Penger

Hvordan si nei på jobb når du er den typen person som alltid sier ja

Hvordan si nei på jobb når du er den typen person som alltid sier ja

Det var 6. mars, og jeg var nær å gi opp.

Jeg var midt i mitt siste semester på grunnskolen. Jeg spjente mer enn 30 timer i uken på et Denver-magasin mens jeg fullførte mitt endelige dykkedypeprosjekt, som ble til 250 sider med forskning.

Prosjektets 1 mai-deadline virket uoppnåelig.

I min ukentlige oppdatering til professorene mine, som var to dager sent (helt ute av karakter for meg) skrev jeg:

"Beklager dette er sent denne uken. Jeg må definitivt lære å si nei. De siste to ukene har vært opptatt og utmattende, og jeg har ikke vært i stand til å jobbe på prosjektet mitt så mye som jeg forventet. "

Jeg endte e-posten og ba om en frist for forlengelse for mitt første utkast, noe som kunne ha sporet min forventede mai-eksamen og kostet meg hundrevis av dollar for enda et semester av undervisning.

Noen dager senere mottok jeg en e-post fra en av professorene mine, Berkley Hudson. Hans søte sørlige oppførsel roet meg alltid, selv gjennom en dataskjerm.

Han skrev: "Det er bemerkelsesverdig å se deg vokse, modne, tenke, finne måter å få ting gjort. På spørsmålet om å si Nei, så kan du si ja til det som virkelig betyr noe: Jeg liker Greg McKeowns tilnærming. "

Han koblet til en McKeown-post med tittelen "Hvis du ikke prioriterer livet ditt, vil noen andre."

Jeg husker å rive opp i lettelse, så leser og leser brikken.

Det åpnes med en anekdote om Mahatma Gandhi, som praktiserte å si nei. "En" nei "uttalt fra den dypeste overbevisning er bedre enn en" ja ", bare uttalt for å behage, eller verre, for å unngå problemer," sa han en gang. Han brukte denne ideen til å prioritere to timer om dagen med sitt barnebarn.

McKeown klarte ikke å bruke dette til sitt liv da en av hans døtre ble født. Han forpliktet seg til et klientmøte da hans kone og timebarnet var fortsatt på sykehuset.

Og ingenting kom til og med fra møtet.

Betydningen av å si nei på arbeidsplassen

Jeg endte opp med å fullføre utdannet skole i tide, og jeg begynte å føle meg mer oppfylt da jeg tok litt kontroll tilbake og begynte å prioritere livet mitt.

Det vil si, til jeg fant meg selv den samme feilen på min nye heltidsjobb.

Jeg hadde glemt igjen en gang å si nei. Jeg innrømmet min redaktør på The Penny Hoarder, Caitlin Constantine, at jeg tok på for mange oppgaver.

Jeg hadde blitt "ja mannen", som alltid var villig til å gå inn og hjelpe, men det var å begynne å ta bort fra mine forpliktelser som forfatter.

Keisha Blair, medstifter av Aspire-Canada, en online plattform for unge fagfolk, oppsummerer det perfekt i en epost til meg: "Å ta på for mange prosjekter på jobb kan faktisk sette deg i mer fare og sette integritet og omdømme på linjen. Når ting går galt fordi du er skrudd ned med altfor mange prosjekter, vil du bli klandret for ikke "prosjektstyring" godt nok. "

Alison Brehme, grunnlegger av Virtual Corporate Wellness, er enig. Å si ja for ofte gjør at du føler deg "frazzled, overveldet og stresset." Hun sier at hun ser det oftest hos karriere-drevne personer - de som vil bli kjent som den som går på jobb.

Det var meg. Frazzled, overveldet og stresset, som ønsker å være den som går til "ja" person.

Her er hvordan du vet når du skal "bare si nei"

Her er min svakhet: Jeg slutter ikke å tenke. Hvis noen nærmer seg meg med et nytt prosjekt eller en historieidee, nikker jeg øyeblikkelig og sier, "Det høres bra ut!"

Jeg tar ikke et øyeblikk å tenke, "Vel, jeg har dette, dette og dette også ... Er dette virkelig den beste bruken av min tid?"

Jeg er også en av de menneskene som helst vil bare gjøre noe selv, så det er gjort slik jeg vil at det skal gjøres. (OK, det høres dårlig ut, men Type A-folk vet hva jeg snakker om. Jeg tror det stammer fra alle de elendige gruppeprosjektene vi måtte gjøre tilbake på skolen.)

Når du hører tilbakemeldinger fra en rekke fagfolk, er den generelle konsensus å ta en pause ...

... Spør deg selv disse spørsmålene:

1. Er dette uetisk, ulovlig eller mot mine verdier?

Dette sier kanskje selvsagt, men hvis en overordnet eller medarbeider ber deg om å gjøre noe du ikke føler deg komfortabel med, si nei.

2. Hva er mine prioriteringer akkurat nå?

Judy Peebles, en karriere og forretningsutøver, foreslår at du holder en liste over prioriteringer og nåværende prosjekter ved skrivebordet ditt. Når noen nærmer deg en ny oppgave, kan du se tilbake til den listen for å se hvordan - og hvis - det kan legges til blandingen.

3. Passer dette med jobben?

Husk: Du ble ansatt for å utføre bestemte plikter og oppgaver, og hvis du blir trukket bort fra dem, så er det kanskje på tide å revurdere ditt ansvar med en leder.

Jennifer Davis, grunnlegger og lederleder ved Jennifer Davis Coaching, sier dette er uunngåelig; uforutsette ting kommer opp og ekstra hender kreves. Men hvis trenden fortsetter, kan det være på tide å snakke opp.

«Ofte vil andre spørre deg om å gjøre noe hvis de eller deres lag ikke er like kompetente som deg,» sier hun. «Jo mer du fortsetter å gjøre sitt arbeid for dem, desto lengre vil det ta for dem å lære å gjøre jobben bra.»

4.Vil dette hjelpe min karriere på lang sikt?

Du trenger sannsynligvis ikke å spørre deg selv om en liten oppgave som er delegert til deg, men tenk på det når et større, mer tidkrevende prosjekt vises.

Dette ble foreslått av Loren Margolis, en mesterkarriere over på The Muse.

For eksempel kan du ha sett meg vises på noen Facebook Live-sendinger en stund tilbake. Det var utenfor mitt rike - og hvorfor jeg foretrekker å være forfatter, skjult bak en skjerm. Jeg kunne ha spurt meg selv om disse sendingene var verdt tiden min, hvis det ville hjelpe meg å oppnå min en-, to- eller femårsplan.

Sannsynligvis ikke fordi ingen av det innebærer å være på kamera.

Hvordan si nei uten alle som hater deg for alltid

OK. Trinn 1 til å si nei: Vet at ingen kommer til å hate deg. Og hvis de gjør det, er det et problem på den siden at vi ikke har tid til å dykke inn akkurat nå ...

Trinn 2: Si nei på riktig måte.

Lettere sagt enn gjort, men her er fire strategier for å hjelpe deg å si nei - så ingen hater deg for alltid.

1. Spør om du kan ha litt tid til å tenke på det

Selv om tarmen din allerede sier nei, bare "vurdere" forespørselen.

Det betyr ikke at du trenger å tenke på det så mye at nei blir et ja. Det betyr bare at en pause å vurdere gjør at du synes mer hensynsfull og empatisk, ifølge Valerie Streif, seniorrådgiver i The Mentat.

"... du tenker i stedet for å bare reagere," sier hun i en e-post. "Det vil hindre folk i å bli avskåret fra å nærme deg."

2. Smil - og si nei ansikt til ansikt

Levering er nøkkelen når det gjelder å si nei.

Streif oppfordrer folk til å ha disse samtalene ansikt til ansikt.

"Dette gir deg muligheten til å tilby en alternativ løsning og forhindrer at noen følelser eller ord blir feilfortolket, noe som skjer altfor ofte overskrevet e-postmelding," sier hun.

3. Vis dem som liste over prioriteter

Husk at listen Peebles anbefalte ansatte holder?

Bryt det ut når noen nærmer deg en ny oppgave. Hvis du har truffet kapasitet og bare ikke kan ta på noe annet, må du minne dem om oppgavene de allerede har delegert til deg. Noen ganger glemmer ledere bare.

Hvis det er en veldig viktig oppgave, kan du spørre hvor det passer inn i listen din. Skal du prioritere det over et annet prosjekt?

4. takk dem

Michele Mavi, regissør for rekruttering på Atrium Staffing, tilbyr den perfekte etterbehandlingen: Vis forståelse.

Takk den personen for å tenke på deg og for å bringe den til bordet ditt. Men hvis bordet ditt er for overfylt, foreslår Mavi å si noe som:

"Takk så mye for å tilby dette prosjektet til meg. Det er absolutt noe jeg vil gjerne gjøre, men jeg har reelle bekymringer om å kunne få det inn innen fristen mens du fortsatt setter i et kvalitetsprodukt ... "

Fremfor alt, husk at du sier nei - og ikke sier taktfullt - viser modenhet. Den viser deg selv, du vet din tid og du vet hva som passer best for din bedrift. Hvis kohorten din respekterer deg, bør det ikke være noe ekte problem.

Carson Kohler (@CarsonKohler) er en junior forfatter på The Penny Hoarder. Selv om hun fortsatt har det vanskelig å snu folk, gjør hun et forsøk på å synes at før hun sier ja. Fordi bare å si nei, kan hun spare mye ekstra stress.

Skrive Inn Din Kommentar