Investere

Er nå riktig tid å investere penger i BlackBerry Stock?

Er nå riktig tid å investere penger i BlackBerry Stock?

Nokias (NYSE: NOK) aksjekurs skutt opp mer enn 30 prosent fra den nylige kunngjøringen av Microsofts (NASDAQ: MSFT) oppkjøp. Å se dette, Äúold, spiller i mobiltelefonmarkedet, fikk meg til å tenke på et annet lager som vi har sett på her på The College Investor: Bjørnebær. Mens Research in Motion (NASDAQ: BBRY) handlet høyere samme dag, stod det ikke nesten like mye.

Mange ganger i sektorer, når konsolidering finner sted, vil det skje med alle kandidatene for oppkjøp etter hvert som overtakelsesmål blir, og givende aksjonærer med høyere aksjekurser. Det har vært mange rykter om selskaper som Samsung (PINK: SSNLF) som er interessert i å kjøpe Research in Motion for sin BlackBerry-franchise. I tillegg har vi spekulert at Samsung og Google kunne dele måter. Uansett, det skjer en stor shake-up i håndsettet akkurat nå.

BlackBerry har straffet Aksjonærer

Bunnlinjen er at BlackBerry absolutt ikke har belønnet aksjonærene. Nå handler rundt $ 10 per aksje, er Research in Motion nede fra godt over $ 100 i slutten av 2000-tallet. For 2013 er Research in Motion nede på nesten 14 prosent i et år som har vært vitne til av Dow Jones Industrial Average (NYSE: DIA) og Standard & Poor's 500 Index (NYSE: SPY) som stiger i to siffer.

En sak kan gjøres for BlackBerry, spesielt etter Microsoft-avtalen for Nokia, men.

Nåværende sak for BlackBerry

BlackBerry er veldig undervurdert. Pris-til-salgs-forholdet er bare 0,43. Det betyr at hver dollar av salget går til mer enn 50 prosent rabatt i aksjekursen. Prisen til bokført verdi er 0,56. Det betyr at BlackBerrys eiendeler har mer enn 40 prosent rabatt i aksjekursen.

Det er imidlertid viktig å huske hvordan villedende bokverdi kan være. For eksempel rapporterer BlackBerry om rundt 3,5 milliarder dollar i immaterielle eiendeler, "patenter og varemerker, logoer og merkevarebygging og goodwill". Hvis det var en likvidasjonshendelse, er sjansene mange av disse tingene ville være verdiløse. Imidlertid forlater det fortsatt ca. 7 milliarder kroner i omløpsmidler, som kunne likvideres om nødvendig.

Analytiker-samfunnet forventer at resultat per aksje for BlackBerry vil stige mer enn 60 prosent i løpet av det neste året. I løpet av de siste fem årene har salgsveksten vært sterk. I motsetning til Nokia har ikke BlackBerry noen gjeld (og totale forpliktelser på rundt $ 3 milliarder kroner): En ren balanse som det er alltid veldig attraktivt for selskaper som er på jakt etter overtakelser!

I tillegg, hvis bare en BlackBerry-smarttelefon blir en hit i fremtiden, ville det gjøre mye for å gjenopprette merkevaren til selskapet og øke prisen på aksjen. Mens Apple (NASDAQ: AAPL) har den mest tiltalende smarttelefonen, for tiden har ikke iPhone 5 slukket markedet. Det er derfor Apple-bestanden har utført så dårlig. Problemet er at innovasjon er vanskelig å forutsi.

Vokt dere for Value Trap

Microsoft-kjøpet av Nokia kunne motivere Samsung eller et annet selskap til handling. BlackBerry er sikkert billig med en markedsverdi på bare 5,35 milliarder dollar. Samsung hadde $ 8.33 milliarder i driftsresultatet sistfjerdedel.

BlackBerry kan være en klassisk "Evaluefelle", men er priset lav på grunn av ineffektivitet ved verdsettelse av salg og eiendeler. Husk, for å unngå verdifall, bør du lete etter tre kriterier: dele tilbakekjøp, utbytte i forhold til sine jevnaldrende, og gjeldsreduksjon. BlackBerry har kunngjort tilbakekjøp av aksjer tidligere (og mislyktes helt på tidspunktet), men det er ingen i horisonten. Det betaler for tiden ikke et utbytte og sannsynligvis ikke planlegger å. Men det har lav gjeld. Med bare å møte et av tre kriterier, ville jeg fortsatt være leery om BlackBerrys verdi.

En siste tanke: Det handlet over 18 dollar per aksje som 52-ukers høy det siste året. Med Nokia nå en del av Microsoft, kan andre ta tiltak som svar. Hvis ja, det vil reversere nedgangen i aksjekursen for BlackBerry.

Hva er tankene dine på BlackBerry?

Skrive Inn Din Kommentar