Penger

Hemmeligheten til å tjene penger ved å skrive gratis ebøker

Hemmeligheten til å tjene penger ved å skrive gratis ebøker

Visste du at du kan tjene penger ved å gi bort gratis bøker? Det høres ikke mulig, men det er: Jeg har gjort det med fem av mine bøker. Hvis du kan skrive, redigere eller ansette en forfatter, kan du gjør hundrevis (eller tusenvis) av dollar som gir bort bøker.

Det er vanlig for forfattere å gi bort sine e-bøker for å bygge navnegenkjenning eller for å markedsføre sine andre bøker. Men det er ikke de eneste måtene å tjene penger på med gratis e-bøker. Her er en strategi som fungerte for meg.

Hvordan lage affiliateinntekter fra ebøker

For noen år siden kjøpte jeg en PDF-bok om bygging av nisjeposisjoner. Da jeg hadde lest halvparten av det, hadde jeg registrert meg for en linkbyggingstjeneste forfatteren anbefalte. Jeg betalte $ 150 i måneden for tjenesten, og fordi han hadde knyttet til den ved hjelp av sin tilknyttede kode, tjente han en $ 30 andel av hver betaling.

Jeg kjøpte også to andre produkter han koblet til, noe som resulterte i provisjoner på $ 10 og $ 20. Samlet sett lagde han $ 60 fra meg om noen dager med sine tilknyttede lenker, og link-building-tjenesten betalte ham en annen $ 30 for hver måned jeg ble abonnert! Hans eBok kostet meg omtrent $ 20, men han ville ha kommet utover selv om han hadde betalte meg $ 20 for å lese det - eller gitt det gratis til meg.

Det fikk meg til å tenke. Det må være lettere å gi bort en bok enn å selge den ...

Jeg tilbrakte noen dager å sette sammen en liten ebook. Resultatet, "Mind Power Meditation", har åtte korte kapitler om bruk av meditasjon for å øke kraften i tankene dine. Flere ganger i boken nevner jeg et brainwave entrainment produkt som brukes til å meditere, kobling til det ved hjelp av min affiliate kode. Når en leser klikker gjennom og laster ned $ 85-pakken, får jeg $ 42,50.

En uke etter at jeg fullførte det, ga jeg e-boken til mine "Mind Power Report" -abonnenter og gjorde raskt et par hundre dollar i provisjoner. Jeg ga også bogen på sidene mine, og jeg gjør fremdeles en kommisjon fra det år senere.

Er du klar til å prøve? Her er hva du må gjøre:

1. Velg ditt emne

Jeg skrev bøker basert på mine eksisterende hobbyer og interesser. Skriften kommer naturlig på denne måten, og det er lettere å være motivert. Heldigvis har jeg mange interesser, så jeg kunne velge de med mer kommersielt løfte. Hvis din lidenskap er tegning og maling, kan det være vanskelig å finne relevante produkter for å fremme. Så igjen, der er tilknyttede programmer for kunstforsyninger.

Du kan også finne affiliateprogrammer med høy provisjon og lage en bok basert på hva som helst som tjener mest penger. Denne tilnærmingen er fornuftig hvis du kan skrive om noe lett. Det fungerer også hvis du ikke skriver boken selv - mer på det i et øyeblikk.

2. Velg et affiliateprogram

Affiliate markedsføring er enkelt nok. Du registrerer deg for å markedsføre selskapets produkter, og de gir en unik kode du bruker til å koble til dem fra nettstedet ditt, bloggen, Facebook-siden eller (selvfølgelig) ebook. Hver gang noen går til selskapets nettside via linkene dine og fullfører et salg, tjener du en provisjon.

Jeg googled "art supplies affiliate program" for å finne firmaet jeg koblet til i trinn 1. Det er en måte å finne passende produkter fra hvilke du kan gjøre en kommisjon, men du kan også bruke en katalog over tilknyttede programmer for å se mange muligheter i ett plass. Affiliate kataloger er gode for inspirerende ideer, og du kan finne fire eller fem nyttige og relevante produkter for å markedsføre i samme bok.

Ser på ulike tilknyttede produkter kan forandre tankene dine om ditt emne. For eksempel kunne jeg ha fokusert på tradisjonell meditasjon i min eBok, men brainwave entrainment ble det dominerende temaet delvis fordi jeg lager $ 42,50 per salg på produktet jeg markedsfører. Det var bedre enn å lage en $ 3 provisjon på en meditasjon pute.

3. Lag en eBok

Jeg hadde studert og skrevet om meditasjon, så det var ikke vanskelig å skrive min eBok om noen dager. Ved 11 000 ord er det bare så lenge ti artikler som denne.

Hvis du ikke vil skrive, kan du betale en forfatter for å sette din ebook sammen. Det er imidlertid et dyrt forslag, med mindre du har en venn som vil gjøre det for en del av fortjenesten din. Hvis du setter opp prosjektet ditt på bud på Elance eller et lignende nettsted, vær forsiktig med å bekrefte at du skriver prøver for å sikre at du får kvalitetsarbeid.

Du kan også sette sammen en bok med gratis artikler som produsent / redaktør. Finn relevante eksperter på nettet som vil gi deg en artikkel i bytte for en kort biografi på slutten som lenker til deres nettside eller blogg. Planlegg å email eller ring dusinvis av forfattere for å få nok artikler. Men når du har artiklene dine, legger du dem bare sammen, legger til anbefalinger med tilknyttede lenker for passende produkter, skriver en rask introduksjon, og du har din bok.

Hvis du bruker MS Word, kan du raskt konvertere eBok til en PDF, eller bruke en online-konverter som CutePDF Writer. Det er enkelt å lage en nedlastingskobling til boken på bloggen din eller på webområdet ditt.

Ja, "annonseringen" i boken din vil irritere noen lesere, men ikke bekymre deg for det. Mange lesere vil lære om produkter de kan dra nytte av, så for dine lenker gjør boken mer verdifull. Hvis produktene du linker til er relevante, vil du ikke ha mange klager. (Og kanskje du kan minne klagerne om at eBoken var gratis.)

4.Gi din ebook unna!

Min erfaring er at færre enn 1% av leserne vil klikke på en kobling og kjøpe et tilknyttet produkt. Selvfølgelig inneholder min erfaring min dårlige markedsføringsferdigheter, så du kan gjøre det bedre. Uansett, gi bort så mange e-bøker som du kan! Her er noen måter å gjøre det på:

  • Send e-post til alle du kjenner
  • Sett en nedlastingskobling på bloggen din
  • Link til nedlastingssiden din fra Facebook og Twitter
  • Fordel arbeidet ditt gjennom gratis eBok nettsteder
  • Overbevise bloggeiere om å gi den bort som en gave til besøkende
  • Overbevis nyhetsbrev forleggere å tilby det som en gave til abonnenter
  • Annonser gratis på Craigslist under "Free stuff"

For best resultat, få boken din i hånden til lesere som er lidenskapelige om emnet og vil elske produktene du anbefaler. Lykke til!

Din sving: Hva synes du om å gi bort gratis e-bøker for å tjene penger?

Skrive Inn Din Kommentar