Penger

Her er nøyaktig hvordan jeg slått Freelance Gig meg inn i en heltidsjobb

Her er nøyaktig hvordan jeg slått Freelance Gig meg inn i en heltidsjobb

Første gang jeg ble betalt for å skrive, gjorde jeg $ 25.

Det var desember 2013, og jeg klatret sammen en levende ventetabell, barnevakt og personlig assistanse, gjennomsnittlig rundt $ 15 per time.

For meg var $ 25 nesten 2 timer jeg trengte ikke jobbe på en restaurant, bytte bleier eller løpe rundt i New York City og plukke opp andres renseri. Så jeg mailet hver personlig økonomi blogger jeg kunne finne for å fortelle dem at freelance skriving tjenestene var tilgjengelig for utleie.

Det var ikke lenge før jeg skjønte den totale uholdbarheten til min tilnærming. Ved $ 25 per innlegg, vil jeg trenge å skrive 20 innlegg per uke bare for å få $ 500, før skatter.

Det jeg først hadde tenkt på som frihet plutselig virket umulig. Jeg hadde ikke det i meg å skrive 50 000 ord hver måned. Det er som å skrive en bok hver 30. dag!

Sliter med å skala opp

Jeg forhandlet en 20% økning, men det var ikke lenge før jeg skjønte at selv $ 30 per innlegg ikke skulle være nok til å bli en heltidspersonell.

Men det jeg ikke tjente i kontanter, fikk jeg i identitetskapital og nettverksvekst.

Jeg bidro til så mange blogger i personlig økonomi nisje at navnet mitt ble praktisk talt synonymt med tusenvis av penger. Jeg ringte fra store nyhetsnettverk og medier, og ba meg kommentere historier jeg hadde skrevet.

Det høstet bestemte jeg meg for å delta i den årlige finansmediekonferansen, og koble personlig sammen med mine eksisterende kunder og utvide nettverket enda mer.

Kommer hjem med en haug med visittkort og samtaler for å følge opp, skjønte jeg potensialet i mitt neste skritt - en måte å skalere frilansingen min på, slik at jeg kunne bære fullt ut på full tid og la barnevakt, venter og personlig bistå bak for godt.

Freelance Mistake Jeg skjønte ikke at jeg var å gjøre

Jeg hadde blitt sittende fast i en ansatt tenkemåte, der det var som en dristig bevegelse å be om en 20% økning. Jeg måtte begynne å tenke mer som en gründer og revurdere min markedsmulighet.

Skrive for andre bloggere var iboende begrensende. Jeg trengte å begynne å skrive for bedrifter med større budsjetter hvis jeg skulle tilbakestille freelancen på en meningsfull måte.

Da jeg slog disse nye typer klientene, begynte jeg å spørre om dobbelt, trippel og noen ganger fire ganger min første sats på $ 25. Enkelheten som de ble enige om, gjorde meg klar over hvor mye jeg var underladet.

Jeg begynte også å snakke med andre frilansere i min nisje. Etter å ha tilbrakt et år med å samhandle med dem på nettet og styrke disse relasjonene personlig på konferansen, følte jeg meg mer trygg på å stille oppriktige spørsmål, for eksempel hvor mye de belastet, hvor de fant de beste mulighetene og hvordan de gikk om å omforhandle sine priser.

Jeg begynte å gi slipp på kundene ettersom prisene mine vokste forbi begrensningene i budsjettene deres, mens de hele tiden fortsatte å bygge nettverk, kompetanse og media tilstedeværelse for å tiltrekke seg større og bedre muligheter.

Mine blogginnlegg for klienter begynte å bli syndikert på store mediasider, for eksempel Yahoo! News og MSN, så jeg brukte muligheten til å kaste ut andre medier, til slutt lander et vanlig sted på den amerikanske News & World Report-bloggen, viderebygger min troverdighet og kapital.

Dagen min freelance-rente treffer 20x

Jeg vil aldri glemme dagen jeg ringte fra et Fortune 500-selskap som ba om priser. Jeg fortalte dem $ 150, og prøvde å presse konvolutten.

De kom tilbake til meg med en kontrakt som tilbyr $ 1 per ord. Det er rundt $ 500 for ett innlegg - 20 ganger hva jeg hadde tjent da jeg nettopp startet!

Ved årsskiftet hadde jeg bygget en liste over like godt betalende kunder. Ikke ved å fortsette kontinuerlig langs min nåværende sti og be om 10 eller 20% reiser her og der, men ved forsettlig å forstyrre status quo. Jeg sluttet arbeid som ikke lenger var i samsvar med min rente. Jeg har også holdt øye med mulighetene for å øke verdien min og oppfordre flere betalende kunder til å nå ut til meg - ting som å bli en publisert forfatter og jevnlig opptre på nasjonal fjernsyn som ekspert på mitt felt.

Mine toppforhandlingsstrategier for andre freelancere

På denne reisen med eksponentiell inntektsvekst har jeg lært en rekke verdifulle leksjoner:

  • Husk at konteksten spiller en viktig rolle i å bestemme prispunktet. Hvis du har maksimert inntektspotensialet ditt i et bestemt marked, bør du vurdere å svinge for å maksimere mulighetene dine andre steder.

Hvor jeg pleide å tjene $ 25 per postskrift for små og mellomstore bloggere, kan jeg nå få $ 500 å gjøre det samme arbeidet for trykte magasiner og selskaper.

  • Aldri slutte å bygge din identitetskapital. Ferdighetene, verdien og opplevelsen du tar med på bordet, er det som gjør deg i stand til å belaste en premie, så tilbringe tid kultivere dem hver dag.

    Ta kurs, utvikle etterspørselsferdigheter (offentlige taler, video, sosialmediemarkedsføring, etc.), hold deg oppdatert om de siste historiene og trender i din nisje, og skape innhold rundt de emnene som viser hva du kan ta med til Bordet.
  • Utnytt nettverket ditt. Nettverket av andre frilansere er en av dine beste ressurser.Jo mer gjennomsiktig du handler om dine egne priser og klientinteraksjoner, desto mer vil kollegaene dine dele sine strategier og kontakter med deg.

Når og hvor du kan, koble deg til mennesker personlig. Gå til konferanser, møter og bransjehendelser - hvor som helst du kan sette i ansiktstid og koble deg til mennesker på menneskelig nivå. E-post innboks er kaos for frilansere og mer for redaktører og produsenter. Hvis du vil skille seg ut og gjøre en ekte tilkobling, må du komme foran folk.

  • Be alltid om et budsjettområde når du forhandler. Jeg var heldig når jeg gjorde min "store" $ 150 spør og klienten kom tilbake med sin standard $ 1 per ord-rate.

Lærdommen lærte? Be alltid å spørre om kundens budsjettområde, i stedet for å lede med din rente. Dette kan spare deg for å undervurdere deg selv.

  • Vet når du er villig til å gå bort. Jeg vet at slippe garantert inntekt er skummelt, spesielt som freelancer. Men hvis du ønsker å oppsøke eller tiltrekke seg nye muligheter, må du gi deg tid og plass til å gjøre det. Det betyr at du er villig til å gi slipp på klienter som ikke er klare til å komme opp med deg!

Stefanie O'Connell er forfatteren av "The Broke and Beautiful Life" og grunnlegger av stefanieoconnell.com, en destinasjon for tusenårige kvinner som ønsker å føle seg så trygg på pengene sine som de gjør i deres liv.

Skrive Inn Din Kommentar