Banker

Grunnleggende penger: Administrer kontantstrømmen

Grunnleggende penger: Administrer kontantstrømmen

Det var en tid, hvert par måneder, da jeg så på fakturering for hjemmet mitt, så de utestående regningene og grunnet tennene mine.

Etter hvert som bankkontoen min ble redusert på grunn av låne- og billånsbetalinger, innskuddspensjonsbidrag og betalte det jeg hadde brukt på kredittkortene mine i løpet av måneden, var det frustrerende å vite atJeg burde ha $ 2000 mer.

En lignende følelse pleide å sitte inn da en stor utgift oppstod i horisonten, og vi måtte sitte og vente på universitetets avstandsavdeling for å trekke den sammen og sette inn betalingen for online klassen min lærer.

Det er fortsatt frustrerende å være i slike situasjoner, men å lære å styre vår kontantstrøm har tatt litt av stresset ut av vår økonomi.

Cash Flow Management

Din kontantstrømstyring handler om å sikre at du har penger tilgjengelig når du trenger det. Enten du automatiserer din økonomi eller ikke, er det fornuftig å ha en ide om hvor mye penger du har - og når du vil ha det.

Hvis du mottar en lønn hver måned 1. og 15., bør du administrere dine utgifter rundt når pengene kommer til å være på kontoen din. Du vil ikke ha regninger tatt ut alle i begynnelsen av måneden. Ved den tiden de 15 rollene rundt deg kan være ned til pins og nåler, prøver å unngå overtrekk.

I stedet finne ut de vanlige regningene dine, og sett opp en tidsplan.

Jeg deler opp regningene mine jevnt i løpet av måneden, med spesiell hensyntagen til de større produktene (som boliglånsbetalingen) som kommer ut senere, når det er en bedre sjanse for at klientene mine vil ha fanget opp med det de skylder meg, og når stallen En del av min manns inntekt har alle blitt betalt for måneden.

Selv om det er fristende å betale regningene dine umiddelbart, bare for å få dem ut av veien, kan det føre til problemer med kontantstrømmen din. Ja, du kan tjene en viss sum penger for hele måneden. Og ja, dine totale regninger kan være mindre enn inntektene dine. Men timing spiller ingen rolle.

Det er dårlig komfort å vite at du bruker mindre enn du tjener samlet når du betaler en eller to kassekostnader hver måned.

Se på tidspunktet som er involvert. Hvis du har regningene dine automatisk trukket fra kontoen din, er det en god sjanse for at du kan velge dagen i måneden. Se på dine utgiftsmønstre, og inntektene dine. Velg deretter en dag som du har større sannsynlighet for å ha penger på kontoen din. Hvis det betyr at du betaler strømregningen en uke etter at du har betalt bilen, i stedet for å betale dem sammen, så vær den.

Hold faner og foreta justeringer

I noen tilfeller må du kanskje foreta justeringer. Vær oppmerksom på økonomien din, og se etter tegn på at kontantstrømmen din kan komme seg av spor. Dette er spesielt viktig hvis du har en variabel eller uregelmessig inntekt. En nylig erfaring med automatisering, en kontorlig feil og overtrekkskostnader førte til at jeg bestemte meg for å få overtrekksbeskyttelse med kontoen min.

Det er i utgangspunktet en personlig kredittkreditt, men det er fint å vite at det er der, koblet til kontokontoen min og klar i tilfelle kontantstrømproblemer. Når alle ser ut til å være sent betalte, og når mannen min lønnsslipp er mindre enn det skulle skyldes en feil, er det fint å vite at det er en kontantstrømsløsning på plass for å holde ting bevegelige naturlig gjennom vår husholdningsøkonomi.

Vi sørger også for at det er en pute i vår primære kontrollkonto. Vi foretrekker ikke å bruke overtrekksbeskyttelse, og litt av en pute reduserer sjansene for overtrekking i mindre tilfeller av hikke.

Selv om du automatiserer din økonomi, kan du av og til se på situasjonen din. Pass på at det ikke blir gjort bedrageriske kjøp, og sjekk om feil. Vær også klar til å foreta justeringer hvis det ser ut til at noe uventet avbryter kontantstrømmen.

Føler du oppmerksom på kontantstrømmen din? Hva er noen av tingene du gjør for å sikre at du ikke går tom for penger når det er på tide å betale regningene?

Skrive Inn Din Kommentar