Liv

Villig til å flytte? Denne familien betalte ut $ 40k i gjeld i 2 år

Villig til å flytte? Denne familien betalte ut $ 40k i gjeld i 2 år

Jeg ville ikke kjøpe klærne på Goodwill, flytte til et elendig skoleområde, eller spise usunne måltider. Så i stedet flyttet vi bare sør, til Mexico, hvor våre månedlige utgifter droppet fra $ 4.700 til $ 2.100 så snart vi gikk av flyet.

Plutselig var vår lege og tannlegeregninger $ 40 eller mindre et besøk (Total, ikke en medbetaling). Restaurant måltider for tre var rutinemessig $ 10 til $ 25. Vår elregning falt til $ 14 i måneden. Mobiltelefonregningen vår gikk til $ 48 for tre linjer.

Akkurat som nesten alle vekttapsplaner er noen versjon av "spise mindre, trene mer", er de fleste økonomistyringsplaner variasjoner på "bruke mindre, tjen mer." I begge tilfeller er det et forhold hvor usunn krysser linjen til sunn. Hvis du brenner mer kalorier enn du forbruker, vil du ikke gå ned i vekt. Hvis du bruker mindre enn du tjener, vil du ikke gå inn i gjeld.

Vi har vært betinget for å tro at de eneste måtene for å få det økonomiske forholdet tilbake i køen er å enten få en heve eller kutte på noe "ekstra".

Kutting tilbake betyr vanligvis å gi opp de tingene vi virkelig liker. Det er et underforstått nivå av ubehag og ofre. Hvis det ikke gjør vondt, prøver du ikke hardt nok.

Det er imidlertid en annen måte. Det kan være mer behagelig i det lange løp og fungerer mye raskere: Bare endre adressen din.

Hvordan vi levde bedre for mindre penger

Har du noen gang sett på en av de episodene "House Hunters International" hvor noen selger sitt amerikanske eller kanadiske hjem for $ 600 000 og kjøper en større i et annet land for $ 200 000?

Det skjer hver måned i Mexico, Mellom-Amerika, Sør-Amerika, og til og med deler av Europa.

Det er ikke bare prisen på å kjøpe et hus som er så mye mindre, men. Nesten alle kostnader går ned i et land der den gjennomsnittlige personen er mindre velstående.

Det er billigere å leie en leilighet, til å kjøpe lunsj, for å få en frisyre, å ta en buss, og på den går. Det er ikke helt sant over hele linja - importert elektronikk og biler koster ofte mer, for eksempel - men disse kostnadene blir vanligvis kompensert av mye lavere utgifter for noe du vanligvis ikke hadde råd til, som en ukentlig hushjelp.

I tre år bodde jeg i sentrum av Mexico sammen med min kone og datter, i en UNESCOs verdensarvliste som heter Guanajuato. Det er en fotgjengervennlig kolonistad på rundt 100 000 som er på 6.500 fot i høyde. Det er varmt og solfylt de fleste dager, kule og hyggelige de fleste netter, og du kan spise på utendørs kafeer hele året.

Alle tre store amerikanske flyselskapene og noen meksikanske flyr inn i den nærliggende flyplassen. Den populære pensjonen enklaven San Miguel de Allende er en og en halv time unna.

Det første året vi var der, leide vi et fire-roms, to-bad hjem for $ 800 per måned, inkludert verktøy og internett. De følgende to årene bodde vi i et hus med samme antall soverom og bad som vi kjøpte for $ 85.000.

I løpet av disse tre årene utgjorde våre utgifter ut til rundt $ 2100 per måned, ikke teller ferie. Det er det leien på huset vårt alene kjører i et godt skoledistrikt i Tampa, Florida - og Tampa blir ofte sitert som en rimelig by som lever etter amerikanske standarder.

Vår levestandard var ganske mye bedre for det $ 2.100 i Mexico, men.

Vi dro ut for å spise når vi ønsket og ikke undersøke menyprisene. Vi kjøpte rutinemessige billetter til symfoni og konserter. Vi hadde en hushjelp rent huset fra topp til bunn to ganger i uken for $ 17 hver gang. Vi hadde en hermann på ring for å gjøre hus reparasjoner for $ 4 en time.

Hvis vi brukte mer enn $ 10 på det lokale markedet på frukt og grønnsaker, ville det ta to av oss å bære alt hjemme. Datteren min tok en taxi over byen til byens beste private skole hver dag fordi det var bare $ 3.

I Mexico levde vi et rikt liv uten å være rik. I USA føler vi seg fattige, selv når det går bra.

Siden jeg er selvstendig næringsdrivende, betaler jeg 20% ​​av min inntekt bare for min familie helsevesen i USA - og det er med et tilskudd fra Affordable Care Act. I Mexico betalte vi alt for lomme og hadde bare en internasjonal medisinsk plan i tilfelle en katastrofe. Vår helsekostnad koster mindre enn 5% av min inntekt.

Og her er kickeren: Det er enda billigere steder å bo enn Mexico ...

Er livet i utlandet riktig for deg?

Millioner av ikke-militære amerikanere bor i utlandet rundt om i verden, og de fleste flyttes for livsstilsårsaker i stedet for jobb.

Anslagsvis en million amerikanere og kanadiere bor alene i Mexico. Å flytte til utlandet er ikke lenger en oddball ting å gjøre.

Hver måned går folk i pensjon i Nicaragua, starter en bedrift i Colombia, kjøper et hus for 20.000 dollar i Bulgaria eller flytter sine familier til Portugal.

Noen tar sitt arbeid på veien og blir lokasjonsavhengig. De kan tilbringe seks måneder i Thailand, seks måneder i Vietnam, og deretter gå videre til neste sted som trekker dem inn.

Denne typen forandring er imidlertid ikke for alle. Noen kan ikke tenke på å forlate sine nåværende venner og samfunnet der de vokste opp. Også, hvis du ikke har besparelser eller pensjon, krever flytting noen inntektsportabilitet.Du må kunne ta jobben, din bedrift eller dine ferdigheter sammen med deg.

Ideelt sett tjener du i dollar og utnytter disse dollarene på et sted der det gir deg mye lokal valuta.

Dette er ikke så vanskelig som det pleide å være, skjønt. Det er hundrevis av eksterne jobber folk gjør fra utlandet, fra forfattere og oversettere til systemanalytikere og markedsføringskonsulenter. Mange andre driver en Internett-bedrift de startet fra bunnen av.

Forvente å finne en lokal jobb reduserer dine alternativer drastisk, med mindre du kan imøtekomme med andre utlendinger ved å selge eiendommer eller kjøre en dykkebutikk. Hvis du trenger å jobbe for samme lønn en lokal produsent, vil inntektene dine avta like mye som dine utgifter.

Det er best å flytte med en jobb du kan gjøre eksternt eller en bedrift du kan kjøre fra hvor som helst med en internettforbindelse.

Ta en prøvekjøring først

Hvis du tror at ideen om å kutte dine månedlige utgifter omgående i halvparten (eller mer) bare ved å endre adressen, høres appellerende ut, gjør du noen undersøkelser for å begrense mulighetene dine.

Jeg skrev en bok, "Et bedre liv for halv pris", om potensielle destinasjoner, inkludert Ecuador, Argentina, Portugal, Ungarn, Malaysia, Thailand og Nepal. Det går ned alle fallgruvene, så vel som fordelene med å flytte, for å hjelpe deg med å vurdere hvilket sted som passer for deg.

Så, når noen flekker på kloden ser ut som det ideelle stedet, ta en ferie der, men opplev det ikke som en turist.

Lei en leilighet i et ekte nabolag. Butikk hvor lokalbefolkningen handler. Lær litt av språket, om nødvendig. Gjør normale ting, for eksempel å ha en frisyre eller ha buksene dine i stykker. Få en følelse av lokale langsiktige boligpriser.

Hvis du fortsatt elsker stedet, er du klar. Hvis ikke, gå tilbake til tegnebrettet.

Når du har trent et trekk, kan dette bøyningspunktet permanent forvandle livet ditt. Vi betalte $ 40 000 i gjeld i løpet av de siste to årene i Mexico. Jeg ser frem til å være i stand til å betale for college og legge litt penger unna ved å gjøre det igjen etter at datteren min har uteksaminert fra videregående skole i midten av 2018.

Inntil da gjør jeg det vi trenger å gjøre her i USA: jobber hardere, bruker mindre. Og har mye mindre moro ...

Tim Leffel (@timleffel) er en prisvinnende reiseforfatter og forfatter av fem bøker, inkludert "Et bedre liv for halv pris." Se vanlige artikler om de billigste stedene å reise og bo på Billigste destinasjonsblogg.

Skrive Inn Din Kommentar