Liv

Denne byen gir høyskolegrader opp til $ 1000 / år for å gå til college

Denne byen gir høyskolegrader opp til $ 1000 / år for å gå til college

Det virker som om borgmesteren i Stockton, California, deler The Penny Hoarder's oppdrag om å ha mer penger i folks lommer.

I oktober skrev vi om borgmester Michael Tubbs ønske om å starte et universelt grunninntektseksperiment i sin by.

Nå har han kunngjort at byen vil gi ut høyskole stipend for seniorer for å hjelpe dem å få råd til kostnadene ved å delta på college.

Stockton Scholars-programmet trer i kraft for 2019-20 skoleåret. Videregående eldre som uteksaminerer fra Stockton Unified School District vil bli tildelt $ 1000 i året hvis de skal delta på en fireårig offentlig høyskole eller $ 500 i året for en toårig skole.

Undervisningen varierer mellom skolene, men for å gi et eksempel, koster det $ 1.288 per år for å registrere seg på San Joaquin Delta College, et fellesskapskursus i Stockton. Undervisning på en av de fireårige skolene som er en del av California State University-systemet, vil bli $ 5,970 per år for skoleåret 2018-19.

I høst fallte California Gov. Jerry Brown en lov til å gi alle statsborgerne gratis undervisning for det første året av felleskolen, men det er betinget av at staten finner rom i sitt budsjett for å finansiere det.

De Stockton Scholars program er allerede finansiert for det neste tiåret med en innledende $ 20 millioner donasjon fra California Community Foundation. Programmets mål er å øke 100 millioner dollar for å fortsette å betjene fremtidige studenter.

Programmets krav er ikke satt i stein ennå, men foreløpig må studentene:

  • Har bodd i Stockton de siste fire årene
  • Graduate fra en kvalifisert skole med en GPA på minst 2,0
  • Fullfør FAFSA-søknaden
  • Søk om minst to andre stipendier eller stipend

Søknadsperioden vil åpne i høst for studenter i klassen 2019.

Selv om dette stipendprogrammet er begrenset til denne California-byen, håper vi å se at andre byer og skoledistrikt lanserer lignende initiativer.

Tross alt er college en dyr investering, og elevene kan bruke all den hjelpen de kan få.

Nicole Dow er en stabskribent på The Penny Hoarder.

Skrive Inn Din Kommentar