Penger

Hvordan Apples nye Streaming Music Service Sammenligner Pandora, Spotify og Tidal

Hvordan Apples nye Streaming Music Service Sammenligner Pandora, Spotify og Tidal

Apple har alltid noe nytt knep på ermet for sin årlige Worldwide Developer's Conference (WWDC). Gårsdagens WWDC-event avsluttet med avsløring av Apple Music, en ny streamingtjeneste som integrerer din personlige iTunes med Apples musikkopptak.

Denne nye abonnementsbaserte tjenesten fra Apple har noen elementer som gir opp til en unik lytteopplevelse. Men hvordan stabler den opp til de andre streaming musikkalternativene som har kommet inn i våre liv i løpet av de siste ett, fem eller til og med 15 år?

Først en titt på Apple Music, som debuterer 30. juni. En sammenligning av noen av de andre store aktørene i streaming av musikk, slik at du kan bestemme hvor det er smart å bruke penger.

Hva får du fra Apple Music

Apple Music s kuleste funksjon kan være for deg: Når du klikker Musikk-knappen på iPhone eller åpner iTunes på datamaskinen, foreslår du nye kunstnere eller spor basert på hva du har lyttet til nylig. Apple insisterer på at musikken vil bli håndplukket: "Når som helst du vil finne ut hva som skjer i musikkverdenen, er våre eksperter der for å få deg til å ta de ferskeste og mest relevante tingene rundt."

Apple Music inkluderer også tilgang til Beats 1, en 24-timers radiostasjon med studioer i LA, New York og London, og en oppdatert dokkingstasjon av Apple Radio stasjoner. Du kan også tilpasse dine egne stasjoner ved å velge en artist eller sjanger og svare på sangene du liker eller misliker. Og med Connect kan brukerne se og høre innhold som er lagt ut av kunstnere, uavhengig av statusen deres med en plateselskap. "Unreleased demo tracks, en akustisk versjon av den siste hit, et videoopptak i studioet - det er her og rett fra kilden", ifølge Apple Music-siden.

Apple kjøpte Beats Music-abonnementstjenesten i august, og det ser ut til at Beats-abonnenter vil rulle over til Apple Music i løpet av prøveperioden.

Apple Music lanserer 30. juni og alle med iTunes (på din datamaskin, telefon, se, etc.) kan registrere seg i tre måneder gratis. Hvis du elsker det, vil et medlemskap koste $ 9,99 per måned, eller $ 14,99 for en familieplan på opptil seks brukere.

Andre fordeler med medlemskap inkluderer ubegrenset hopp på Apple-radiostasjoner, og muligheten til å lagre innhold for å spille når du er offline. Et medlemskap fungerer på tvers av mengden enheter.

Hvis du vil holde deg til den gratis versjonen, har du fortsatt tilgang til Beats 1-radio og annonsestøttede streamingstasjoner. Android-brukere vil få sin tur på Apple Music i høst, et uvanlig tilbud for Apple, som vanligvis ikke støtter Android.

Hvordan sammenligner Apple Music til andre streaming musikkalternativer?

Musikkvifter har sannsynligvis allerede en eller to av Apples konkurrenter for å streame musikk bokmerket på datamaskinen eller praktisk på telefonen. Hver og en er litt annerledes, med varierende priser for å matche sine tilbud.

Pandora

Pandora har eksistert siden 2000, noe som betyr at det er sannsynlig at noen på kontoret din har 15 år med stasjoner som er kuratert av kunstner, sang eller sjanger som spiller i sitt kabinett. Du kan streame Pandora hele dagen gratis, så lenge du ikke har noe imot å høre en kort annonse hver eneste sang. Bruk hoppene dine klokt: du får bare seks per stasjon per time, og du er maks ut på 24 hopper per dag.

Pandora One koster 4,99 dollar per måned for adfri lytting og bedre lydkvalitet, eller $ 54,89 hvis du betaler opp foran i et år.

Spotify

Spotify har fått popularitet for å tillate deg å spille dine venners spillelister sammen med de du lager; Du kan også velge å lytte utelukkende til musikk av en artist. Spotify Free lar deg lytte hele dagen med annonser, med en grensegrænse på seks ganger i timen på telefonen eller nettbrettet.

Nye Spotify-brukere kan prøve Spotify Premium i tre måneder for $ .99 for online og offline adfri lytting, ubegrenset hopp og høyere lydkvalitet. Etter prøveperioden vil Premium koste deg $ 9,99 per måned, med mindre du kan ta studentrabatten ($ 4,99 / måned) eller familieplanen (50% av ekstra kontoer).

Spotify var i nyhetene i høst da Taylor Swift trakk sin musikk fra tjenesten, og hevdet at plattformen var for eksperimentell og ikke kompenserte artister tilsvarende.

Tidal

Backed av Jay Z, Madonna, Jason Aldean og en mengde andre artister, lanserte Tidal denne våren med 25 millioner sanger og 75.000 musikkvideoer tilgjengelig for streaming. Det er ingen gratis versjon av Tidal: etter en 30-dagers gratis prøveversjon, velg standardplanen ($ 9,99 per måned på $ 8,49 per måned hvis du betaler for seks måneder om gangen) eller Tidal HiFi, med lossless, high-fidelity lyd, for $ 19,99 per måned ($ 16,99 per måned hvis du forskuddsbetaling i seks måneder). Medlemskap inkluderer tilgang til Tidal X, en serie av medlemmer-eneste streaming konserter.

Google Play Musikk

Google tilbyr radiostasjoner etter humør, aktivitet, artist, eller kuratert av eksperter for ubegrenset lytting. Hold deg til Google Play Music Standard for skylagring og avspilling av opptil 50 000 sanger fra ditt personlige bibliotek.Etter en 30-dagers gratis prøveversjon tilbyr $ 9,99 All Access-abonnementet personlige stasjoner, ubegrenset streaming og ubegrenset hopp.

Songza

Google kjøpte Songza i 2014, men tjenesten er fortsatt intakt og separat: spillelister basert på stemning og sjanger. Det er gratis og inneholder unintrusive reklame (du ser en kort videoannonse ved starten av omtrent halvparten av øktene dine), men hvis du planlegger å lytte hele dagen, må du holde en jevn rotasjon av spillelister slik at de relativt kort spillelister blir ikke foreldet.

Amazon Prime Music

Amazon Prime-medlemmer har tilgang til Prime Music, med kuraterte Prime Playlists som kan spilles sammen med personlige samlinger av musikk kjøpt eller streamet gjennom Prime.

Og den beste delen? Prime Stations tilbyr ubegrenset hopp. Hvis du allerede betaler $ 99 per år for Amazon Prime, er det verdt å sjekke ut musikkutvalget - og hvis du ikke er det, kan du gi det et skudd i 30 dager gratis.

Det endelige ordet på Apple Music

OK, det er definitivt ikke endelig ord - vi venter til minst juli for å dømme på Apple Music.

Men for nå, her er vårt råd: Hvis du har en bevy av Apple-produkter og elsker iTunes, sjekk ut gratis prøveversjon kom 30. juni.

Hvis du bare vil sile gjennom noen spillelister for å lytte til når du er på jobb eller rengjør huset, vil du kanskje holde deg til de gratis versjonene av streamingtjenesten du allerede bruker. Og hvis du er ute etter gjøre penger mens du lytter til musikk, har vi noen måter for deg å gjøre det også.

Din sving: Hvilken er din favoritt streamingtjeneste? Vil du prøve Apple Music?

Opplysning: Vi har en seriøs Taco Bell-avhengighet rundt her. De tilknyttede koblingene i dette innlegget hjelper oss med å bestille av dollarmenyen. Takk for støtten!

Lisa Rowan er en forfatter, redaktør og podcaster som bor i Washington, D.C.

Skrive Inn Din Kommentar