Liv

10 måter å starte et sunt år

10 måter å starte et sunt år

Nå som feriesesongen er over, tar de fleste på nytt Nyttårs resolusjoner som inkluderer noen form for forbedring i helsen. Ifølge en nylig studie: Fitness, miste vekt, slutte å røyke eller drikke, og de-stresse alle toppede menneskers Nyttårs resolusjoner.

Her er 10 enkle måter å starte et sunnere år:

1. Få nok sove - Å ha en god natts søvn bør være en topp prioritet. Det er mye lettere å holde seg rolig og positiv når du er godt uthvilt. Videre er personer som ikke får en god natts søvn mer sannsynlig å utvikle alvorlige helseproblemer senere i livet.

2. Spis bedre matvarer - Du bør fokusere på å spise en diett som er rik på frukt, grønnsaker, fullkorn og lite fett. Mens du ikke bør frata deg selv med godbiter, bør du heller ikke gjøre fastfood burgere tre netter i uken. Du vil sørge for at størstedelen av dietten er sunn og nærende.

3. Ta et multivitamin - De fleste bør vurdere å spørre legen om å ta et multivitamin. Mange mennesker får ikke de fulle mengdene vitaminer i maten de spiser, og dette er en fin måte å sikre at kroppen din har alt den trenger for å være sunn.

4. Ta en rask tur - Dette er en fin måte å holde seg i form og stress. Ta en rask 15 minutters spasertur utenfor, ta trappene på jobb, eller bare stå og gjør noen strekker. Noen måter du gjør det, bør du få blodet til å strømme i løpet av dagen.

5. Få en vanlig treningsrutine - Øvelse kan øke energinivået og forbedre din generelle helse. Det kan også være en fin måte å miste litt ekstra vekt på. Mens mange treningsstudioer har høye medlemsavgifter, er det mange lokale klubber som kan være lave kostnader, eller du kan trene deg selv hjemme.

6. Vet når du skal si "Nei" - Hvis du ønsker å holde stressnivået lavt, ikke ta på seg mer personlige forpliktelser enn du kan håndtere. Du trenger ikke å være "superperson". Vet når du skal si "nei" for å unngå å skape ubehagelig stress i livet ditt.

7. Bruk en liste - Det kan være svært nyttig å prioritere og lage en liste over hva du trenger å oppnå. Prøv å delegere oppgaver til familie når du kan, og fokuser på viktige ting først. Også, hvis du prøver å bli organisert, er det mange gode gratis online verktøy for å hjelpe.

8. Finn litt personlig tid - Pass på at du legger til side litt tid til å gjøre ting for deg selv. Selv små aktiviteter som å lytte til musikk, chatte med en venn, eller å lage et kryssord kan lette spenningen og gi fullhet til livet ditt. Avslapping kan være nøkkelen til suksess.

9. Ta en dag om gangen - Husk å ta en dag av gangen. Dette kan være spesielt nyttig hvis du starter en ny rutine. Studier viser at det tar 21 dager med gjentatte handlinger for å skape en ny vane. Så, hvis du prøver å trene eller spise sunt, ta det en dag om gangen til det blir en ny vane.

10. Vend deg til selskapets ressurser - Mange bedrifter tilbyr et bredt spekter av helse- og velværefordeler som de fleste ansatte ikke utnytter. Kan omfatte: rådgivning, juridisk hjelp, finansielle tjenester, ferie tjenester og mer. Hvis du skal gjøre en bestemt aktivitet uansett, hvorfor ikke få en rabatt!

Har noen andre råd til å starte et sunnere år?

Skrive Inn Din Kommentar