Penger

4 Røde Flagger At Freelance Writing Job vil være problemer

4 Røde Flagger At Freelance Writing Job vil være problemer

Til tross for det du kanskje tror, ​​trenger du ikke å være en etablert forfatter eller til og med ha en stor mengde forretningserfaring for å starte en karriere i freelance writing.

Alt du trenger er litt innsikt, en interessant idé og tøft for å starte pitching redaktører. Alvorlig er det all slags skrivejobber, fra det rare og fantastiske til den raske laced verden av business copywriting.

Imidlertid er verden av frilansskriving ikke alle rosenblader og solskinn. Over mine år som freelance copywriter har jeg sett mange online skrivejobber, hvorav de fleste er helt legitime. Imidlertid ser jeg ofte innlegg som får meg til å skape et skeptisk øyenbryn.

Noen klienter er gode til å maskere sine syke intensjoner, mens andre ærlig ikke ser ut til å forstå at de ripper av frilanserne de ansetter. Uansett, Hvis du ser en skrivejobbannonse som inneholder noen av de følgende vilkårene eller elementene, bør alarmklokkene begynne å ringe i tankene dine.

Her er hva du skal passe på når du leter etter frilans skrive jobber.

1. Ridiculously Low Pay

Vi må alle starte et sted, ikke sant? Lavpenger jobber lar deg eksperimentere, utvikle verdifulle ferdigheter og bygge en solid portefølje.

Men det er en grense for hvor lite du skal belaste - En grense som ofte misbrukt av innholdsmøller og kunder på budsteder som tilbyr mindre enn minimumslønn.

Det minste minimumet jeg anbefaler lading er $ 50 per artikkel.

Hvorfor $ 50? Fordi noen lavere og:

  1. Du vil kjempe for å overleve.
  2. Du vil rush arbeid, kompromittere kvaliteten sin.

Heldigvis virker det som om folk har fanget på det faktum at innholdsmøller er stort sett den elektroniske ekvivalenten av svettebutikker. De handler om kvantitet over kvalitet. Disse utsalgene vil ha store mengder kopi som gir lite nyttig informasjon, men fokuserer i stedet på å tilfredsstille Googles søkealgoritmer. Den verste delen er at de betaler nesten ingenting!

De fleste klienter vil ikke lenger ha den dårlige kvaliteten på arbeidet de får gjennom innholdsmøller, og mange forfattere er klar over at deres arbeid er verdt mer enn $ 10 - $ 15 per time. Her er en rask titt på aksjekursen på Demand Media, en av de største innholdsmøller rundt:

Frilansebudsteder er et omstridt alternativ. Noen forfattere sier at de er forferdelige, mens andre klarer å tjene seks figurer.

Personlig har jeg hatt bare uflaks med budsider. Jeg finner jobber ofte tildelt til laveste budgiver i stedet for den beste forfatteren for jobben. Å komme inn i en budkrig vil heller ikke fungere, fordi noen forfattere vil by så lavt som $ 2 for en 500-ords artikkel. Her er et godt eksempel:

Med så lav avgift er det åpenbart at denne klienten ikke forstår verdien av høy kvalitet eller det arbeidet som trengs for å produsere det. Det viser meg at han ikke verdsetter sine forfattere, og får meg til å tro at han ser oss som en forbruksvare, en lett erstattet.

Det er også nesten umulig for deg å tjene en lønnsom lønn på $ 2 per 500 ord (jeg lager det ut til å være rundt $ 5 per time). Den eneste måten å tjene nok på, er å skynde arbeidet, noe som kompromitterer kvaliteten og potensielt forårsaker problemer med klienten.

2. Inntektsdel

Nettsteder snakker ofte opp inntektsdelingen som en gyldig måte for deg å tjene. Tanken er at du vil tjene et stykke uansett annonseringsinntekt som nettstedet gjør. De vil overdrive nettstedets månedlige besøkstall og fortjeneste for å opphisse og føre deg til å tro at det er stort inntjeningspotensiale.

Men nettstedseieren er den eneste virkelige vinneren.

Visst, nettstedet kan ha 100.000 + månedlige besøk og tjene noen tusen dollar i månedlig fortjeneste, men det er sannsynlig over hundrevis av innlegg og sider. Din eneste artikkel er ikke sannsynlig å ta inn mer enn noen få dollar.

Alle de små fortjenestene legger til for nettstedet, men enkelte forfattere sliter ofte med å gjøre minimumsbeløpet slik at de faktisk kan få betalt (ofte $ 10).

3. Betal per visning

Dette begrepet er akkurat hva det høres ut: jo flere visninger artikkelen din får, desto mer betaler du mottar.

Dette er svært lik inntektsandel, men i stedet for å få en prosentandel av den samlede inntekten, blir du tilbudt et fast gebyr hvis artikkelen tiltrekker et visst antall visninger. Det høres bedre ut som du bare stoler på at folk ser på artikkelen din i stedet for å klikke på en annonse, men det er fortsatt massivt feil.

Da jeg først begynte, ble jeg fanget av denne fellen. Jeg trodde jeg skulle skrive en fantastisk artikkel, fremme helvete ut av det og være i kontanter. Jeg trengte 5000 visninger for å tjene $ 20, og jeg ville få $ 10 per påfølgende 1000 visninger. Hvor vanskelig kan det være ?!

Ser ut, ganske hardt. Jeg brukte Alexa for å få et estimat av trafikken på nettstedet og oppdaget at de ikke engang hadde 5000 besøkende per måned over hele nettstedet! De hadde en hel gruppe forfattere som jobbet effektivt mot betalingsmål som på det tidspunkt var umulig å oppnå.

4. Eksponering

"Å skrive for oss er stor eksponering! "Sier annonsen.

Eksponering kan vær stor.Riktig gjestepostering kan få navnet ditt foran de riktige personene og bidra til å øke karrieren din.

Det er en taktikk jeg nylig brukte til å bygge opp min portefølje og bli lagt merke til av de som kanskje trenger en forfatter. Takket være mine eksponeringsposter kontaktet tre nye kunder meg for å tilby mellom $ 150 og $ 300 per artikkel.

Nettstedet som publiserte artiklene mine annonserer imidlertid ikke for forfattere og bryr seg ikke om deres fantastiske eksponeringsfordeler.

Hvorfor? De trenger ikke å. Forfattere vet å ha en bylinje fra det nettstedet vil se bra ut i sine porteføljer og dele sitt arbeid med et bredere publikum. I de fleste tilfeller vil nettsteder som dette ha en side som beskriver retningslinjene for bidragsyteren. De annonserer ikke for forfattere fordi deres publikum allerede nærmer seg dem med mange flotte steder.

Det er ganske klart hvilke nettsteder som gir stor eksponering - du vil kjenne dem ved navn eller omdømme. De vil vanligvis bli respektert i sitt felt og ha et bredt publikum. I min erfaring, nettsteder som eksplisitt merker eksponering som en primær fordel, tilbyr faktisk lite eller ingen eksponering.

Ikke la dette rådet sette deg av. Der er mange flotte skriveklienter og muligheter der ute, og når du lærer å identifisere svindlere, har du en mye enklere tid å finne din første freelance skriveoppgave.

Din sving: Har du noen gang kommet over en tvilsom frilanssklient? Hva tippet du av at denne muligheten var mindre enn ideell?

Pete Boyle er en heltid profesjonell freelance copywriter basert i London. Hvis du ønsker å bryte inn i frilansskriveren, må du registrere deg for å få et ord Ukentlig Skrivejobb Nyhetsbrev her for løpende jobbmuligheter.

Skrive Inn Din Kommentar