Banker

Hvordan beskytte barnet ditt mot identitetstyveri

Hvordan beskytte barnet ditt mot identitetstyveri

Identitetstyveri har stadig økende trusselen som har mest sannsynlig påvirket deg, eller i det minste noen du kjenner. Jeg har vært offer for identitetstyveri to ganger i mitt liv. Selv om begge ganger var små problemer i forhold til noen av de horrorhistorier jeg har lest, Det var fortsatt en smerte i rumpa og jeg vil aldri gå gjennom den igjen.

Den økende trusselen er ikke bare for din egen identitet, men også for barnet ditt. Barnet ditt kan være den siste personen i verden du tror ville miste sin identitet til en kriminell, men det blir stadig vanligere at et barns identitet blir stjålet. Desperate individer ser etter mål å tjene på med kriminell aktivitet og et uskyldig barn kan være det perfekte offeret.

I en artikkel ved CNBC rapporterte de at identitetsstyveri hos barn øker, med hendelser som øker 9% i august måned alene.

Hvordan ordninger virker mot barn

Hovedårsaken til identitetstyveri blant barn er så populær og vellykket, fordi gjerningsmannen kan komme seg bort med svindel i mange år før det er noen grunn til å mistenke kriminell aktivitet. Når et barn er født, vil foreldrene søke om et personnummer for skatt og annen dokumentasjon, men for det meste blir kortet sendt inn og ingen ting om kreditthistorien eller svindelen. Når et barn er eldre for å få jobb, kan det være første gang noen gjenkjenner noe som ikke er riktig.

I mange tilfeller brukes et barns personnummer til en kriminell som prøver å maskere sin egen identitet. Fordi et stjålet nummer fra et barn ikke sannsynligvis blir sporet i årevis, kan offeret stå overfor en stor oppgave fremover for å rette opp sin kreditthistorie. Det kan være høyder av gjeld og svarte karakterer på en kredittrapport før et barn er enda gammel nok til å få et kredittkort eller annen finansiering.

Dessverre er den andre hovedgjerningsmannen mot et barns identitet ofte deres egne foreldre. Personer som står overfor alvorlige økonomiske problemer vil bruke et barns identitet for å sikre lån og tjenester de ellers ikke ville ha lov til å bruke på grunn av dårlig kreditt. Foreldre som bruker barnets identitet, vil ofte skade barnets kreditt på grunn av sin egen dårlige pengestyring.

Ved å undersøke denne artikkelen, opplevde jeg flere tilfeller der en forelder hadde ødelagt sitt barns liv ved å bruke sitt personnummer til å løse tusenvis av tusenvis av kredittkortgjeld. I ett tilfelle visste datteren ikke engang før du ble uteksaminert i videregående skole og søkt på hennes første jobb. Au! Unødvendig å si, at moren ikke fikk "mor til året". Det hun egentlig fikk, var fengselsstraff.

Slik hindrer du svindel mot barnet ditt

Det er flere ting du kan gjøre for å beskytte barnet ditt proaktivt mot identitetstyveri og flere ting du kan gjøre for å hjelpe et barn utsatt for en kriminell. Dessverre er det vanskelig og svært tidkrevende å kutte gjennom alle de tapte reparasjonene. Det er viktig at du forblir proaktiv som foreldre for å unngå at identitetstyveri oppstår.

Beskyttet informasjon

Barnets personnummer kan være påkrevd for dokumentasjon, inkludert inntektsavkastning, doktorgradsarbeid, skolepapir og av flere andre grunner. Dette betyr at mange mennesker kan ha tilgang til informasjonen. I de fleste tilfeller vil fagfolk beskytte slike viktige data, men hvis du får kopier av dokumentene du ikke trenger, må du passe på at du ikke bare kaster dem i søppelet uten å kutte papirene ordentlig. Hold barnets personnummer og annen personlig informasjon arkivert på et trygt sted til de er gamle nok til å ta ansvar for informasjonen.

Jeg har møtt flere klienter at når jeg spurte om barns personnummer, vil de trekke barnets trygdekort ut av vesken eller lommeboken eller et stykke papir med informasjonen som er lagt ned på den. Ikke gjør dette! Hva skjer hvis du mister lommeboken din? Snakk om en dobbel whammy.

En annen feil jeg ser at foreldrene gjør, er å dele fødselsdager på sosiale medier, som Facebook, MySpace eller Twitter. Å kunngjøre til vennene dine - og i hovedsak til verden - at i dag er barnets bursdag, er en ting; men sier også at de blir 5 i dag, og det er ikke så vanskelig å finne ut hva deres DOB er. Selv en dum kriminell kan finne ut det uten en kalkulator. I det minste ville man håpe. 🙂

Være på utkikk: Hvis barnet ditt mottar uønskede kredittkorttilbud, så er det en god sjanse for at barnets identitet kan ha blitt kompromittert.

Kredittovervåking

Det er kredittovervåkningstjenester som kan gi øyeblikkelige varsler om ditt barns informasjon blir brukt av en annen part. Disse tjenestene koster vanligvis en månedlig avgift. Foreldre kan gjøre den samme typen jobb for seg selv uten kostnad ved å bestille en årlig kredittrapport for sitt barn fra de tre store kredittrapporteringsbureauene Experian, Equifax og TransUnion. Hvis det ikke er rapporter å generere, er det ikke noe bedragerisk å bekymre seg for.

Husk, som deg, ditt barn er tillatt en gratis kredittrapport per år. Gå til www.annualcreditreport.com minst en gang i året for å sikre at alt er bra å gå.

Svindel Følg opp

Hvis du finner ditt barns identitet, har blitt brukt av noen andre, er det viktig å følge med riktig prosedyrer i tide. Foreldre trenger å rapportere svindelen til kredittbyråene, så vel som den lokale politi-avdelingen. Ha en offisiell politirapport sendt som bevis på svindelen.

Hver av de store kredittrapporteringsbyråene har forskjellig protokoll for rapportering av bedragerisk aktivitet. Experian krever at foreldre gir en politiapport med et utsagnserklæring som skal knyttes til barnets kredittfil og en bestemmelse om at kredittinformasjon tilhører en mindreårig. Dette vil advare kreditorer om ikke å godkjenne kredittapplikasjoner eller forespørsler før barnet blir 18 år. Equifax vil slette falsk informasjon fra barnets rapport. De vil også ta informasjonen frakoblet og noter at personnummeret tilhører en mindreårig. Dette forhindrer at informasjon blir brukt til barnet blir 18 år. TransUnion vil gjemme offerets kredittfil fra andre kreditorer helt til barnet blir 18 år.

kilder:

  • http://www.kiplinger.com/columns/kiptips/archives/protect-your-kids-from-id-theft.html
  • http://www.cnbc.com/id/38576293/Stolen_Innocence_Theft_of_Children_s_Identity_Rising

Skrive Inn Din Kommentar