Banker

De 10 beste rettferdige pengene tipsene for studenter

De 10 beste rettferdige pengene tipsene for studenter

Du er ung og du har en lys fremtid fremfor deg - hvis du lærer å administrere pengene dine på smart måte, det er.

Du bør begynne å lage smarte valg om pengene dine nå for å sette opp et solidt økonomisk fundament for fremtiden.

Du kan bare gjøre det med disse topp 10 pengene tipsene for studenter.

1. Unngå studentlån (når det er mulig)

Mange college grads ende opp med å ta ut flere studielån enn de trenger. Faktisk en nylig artikkel fra CNN Money uttalte at gjennomsnittlig studielånsgjeld i 2013 var $ 35.200 og 50 prosent av de studentene sa at det ville ta ni år å betale tilbake lånene. Sannheten er studielån kan være veldig vanskelig å bli kvitt.

Studielån er ikke alltid unngås, men du bør gjøre alt for å ta ut små lån. Hvis du tar ut studielån, må du sørge for at du beregner avkastningen på studielånets gjeld.

2. Bruk mindre enn du tjener

En av de kraftigste pengene flytter i tidens historie, bruker mindre penger enn du tjener. Når du har et overskudd av kontanter hver måned, kan du investere i fremtiden og foreta kjøp uten stress for å ta på seg gjeld.

Hvis du vil være millionær, se hva din typiske millionær gjør: de bruker mindre enn de tjener!

3. Opprett et budsjett

Et budsjett er et veldig kraftig verktøy. Når du oppretter et budsjett og sporer utgiftene dine, har du innsikt i hvor pengene dine går og hvor du må kutte. Å bo på et budsjett betyr ikke at du aldri kan ha det gøy, det betyr at moroa du har, ikke hindrer deg i å betale regningene.

Det er flere verktøy for online budsjettering og regnearkmaler som hjelper deg med å komme i gang. Vi elsker også det gratis verktøyet Personal Capital for å spore alt.

4. Lag en plan for å takle gjeld

Hvis du ender opp med å hente mange studielån, personlige lån eller kredittkortgjeld, trenger du en plan for angrep.

Det er et par måter du kan gå på å betale ned gjeld, men du bør til slutt velge hvilken metode som holder deg motivert. For å skape en solid finansiell fremtid må du angripe gjeldshodet ditt så tidlig som mulig.

5. Betal deg først

Det beste tidspunktet for å begynne å betale deg selv er nå. Det kan hende du har det vanskelig å gjøre dette til en vane hvis du undervurderer livsstilsinflasjonen i fremtiden.

Ikke bekymre deg, du trenger ikke å betale deg mye, du må bare begynne å betale deg noe så snart du mottar lønnsslipp. Du kan alltid øke beløpet i fremtiden.

6. Ta ut et begrenset antall kredittkort

Kredittkort kan være gode økonomiske verktøy i den forstand at de hjelper deg med å bygge opp kredittpoengene dine hvis du bruker dem klokt. De kan også være veldig farlige. Begrens antall kredittkortkontoer du åpner og betal alltid saldoen din fullt ut hver måned.

Hvis du tenker på å få et kredittkort, sjekk ut våre beste kredittkort for studenter.

7. Start investeringen nå

Jo før du begynner å investere mer tid pengene dine må bygge interesse. Du må også investere færre penger for å nå pensjonsmålene dine hvis du starter i en tidlig alder.

Investering er mye enklere enn du tror. Du kan åpne en konto online med en minimal sum penger og planlegge uttak fra bankkontoen din til din investeringskonto hver måned.

Vet ikke hvordan du skal begynne? Sjekk ut vår Investing 101-kurs for trening og coaching for å komme i gang!

8. Lag et beredskapsfond

Nødfond er avgjørende for optimal økonomisk helse. Du vet aldri når bilen din vil bryte ned, eller når du får en uventet medisinsk regning.

Hvis du jobber med å betale ned gjeld, starter du et lite beredskapsfond med ca $ 1000. Når du betaler din gjeld og begynner å tjene mer penger, kan du øke nødfonden din.

9. Vet hvilken forsikring du trenger

Det er forsikring tilgjengelig for praktisk talt alt under solen. Som student er det viktig å vite hvilke typer forsikring du trenger.

Hvis du ikke er gift og ikke har noen barn, trenger du sannsynligvis ikke livsforsikring ennå. Men du trenger helseforsikring, bilforsikring, og leietakere eller huseiere forsikring. Det er viktig å sette disse tingene på plass slik at du er beskyttet.

Forvirret? Sjekk ut disse ressursene:

  • Veiledningen til høgskolens leietaker forsikring
  • Hvorfor unge familier trenger livsforsikring

10. Opprett sparemål

Du har mange økonomiske mål. Du vil bli utsatt for store kjøp i nær fremtid, hvis du ikke allerede har vært. Du bestemmer deg for å kjøpe et hus eller en bil, blant annet.

Tenk på din fremtid nå og skape mål for å jobbe mot. Hvis du tror du vil kjøpe et hjem i de neste årene, opprett et nedbetalingsfond. Hvis du skal kjøpe en bil, må du begynne å lagre for det. Prøv å spare så mye penger som mulig for de store kjøpene.

Når du treffer ett mål, arbeider du mot det neste.

Ha litt moro for!

Du lever bare ett liv. Mens det er viktig å være smart med pengene dine, må du også nyte livet ditt. Lag en smart balanse mellom å lagre for fremtiden og leve i øyeblikket.

Hvis du følger disse 10 tipsene, vil du kunne skape en sunn balanse og et solid økonomisk fundament for fremtiden.

Er det noen tips vi forlater som du vil legge til?

Skrive Inn Din Kommentar