Penger

Leter du etter en sommerjobb? Du vil kanskje vurdere Gigs i stedet

Leter du etter en sommerjobb? Du vil kanskje vurdere Gigs i stedet

Hva var sommerjobben i videregående skole og høyskole?

For de fleste av oss kan du nok gjette svaret på mindre enn 20 forsøk.

Hadde du vesken dagligvarer? Scoop iskrem? Vent tabellene? Man en kassa linje?

Ja det var det jeg trodde.

Men med adventen av konsertøkonomien og sin overflod av fleksible, etterspørselsjobber, kan alt forandre seg for sommerens avling av jobbsøkende tenåringer.

Hvordan Gig økonomien endrer sommerjobb

Hva mener jeg med "gig økonomi"?

Jeg refererer til trenden mot midlertidige stillinger for uavhengige arbeidere - kort sagt, konserter.

Mange av disse konsertene er peer-to-peer delingstjenester tilrettelagt av en app - synes at uber, Postmates, Fiverr og TaskRabbit.

Du er nesten helt kjent med disse appene som forbruker.

Men bruk av dem til jobb blir stadig mer vanlig, enten det er en sidegig eller en hovedkilde av inntekt.

Og fordi gig-basert arbeid gir fleksibilitet og uavhengighet, går flere og flere studenter til delingsøkonomien for å fylle sine lommer i sommermånedene.

Det er fornuftig.

Å lage dine egne timer er langt mer attraktivt enn å bege filmteamets medarbeidere til å handle om skift hvis noe kommer opp - å si ingenting om å få jobben i utgangspunktet.

"[Studentene] trenger ikke å selge seg til naboer eller ledere for å få jobb" i konsertøkonomien, observerer Wall Street Journal-forfatteren Alina Dizik. "On-demand jobber er stort sett der for å spørre."

Jeg vet ikke om deg, men jeg husker å fylle ut en mye av kjedelige detaljhandel søknader hver april, og jeg er ganske pumpet til (forhåpentligvis) aldri å gjøre det igjen.

Mange deler økonomi selskaper omfavner tilstrømningen av studentarbeidere, WSJ rapporter.

De kaller dem "smart" og "entusiastiske", og slik pleier de å fylle plattformen under høye etterspørselkvelder og helger. Postmates selv reklamer på college campus.

Men Dizik bringer opp noen gyldige ulemper studenter ikke kan forvente fra disse stillingene.

For eksempel kan elevene være vant til den høyt strukturerte, skoledagens livsstil og mangle disiplin og tidsstyringsevner som kreves for å gjøre en anstendig sum penger som en uavhengig entreprenør ...

... Som kan bety at de ikke ender opp med å tjene mye i det hele tatt.

Leter du etter fleksible studentjobber?

Selv om du ikke har en bil til bruk for Uber eller noen ferdigheter å selge på Fiverr, kan du finne fleksibelt arbeid som passer for studenter.

Her er 13 nettbaserte jobber som betaler $ 15 eller mer per time.

Hvis du har en historie å fortelle, kan du prøve hånden din på freelance skriving eller blogging også. En fyrs blogg gjorde det bra, han betalte sine studielån før han ble uteksaminert.

Eller sett på en av de mer fleksible alternativene fra denne listen med 100 sommerjobber.

Men hvis du tror at du trenger litt struktur for å holde deg oppdatert, er noen detaljhandler alternativer bedre enn andre. Her er fem høyt betalte detaljhandelsjobber for å komme i gang.

Plus har Target nylig økt sin minste lønn, og Costcos lønnsatser er langt høyere enn vi trodde.

Bare sørg for å avsløre for ledere du bare skal jobbe sesongmessig. Ellers kan du få dem noen hodepine når du plutselig trekker seg i midten av august.

Din sving: Vil du grøfte bagging dagligvarer eller bla hamburgere å kjøre for Uber i sommer?

Jamie Cattanach (@jamiecattanach) er en stabforfatter på The Penny Hoarder. Hun fikk (virkelig) heldig på college og fikk kjøre hestevogner for sommerarbeid. Hennes kreative skriving har blitt omtalt i DMQ Review, Hinchas de Poesia og andre steder.

Skrive Inn Din Kommentar