse.

Han fikk vekt og ble diagnostisert med type 2 diabetes. Han hadde to bypassoperasjoner - en trippel, en firedobbelt. Det var ikke vanskelig å forstå hvorfor han hadde hjerteproblemer.

Hans diett var usunn; han fikk ikke nok mosjon; og han var stadig under stress.

Vi trodde det ikke var mye som noen av oss kunne ha gjort. I etterkant var det et område hvor jeg kanskje kunne vært med, selv om jeg ikke tenkte på det på den måten. Hans økonomiske helse forverret seg mer enn hans fysiske helse, og det var en av de viktigste kildene til stress.


Det var ikke hans hjerte som drepte ham - det var hans gjeld

Faren min rakk opp kredittkortgjeld raskere enn en NASCAR-sjåfør i Daytona, og han kunne aldri få sine utgifter vaner i sjakk. Akkurat som du kan se på indikatorene for hjerteproblemer, var det mange tegn på at noe var galt med hans økonomi.

Han tok kontantforskudd på ett kort for å foreta betalinger på en annen. Han tok ut et nytt boliglån bare for å foreta minimumsbetalinger på hans kredittkort, som alle hadde renten i 20 prosent til 30 prosent rekkevidde. Han var alltid bekymret for hvordan han ville skrape sammen nok penger til å betale regningene sine.

Jeg så stresset av hans gjeld som veide på ham. Jeg har uten tvil mye grunnen til at han fikk så mye vekt i utgangspunktet, fordi han var gravitasjon mot usunn komfortmat for å hjelpe ham til å glemme stresset, og den følelsesmessige dreneringen fra stadig å bekymre seg for penger ranet ham av initiativet til å trene.

En av mine største angrer, som jeg delte i min bok, "Soldier of Finance", er at jeg aldri hadde mot til å konfrontere faren min om sin gjeld. Jeg tror på en eller annen måte trodde jeg at ting bare ville fungere. De gjorde det ikke.

Hvis du kjenner noen som sliter med gjeld, er det tegn som du kan se etter - og ting du kan gjøre. Her er tre indikasjoner på at de er på vei for unødvendig og farlig stress.

1. De er konstant fretting om hvordan de vil betale regninger

Du kan fortelle når det har blitt et problem for noen du kjenner. For en ting kryper det inn i sin samtale. De begynner å lage kommentarer som tyder på deres desperasjon. Se etter andre tegn. Jeg kan huske å gå inn i farens hus og se en liste over kredittkort gjeld ved siden av datamaskinen. Det var tydelig på hans måte. Bekymring er vanskelig å gjemme seg.

2. De bruker kreditt for å betale for kreditt

Hvis noen bruker et kredittkort til å betale minimumsbetaling på en annen, eller tar ut et kontantskudd på et kort for å foreta en betaling, er det flere problemer. For det første reduserer du vanligvis ikke beløpet på et kort på noen signifikant måte. Lionsandelen går til å betale renter. Ved å bruke et annet kort for å foreta betalingen, legger du bare til din totale gjeld, noe som gjør fremtidige minimumsbetalinger enda høyere. Det er en no-win-syklus.

3. De låner ofte penger - noen ganger fra deg

Når de spør, det lyder alltid som en mulighet for deg å hjelpe. Lånet løser sine problemer og tar presset av ved å la dem konsolidere sine regninger i en betaling, noe som gjør at de kan returnere pengene dine til deg. Problemet er at det aldri virker slik.

Jeg lånte en gang min far $ 8000 for å hjelpe ham med å betale noen gjeld. Ikke bare løp han opp ny gjeld så fort han betalte den gamle, men da han innså at han ikke kunne betale meg tilbake, tok han ut en livsforsikring med meg som mottaker. I stedet for å eliminere gjeld, la han til en annen månedlig betaling.

Hvis en nær venn eller slektning utviser disse symptomene, er det ting du kan gjøre. Her er tre forslag for å komme i gang:

1. Forsiktig forsiktig dem med bekymringene dine

Gjør ditt beste for å holde fra å dømme dømmende ved å understreke at du er bekymret for stresset deres økonomiske vaner legger på forholdet ditt, og enda viktigere, farene for helsen. Det blir ikke lett, men hvis du virkelig bryr deg om dem, vær ærlig med dem.

2. Stopp Aktiver

Da bestemor min døde, arvet min far og jeg penger. Faktisk ville pappa låne min andel for å betale sin gjeld og planla å betale meg tilbake i månedlige avdrag. Kjæresten min - som senere ble min kone - konfronterte meg slik jeg burde ha konfrontert min far. «Det vil ikke hjelpe ham, og det hjelper deg ikke,» sa hun blunt.

Hun hadde rett, og jeg visste det. Det var første gang jeg noensinne fortalte faren min, og det var det vanskeligste jeg noensinne måtte gjøre, men det måtte gjøres, for hans skyld og for meg. Lær å si nei. Ikke engang enig i å tegne et lån. Du legger bare til problemet.

3. Tilby ekte hjelp (ikke lån)

Dette kan være så involvert som å sette seg ned med dem og å organisere regninger, utvikle en plan for gjeldsreduksjon og hjelpe dem med å holde fast ved det. Men i det minste kan du introdusere dem til en finansiell rådgiver for å hjelpe dem med å få ting under kontroll. Fremfor alt, gi oppmuntring og støtte. Å endre livslang vaner er aldri lett, men det kan gjøres.

Jeg skulle ønske jeg hadde snakket med faren min tidlig. Jeg gjorde det aldri, men jeg tror jeg har lært av begge feilene våre. Jeg håper du vil også.

Ikke vent eller lene seg stille og håp om at noe vil forandre seg. Bli en agent for forandring. Når du ser advarselsskiltene, snakk du opp.

Skrive Inn Din Kommentar