Liv

Hvordan jeg hadde min drøm bryllup med 190 gjester på et $ 8K budsjett

Hvordan jeg hadde min drøm bryllup med 190 gjester på et $ 8K budsjett

Jeg har alltid tydelig dømt venner som går bananer på deres bryllupskostnader.

Så ble jeg engasjert. Det tok meg om to dager å innse at jeg var i over hodet mitt.

Min manns far er en pastor, og familien hans ønsket å invitere hele kirken. Hans side av familien er også stor. Inkludert menigheten, våre familier og vår bryllupsfest, vi hadde allerede over 175 personer på gjestelisten. Og det var andre venner vi ønsket å invitere også.

Jeg skjønte at dette ikke var et lite, rimelig arrangement.

Mitt bryllup endte med å koste rundt $8,000 - langt mer enn jeg noensinne har planlagt på dishing ut. Jeg cringe i forlegenhet som jeg skriver det nummeret.

Men det hadde potensial til å være så mye dyrere. Jeg måtte bli kreativ om måter å spare penger på. Min primære måte å gjøre det på var å handle på steder jeg aldri ville ha vurdert om jeg ikke hadde vært så desperat.

Her er fem ting jeg kjøpte fra rare steder, pluss en uvurderlig strategi for å spare penger. Samlet lagde disse taktikkene meg tusenvis.

1. Blomster fra Costco

En venn anbefalte meg en gang: "Når du planlegger bryllupet ditt, velg ett eller to ting som er viktigst for deg. Vær villig til å splurge på disse tingene. Scrimp på alt annet. "

Jeg var nylig en brudepike i et bryllup med de mest nydelige blomsterarrangementene jeg noensinne hadde sett. Blomster var tydelig på toppen av dette parets prioritetsliste. Bruden fortalte meg at hun hadde brukt $ 4,100 på blomster, pluss $ 650 for bukettleveranser.

Whoa.

Ifølge Knuten, den gjennomsnittlige par tilbringer $ 2.141 på blomster. Selv det nummeret var skremmende mot meg.

Jeg bestemte meg raskt for at hvis blomster ikke var på toppen av min prioriteringsliste, hadde jeg ikke råd til å bruke mye på dem. Og det var fint. Vi valgte å splurge på fotografen i stedet.

Jeg bestemte meg for at jeg ønsket solsikker. De er de lykkeligste blomstene i verden. De trenger ikke profesjonelle blomsterbutikker for å få dem til å se vakker ut!

Jeg ringte Costco og bestilte 11 premium buketter. Prisen på en bukett var $ 14,99, så 11 kostet meg $ 165. Vi brukte disse arrangementene til å lage mindre brudepike buketter og supplere våre andre dekorasjoner.

Husk at Costcos blomsteravdeling ikke er en offisiell blomsterhandler. Det betyr at det ikke kan garantere på forhånd at det vil ha visse blomster på lager, så det tar ikke imot bestillinger for bestemte blomster i premium buketter. Du kan bare be om visse farger. Jeg ba om gul som min primære farge og lilla som min sekundære farge.

Ved å plukke opp bukettene, la svigersønnen merke til at de fleste av de gule blomstene ikke var solsikker. Siden solsikker var i sesong, byttet de dem ut, og det var ikke noe problem. Ikke vær redd for å fortelle de ansatte hva du vil ha når du plukker opp blomstene dine.

Min svigermor tilbrakte også $ 150 fra sitt eget budsjett på min bukett, brudgommen boutonniere og en ekstra bøtte med solsikker for å støtte hennes venns blomstrende blomsterbedrift.

Totalt brukte min mann og jeg en mager $315 på blomster. Og du vet hva? Blomstene var fantastisk. Takk, Costco!

2. Knick-Knacks at Goodwill

Små gjenstander, som vaser og stearinlys, virker ikke som store ettergivelser. De er vanligvis ganske rimelige på Target eller Walmart.

Disse utgiftene legges opp, skjønt. Jeg lærte raskt fra min svigermor, hvem er en sparsommelig butikkfend, at Goodwill er stedet å gå. Ulike familiemedlemmer stoppet av Goodwill minst tre ganger i uken under vårt åtte måneders engasjement.

Vi kjøpte mason krukker, vaser, en blomst jente kurv, bilderammer, lysestaker, sengetøy og tavle skilt for bare et par dollar en pop. Vi endte opp med å bruke rundt $ 120 for alle disse elementene. Bryllupshopping følte seg aldri så skyldig.

3. Arch From a Yard Sale

Vi tilbrakte mye tid på å handle på nettet og i butikkbutikker for en bryllupsbue. Alt i vårt prisklasse var imidlertid spinkel og unimpressive.

Heldigvis, mens du kjørte forbi et verksted, la svigerfaren merke til en bue. Det var mye større og robustere enn noe vi hadde funnet som var innenfor vårt budsjett. Da jeg søkte på nettet for en bue av lignende stil og kvalitet, var den billigste jeg kunne finne en på Amazon priset til $ 132.83. Denne var bare $ 45.

Noen andre på gårdsplassen ønsket det også. Min svigerfar fortalte dem: "Jeg trenger bare dette i de neste to ukene. Etter min sønns bryllup vil jeg selge den til deg for samme pris. "

Vi dekorert den buen med blomster og noen store falske solsikker fra Hobby Lobby. At $ 45 yard salg finner gjort vår seremoni bilder fantastisk. Etter at min svigerfar solgte bueganget, vi brøt selv. Ikke en dårlig sak i det hele tatt!

4. Vin fra Walmart

Når en nær venn ble gift, var de eneste drikkene hun valgte å tjene, vann og søt te. Hennes lokalsekretær belastet $ 20 per gallon te.

"Når jeg så hvor mye te kostet, ville jeg ikke engang spørre om prisen på alkohol!" Sa hun.

Jeg, derimot, elsker partier alt for mye til å til og med vurdere å kutte den prisen.

Jeg var ikke en av de små jentene som drømte om sitt fremtidige bryllup som vokste opp. Men når jeg begynte å delta i bryllup av mange nære venner, var en av de eneste tingene jeg kunne se om min egen store dag at det skulle være en stolpe.

Jeg slo meg for bare å servere vin og øl.Å kjøpe en keg var ikke altfor pricy, men jeg var bekymret for at å kjøpe en haug med vin ville sette meg tilbake økonomisk.

Her er hemmeligheten: boksvin. Nå kan du ikke at folk skal tro at du er klebrig for å servere boksvin på bryllupet ditt. Jeg kjøpte et par søte drikke dispensere fra Marshalls for $ 20 hver og tømte vinen til de for bartenderen å bruke for å fylle briller. Gjester så aldri engang boksene.

Etter en smertefull mengde shopping, oppdaget min forlovede og jeg den billigste boksrødvinen på Walmart. Vi kjøpte 5 liter bokser for bare $ 16 hver.

Vær forsiktig, skjønt. Vi brukte denne veiledningen til å bestemme hvor mye vin å kjøpe, men vi overvurderte fortsatt hvor mange av våre gjester som helst ville drikke. Som et resultat hadde vi flere bokser med vin igjen.

Vi fant ikke ut før etter bryllupet vårt at i Georgia, hvor vi bodde, kan butikker ikke godta tilbakebetalt alkohol, selv om det er uåpnet. Vi kunne ha redusert kostnadene våre med ytterligere $ 100.

5. Bryllupsbånd fra Home Depot

Jeg stolte selv på mannen min for å spare penger. Han var en av de få brudgommene jeg har kjent som virkelig var involvert i bryllupsplanlegging!

Han spiller rundt med smedarbeid på fritiden, så han lagde begge våre bryllupsbånd ut av kobberrør han kjøpte på Home Depot for $ 10. Han la også til noe messingrør han allerede hadde i garasjen for å lage sin ring. Han sølvbelagte kobberbandet mitt slik at det ville matche min forlovelsesring. Han fulgte denne enkle guiden.

Ikke dårlig, vurderer The Knot estimatene en bryllupsband kan koste alt fra $ 330 til $ 1.100!

Lagt bonus: Da vi begge endte med å miste bandene våre mindre enn en måned inn i ekteskapet, ble vi mye mindre ødelagt enn vi ville ha hatt, hvis vi brukte en formue på ringene våre. Nå bærer vi ikke engang brudekjoler.

6. Verdifulle bidrag fra venner og familie

Å spørre venner og familie for å hjelpe med bryllupet ditt, kan være en klebrig situasjon. Du vil ikke dra nytte av noen eller gjøre dem ubehagelige.

Men gjett hva? De fleste av vennene mine var så psyched at jeg hadde funnet noen galne nok til å gifte seg med meg at de var mer enn glade for å hjelpe.

En brudepike er en freelance grafisk designer og opprettet våre invitasjoner og programmer gratis. Hun ville normalt ha belastet en kunde $ 125 for den pakken.

En familie venn, som frivillig som en dag for bryllupskoordinator, tilbød oss ​​sine tjenester. The Wedding Planner Book anbefaler dag-av bryllup planleggere i Sør avgiften mellom $ 600 og $ 900. Å ansette noen for en dag ville ha økt mine bryllupskostnader med rundt 10%. Nei takk!

Min manns venn er en baker. Hun gjorde oss til en fantastisk tre-lags bryllupskake. Hvert lag var en annen smak. (Jeg har fortsatt drømmer om denne kaken.) Hun gjorde alt dette for bare $200, og hun belaste oss ikke for levering eller kutte avgifter.

Ifølge Bridal Guide, Gjennomsnittlig bryllupskake koster $ 466 i 2014, ikke inkludert leverings- og skjæreavgifter. Skjæringsavgiften kan variere fra $ 1 til $ 8 per stykke. Vi bestilte en kake for 150 gjester. (Bekjennelse: Vi hadde 190 gjester. Vi håpet ikke alle ville spise kake!) En skjæreavgift kunne ha kostet oss mellom $ 150 og $ 1200!

Når det gjelder leveringsgebyrer, sier Cake Boss at mange bakerier belaster minst den føderale refusjonsraten for kjørelengde. Den hastigheten var 54 cent per kilometer i 2016. Vi kunne ha brukt mellom $ 650 og $ 1700 på kaken og kutte- og leveringsgebyr hvis vi hadde bestilt fra noen andre!

Våre sjenerøse foreldre var mer enn villige til å avlaste noe av stresset vårt. Jeg ringte foreldrene mine tilbake i Arkansas og sa at jeg hadde problemer med å finne en antikk skrivemaskin å bruke til dekorasjon. Min far hoppet inn i bilen sin og kjørte fra antikvitetsbutikk til antikvitetsbutikk til han fant den perfekte skrivemaskinen for $ 85.

Ikke gå over dine kjære, men vær ikke redd for å be om hjelp.

Hvis du virkelig vil ha et rimelig bryllup, er mitt beste råd å holde det lite.

Men hvis du er som meg og det bare ikke er et alternativ, snuse rundt. Du kan finne noen fantastiske tilbud.

Din sving: Hvilke rare steder har du kjøpt på til bryllupet ditt?

Laura Grace Tarpley er frilansskribent som lærer engelsk i Kina. Hun har fantastiske foreldre og inlaws. Hennes mann er også OK.


Skrive Inn Din Kommentar