Penger

Vi prøvde Mvelopes Budsjettering App å se hvis det kan hjelpe deg å spare penger

Vi prøvde Mvelopes Budsjettering App å se hvis det kan hjelpe deg å spare penger

Har du noen gang hørt om konvoluttbudsjett? Det er et enkelt system som hjelper deg med å visualisere og holde fast i et budsjett.

Konvoluttsystemet er avhengig av et tradisjonelt husholdningsbudsjett - dine inntekter og utgifter som leie / boliglån, regninger og dagligvarer, pluss å bruke penger og sparing. Men det går utover regnearket: Du merker faktisk en konvolutt for hver fasett av budsjettet ditt og splitter opp kontanter blant dem.

Så som penger kommer inn, leder du det til hver del av budsjettet ditt. I stedet for å jobbe med en stor sum, kan du bruke konvoluttbudgettering til å bygge mini-besparelser mot hver nødvendighet hver måned.

Det er et smart system for noen som meg, som jobber mye bedre med det materielle enn det immaterielle.

Det er bare ett problem: Jeg jobber knapt med penger lenger.

Slik bruker du konvolutter for å holde fast ved et budsjett

Min lønnsslipp kommer to ganger i måneden via direkte innskudd. Frilans klienter betaler meg via PayPal. Jeg bruker en online kontrollkonto, og hovedbanken min har ikke engang en minibank i denne tilstanden.

Det ville være latterlig å få hendene mine på kontanter for å prøve å bruke dette budsjetteringssystemet.

I stedet prøvde jeg Mvelopes, en budsjett-app som er inspirert av konvoluttsystemet.

Som den fysiske motparten deler Mvelopes-appen mine penger over kategorier. Men det krever ingen kontanter på hånden - alt skjer digitalt.

Før du tenker ellers, spurte Mvelopes oss ikke om å snakke om appen sin. Vi elsker bare å teste nye finansielle verktøy, og jeg vil dele min erfaring med deg!

Hvordan virker mønster?

Mvelopes kobles til bankkontoen min for å holde oversikt over inntekter og utgifter. Jeg kan bruke appen til å sette et månedlig budsjett for alle mine utgifter, pluss jeg kan også sette besparelsesmål.

Penger går mot hver av disse utgiftene og målene, og Mvelopes forteller meg hva som er gjenværende - mine penger!

Dette systemet gjør det enkelt å holde meg til et budsjett.

I stedet for å se på en full bankkonto og trekke opp kommende utgifter for å avgjøre hvor mye moro penger jeg har igjen, kan jeg bare se på Inntektskassen min. Det er der ekstra penger lever etter at alle konvoluttene er finansiert.

Fordi den er koblet til bankkontoen, sporer Mvelopes automatisk inntekt og utgifter. Jeg liker at det gir meg en full oversikt, og muligheten til å inkludere flere kontoer lar deg se hele ditt husholdningsbudsjett på ett sted.

Dessverre deler appen ikke automatisk utgiftene mine, noe som gjør det mye mer verdifullt.

Jeg foretrekker vanligvis "sette det og glem det" verktøy for å styre min økonomi. I denne appen må jeg manuelt tildele mine inntekter og utgifter til mine forskjellige konvolutter, som er mer praktisk enn jeg foretrekker.

Jeg vil gjerne se en funksjon som automatisk finansierer konvoluttene mine når hver lønnsslipp rammer min balanse og tilordner kjøp til konvolutter. Men hvis du foretrekker et mer praktisk verktøy og direkte kontroll, kan dette være et smart budsjetteringsverktøy for deg.

Slik bruker du konvolutter

Hvis du vil prøve Mvelopes til å administrere budsjettet ditt, er det kjekken:

1. Registrer deg på www.mvelopes.com online.

Eller du kan laste ned appen til iOS eller Android.

2. Legg til kontoene dine.

Jeg har bare koblet til hovedkontoen min, men du kan legge til eventuelle kontoer du tror er nyttig, inkludert din ektefelle. Du trenger ditt nettbankbruker brukernavn, passord og muligens et svar på et sikkerhetsspørsmål.

3. Definer inntektene dine.

Jeg har lagt til datoen og beløpet for mine faste lønnsslipp, men slått av frilansinntektene mine for nå.

Du kan også legge til variabel inntekt måned for måned, hvis inntekten din ikke er konsistent.

4. Lag et budsjett.

Opprett budsjettet i Mvelopes ligner på å opprette et annet budsjett.

Du lager konvolutter for hva du bruker penger på og tilordner en månedlig kostnad for hver.

Jeg har konvolutter for faste månedlige utgifter, inkludert min leie, bilforsikring, bilbetaling, verktøy og telefonregning. Jeg har også budsjett for gass, dagligvarer og husholdningsbehov jeg vet koster omtrent det samme hver måned.

Du kan også lage konvolutter for ikke-nødvendigheter, for eksempel underholdning og fritidshopping (jeg tror at noen folk kaller det "detaljhandelsterapi ...")

Mvelopes minner deg også om å budsjett for større periodiske utgifter, som bilregistrering, feriegaver, kjøp av ny bil og ferie. Du kan legge til side litt for hver måned, så du er forberedt når de kommer opp.

5. Fond konvoluttene dine.

Deretter skal du finansiere konvoluttene dine, som betyr å tildele en del av balansen din for å dekke hver utgift. Du vil gjøre dette med hver lønnsslipp for å fordele inntekten etter behov over de forventede utgiftene.

Når du "finansierer" konvolutter, blir ingen penger faktisk flyttet rundt, eller inn eller ut av bankkontoen din. Mvelopes jobber bare med balansen din for å hjelpe deg med å holde styr på dine digitale penger slik du vil gjøre med hardt kontanter.

6. Få et enkelt øyeblikksbilde av budsjettet ditt.

Når du vil vite hva du har igjen å bruke, kan du sjekke Mvelopes-appen på telefonen din eller din konto på nettet.

Beløpet som er igjen i inntektskassen er penger som ikke er allokert til andre konvolutter. Bruk dette for ekstra utgifter denne måneden - eller tilordne den til konvolutter for å komme fram til neste måned!

Dette bør bidra til å holde kostnadene dine i sjakk.

Du må tilbringe litt tid hver dag eller uke, og tilordne dine kjøp til ulike konvolutter. For eksempel vil Mvelopes spore et kjøp du lager i matbutikken, men du må tildele det kjøpet til kalenderen "Matvarer", slik at summen trekkes fra den delen av budsjettet.

Hvis du allerede har brukt konvoluttsystemet til å holde styr på kontanter, og du leter etter en digital følgesvenn, er dette et perfekt valg.

Eller hvis du liker å holde øye med budsjettet ditt i stedet for å automatisere det, kan dette også være en smart løsning.

Jeg tror jeg vil se på andre budsjetteringsprogrammer for nå, fordi jeg foretrekker automatisering. Jeg vil være sikker på å fortelle deg hva jeg lærer!

Oppdatering 8/31/16: Etter at dette innlegget ble publisert, nådde en representant fra Mvelopes ut for å legge til følgende:

"Det er en måte å automatisere transaksjoner i Mvelopes. Automatiske tildelte transaksjoner trenger bare godkjent, mens mobilappen aktivt foreslår konvolutter for alle transaksjoner. "

Din sving: Hva er din favoritt budsjettprogram?

Dana Sitar (@danasitar) er en stabforfatter på The Penny Hoarder. Hun er skrevet for Huffington Post, Entrepreneur.com, Writer's Digest og mer, prøver humor hvor det er tillatt (og noen ganger hvor det ikke er).


Skrive Inn Din Kommentar