Liv

8 fantastiske jobber (det er ikke "Barista") Du kan få med en engelsk grad

8 fantastiske jobber (det er ikke "Barista") Du kan få med en engelsk grad

Da jeg fortalte folk, studerte jeg litteratur og kreativ skriving, de fleste så på meg som om jeg hadde innvilget i å signere en kontrakt som sier "Jeg vil bli blakk og arbeidsløs for alltid."

Tross alt vet alle at en engelsk grad aldri vil hjelpe deg med å få en jobb.

Eller vil det?

Mens tradisjonelle stier som undervisning eller skriving er ganske oppnåelige alternativer (hint: Jeg har gjort dem begge), du kan bli overrasket over å lære hvor bredt din engelsk major virkelig er.

Hva gjør du med en B.A. på engelsk? Mye, egentlig

Her er saken: Som engelsk eller kreativ skriftlig hoved er ditt kompetanseområde språk. Og Hver eneste ting vi gjør som mennesker, er formidlet av språk.

Det betyr at det er massevis av jobbmuligheter. Bare se deg rundt: Du kan tjene penger "hvor som helst det er ord," som vår egen stabskribent Dana Sitar legger den.

Her er noen spesifikke måter engelsk og andre humaniora majors har lykkes gjort en tur av det.

8 Overraskende jobber du helt kan komme med en engelsk grad

Bonus: Ingen av dem krever at du spør, "Vil du ha pommes frites med det?"

1. Lag kunstig intelligens

Alle vet at alle de hotteste jobbene er i Silicon Valley - og ja, det gjelder også engelskmenn.

Hvem tror du trodde Siri hennes snark... eller sett denne perlen inn i Cortanas repertoar?

"Hvis du spør Cortana om hun er menneskelig," rapporterer Washington Posts Elizabeth Dwoskin, "sier hun nei, og så legger hun til en saksbehandlet vits:" Men jeg har den dypeste respekt for mennesker. Du oppfunnet kalkulator - og milkshakes. '"

Sikker, koding er kult og alt.

Men det er forfattere som gir liv til de digitale personlige assistentene som svarer på spørsmål som er kritiske som "Når lukker Taco Bell?"

Så hvem er egentlig endrer verden?

2. Sett (store) ord i deres munnar

Elaine Bennett, som har "storyteller" i sin epost signatur, måtte tenke fort da bedriftsselskapsdirektøren for et større finanstjenester selskap spurte henne: "Vet du hvordan du skal skrive tale?"

The Smith College teater store husket umiddelbart hennes semester-lange playwriting klasse.

"Jeg skjønte jeg visste hvordan jeg skrev en monolog - og det er en tale," sier hun. "Så sa jeg ja. Og jeg har vært en vellykket bedriftsforfatter for de siste 25 årene. "

Ikke bare tjener hun en god levetid, men hun blir også fornøyd med å vite at applausen på slutten av en stor lederens tale faktisk er rettet mot henne glans.

3. Bli en analytiker (ja, egentlig)

Bailey Polands grad i kreativ skriving var avgjørende for å hjelpe landet til å jobbe som markedsanalytiker.

Ja, du leser det riktig. En del av hennes søknadsprosess inneholdt "å ta en kunde case study og rewriting den på en måte som faktisk passer behovene til virksomheten," skrev hun i en e-post. Unødvendig å si, hun var vellykket, takket i stor grad til hennes trening.

Dessuten fortsetter de kreative skrivehakkene å tjene henne godt i sin stilling i dag.

"Mens mange av mine kolleger har markedsførings- eller forretningsbakgrunn, har svært få av dem erfaring med å fortelle historier," Polen bemerket.

"Muligheten til å ta en liste over statistikk og figurer og gjøre dem til en overbevisende historie som et forretningspublikum vil ønske å lese og vil huske senere, er en stor ressurs."

Ta at, STEM majors.

4. Assist lege ... Men ikke som legeassistent

Tror du må være god på kjemi (eller arkivering) for å lande en jobb på et legekontor?

Du ville ha galt. Noen forfattere finner lønnet arbeid som medisinske skriftlærere, hvis jobb, sier professor David C. Rompf, er å "lage en fullstendig patientfortelling (i lekenspråk, ikke medisinsk sjargong)."

Rompf, som lærer kreativ nonfiction, hadde en student som gikk inn i virksomheten. "En av de ER-legene han jobber med ved siden av side, sa til ham: 'Jeg vil at du skal skrive som om du skal til en Pulitzer-premie!'"

ScribeAmerica ligner rollen som "personlig assistent til legen", og du vil også hjelpe pasienten med å få best mulig kvalitetspleie.

Og siden de fleste utenfor det medisinske feltet ikke vet at jobben eksisterer, vil dine overordnede skriveferdigheter trolig gå langt mot landingen av konserten!

5. Hjelp leserne til å finne nettsteder

Som du kanskje har lagt merke til, er digitalt innhold overalt.

Og ettersom merkevarer og bedrifter skaper mer og mer innhold, trenger de flere og flere mennesker til å markedsføre den - det vil si å få det foran så mange eyeballs som mulig.

Jepp, Jeg snakker om SEO, som raskt overskrider undervisningen på listen over jobber som min engelske avdelingskollega har nå.

Men hvis du tror en jobb i SEO må være kjedelig - eller avhend deg av din kreativitet - tenk igjen. Hva mer? Stillingene er vanligvis pen darn godt betalt - og tallene er bare går opp.

Chelsea Terris har jobbet frilans for blogger og aviser, og har hatt hovedroll i engelsk med fokus på kreativ skriving. Men nå jobber hun som senior content strateg for Webfor, et SEO selskap basert i Vancouver, Washington.

Og det er så mye mer enn å forske på søkeord. I løpet av sin karriere, er hun "hjelpe [ed] klienter til å lage multimedieinnholdskampanjer, vert [ed] webinars og writ [ten] nettsted og blogginnhold."

Hun elsker sitt arbeidsmiljø - "Jeg jobber sammen med strålende, kreative, morsomme mennesker," sier hun - og dens fleksibilitet og positivitet gir henne frihet og energi til å forfølge sine personlige kreative prosjekter i løpet av off-timer. To av hennes skuespill har blitt produsert utenfor Broadway.

Jobben krever også kreativitet i seg selv.

Dagny McKinley er forfatter og fotograf, men han legger mat på bordet som gjør frilansskriving med fokus på SEO.

"Tro meg," sier han, "Du må bli kreativ og komme opp med en blogg [innlegg] en uke for et hjem inspeksjonsfirma."

Han har fremdeles funnet tiden etter jobb å skrive og lage et spill.

6. Vær den neste Joan Harris eller Don Draper

Hvis SEO ikke er helt vesken din, men du er fortsatt interessert i å finne ut hva som får folk til å krysse (og hvordan du får dem til å være oppmerksom), kan du gå inn i reklame.

Du vil bruke skrivehugger i den virkelige verden, arbeider for å forandre sinn, atferd og holdninger. Og selv om det kanskje ikke er så glamorøst som det ser ut på "Mad Men", vil du fortsatt jobbe i en kreativ industri og bruke skribentens verktøykasse hele dagen.

Mange kreative forfattere som fortsetter å oppnå terminalgraden i deres fagområde (MFA), går inn i reklame hvis de ikke ønsker å forfølge karriere i akademia.

"Da jeg jobbet i New York," skriver Sarah Einstein, Ph.D. og assisterende professor ved University of Tennessee i Chattanooga, "Vi foretrukket å ansette MFAer over MBAer for kreative jobber. "

Hvem vet? Du kan lese din egen kopi på en billboard eller hurtigmatskjøpskål en dag!

7. Lag det neste kan ikke-sette-det-ned videospillet

Vil du legge ordene dine i hånd over hele verden - bokstavelig talt?

Skape et ukjent hit videospill som Pokemon Go eller Fallout krever forfattere.

Murray Suid, grunnlegger av Mobile Moviemaking, studerte screenwriting på UCLA. Noen år etter oppgraderingen møtte han en kvinne som produserte et digitalt forretningsspill for et stort selskap.

"Teamet hadde de grunnleggende interaktive reglene på plass, sier Zuid," men de trengte en overbevisende historie. Jeg kom opp med ideen om å drive en turistvirksomhet på månen. "

Syds erfaring med å jobbe med "sofistikerte gamesters" og profesjonelle animatorer stimulerte sin fantasi og forsterket hans ferdighetssett.

"Jeg også," legger han til, "har blitt betalt."

Ingen av det ville vært mulig hvis han ikke hadde fortelleren sin gave.

8. Lær ... Men Ditch den (tradisjonelle) klasserommet

Vår stadig mer tilkoblede verden gjør det mulig å flytte din undervisningsprosess online, uansett om du vil veilede videregående studenter eller professor på kollegialt nivå.

Og du trenger ikke engang å være fakultet ved et universitet for å utnytte disse mulighetene. Online utdanning selskaper som smart og Ingen rød blekk trenger forfattere til å lage og redigere innholdet i læreplanen.

Mange Ph.Ds som har vært (eller ville være) i verden av akademia finner fleksible, nettbaserte arbeid av denne typen gir dem mer frihet til å forfølge sine interesser - og hjelper dem til å koble seg til og hjelpe elevene uten det byråkratiske tapet som kan plage murstein og murbruk universiteter.

Sarah Lyn Rogers, dikter og fictionredaktør av The Rumpus, var en redaksjonell assistent og læreplanredaktør ved en slik institusjon. Hun overvåker produksjonen av flere humaniora kurs og sier at hun ble betalt "en fin mengde" - selv om det var kontraktsarbeid, og dermed ikke kom med en fordelspakke.

Hvis du har travel bug, kan du også ta dine ferdigheter i utlandet og undervise engelsk i et fremmed land.

Lindsay Holter, en engelsk major som ble uteksaminert fra Flagler College, lærte engelsk i Sør-Korea før han kom tilbake til USA for å ta en jobb som engelsklærer. Hun sier at opplevelsen var "helt utrolig", og at hun følte seg "veldig velkommen" i sitt nye hjem.

Hvis du ikke er sikker på hva du vil gjøre med resten av livet, er undervisning i utlandet et flott stoppested - du vil tjene en anstendig levende og se en ny del av verden på mye mer dybde enn noen få uker lang backpacking tur kan tilby.

Men det er kanskje ikke en ideell langsiktig stilling: "Pensjonen er ganske mager," forteller Holter, "så det er ikke en bærekraftig jobb i mer enn noen år hvis du ønsker å planlegge for pensjonering."

Skriveferdigheter Bidra til nesten hvilken som helst karriere

Bunnlinjen: Kommunikere godt gjør deg til en fordel i nesten alle typer virksomheter.

Det er ikke bare fordi mennesker blir tiltrukket av gode fortellere - selv om det absolutt hjelper, og ikke mange andre disipliner bruker tid eller ressurser til å dyrke den spesielle, vanskelig å sette en finger på ferdigheter.

Jessica Mehta, forfatter av "100 måter å tjene $ 100K med engelsk grad", vet hvor bredt en engelskspråklig kompetanse kan være i verden av virksomheten. Hun har vært en blogger, SEO forfatter, produktbeskrivelse forfatter, case study forfatter og mer.

"Bedrifter finner ut at hvis de har en online tilstedeværelse (som de burde!) Trenger de kreative forfattere til profesjonelt å håndtere kundens førsteinntrykk," fortalte hun meg i en epost.

Kvalitetsskriving er utrolig verdifullt å ansette ledere, og det er sjeldent: Skriving er de hardt dyktige ledere som oftest mangler i sine søkere, ifølge en nylig analyse fra PayScale.

(Den myke ferdigheten ønsket at de ville se oftere. En annen engelsk stor styrke: kritisk tenkning og problemløsning.)

Så din engelsk store kan faktisk være en ressurs i jobbsøkingen din! Men hvordan kan du styrke sjansene dine for å bli ansatt?

Mehta anbefaler utnytte de ekstra ferdighetene som hjelper deg med å oversette skrivehugger til aktuell og pålitelig kopi eller tjenester for din arbeidsgiver.

Du bør være "profesjonell, pålitelig" og "ha en fantastisk portefølje", skriver hun - og hvis det er mulig, "tilbyr tilleggsprogrammer som å være SEO kunnskapsrike, å kjenne WordPress, eller hav [ing] erfaring skrive på høy etterspørsel felt "Som teknologi og økonomi.

Så som i de fleste andre disipliner, er fantasien din - og din egen markedsføringsevne - de eneste grensene for potensialet ditt.

De åtte karriere som er nevnt ovenfor er bare begynnelsen. Sett den kreative hjernen til å bruke og bli hustling, engelsk stor!

Din sving: Hvorfor har du hovedrollen - eller har du hatt større - på engelsk? Hva har du gjort på jobb? Gi oss beskjed i kommentarene!

Jamie Cattanach var en engelsk stor og er nå en stabforfatter på The Penny Hoarder. Hun gjør helt nok penger til å spise og betale leie. Finn @JamieCattanach på Twitter for å bølge hei.


Skrive Inn Din Kommentar