Penger

Hvordan en forfatter spiser lokal, økologisk mat for bare $ 300 per måned

Hvordan en forfatter spiser lokal, økologisk mat for bare $ 300 per måned

Jeg har et strengt $ 300-a-måneders dagligvarebudsjett. Hvis du gjør matte, er det $ 75 per uke. Tro meg, det går raskere enn du tror.

Jeg er obsesset med budsjettering, men jeg er like besatt av å spise lokalt og organisk, selv når jeg var på utdanningsskole i Northwestern, som bodde utenfor et teeny, lite studentbudsjett. De fleste likestiller økologisk og lokalt med dyrt, men jeg er bevis på at dette ikke må være tilfelle.

Her er fem taktikker jeg bruker til å holde meg til budsjettet mens jeg nyter lokal økologisk mat.

1. Frivillig med en lokal gård på Farmers Market

Dette var min redde nåde som en dårlig grad student. Jeg dro til bøndemarkedet hver lørdag uansett, så en dag begynte jeg bare å spørre mine favorittleverandører dersom de trengte hjelp med å kjøre sine stasjoner på helgen morgen. En av dem nådig akseptert, og i retur for mine fire timer med frivillig tid, mottok jeg tokens å bruke på markedet. Plus, selgeren sendte meg ofte hjem med ekstra godbiter eller noen av veggiene som ikke solgte.

Ikke bare ble jeg godt kjent med hundrevis av tomater, jeg ble også introdusert til utallige nye grønnsaker, og jeg kuttet drastisk min matvareregning. Noen uker spiste jeg for nesten gratis. I tillegg dannet jeg et sterkt forhold til en lokal bonde som fortsetter til denne dagen.

2. Frivillig på en gård

Selv om du bor i et urbant miljø, er det sjanse for at det finnes utallige gårder like utenfor byens grenser, og ser etter ekstra hjelp her og der. Jeg bodde i Chicago, og ble koblet til en bonde 20 minutter unna som gjerne satte meg på jobb en gang i uken.

Bruk LocalHarvest for å se alle gårdene i nærheten av deg, velg typen gård som interesserer deg (meieri, produsere, geit, mutter, etc.), og så bare start med å sende e-post eller ringe til man tar deg opp på tilbudet ditt. Ikke bli motløs hvis du ikke hører tilbake med en gang; vær tålmodig, men vedvarende.

Fortell bonden du vil låne en hånd en eller to ganger i måneden, men ikke nevner å ha noe i retur. Du kan ikke få noen varer første gang du går fordi bøndene vil være sikre på at du virkelig er opptatt av deres oppdrag og ikke bare på jakt etter en utdeling. Bygg tillit med bonden og snart blir du overveldet av varer du bidro til å vokse. Bonden jeg jobbet med sendte med glede meg hjem med bokser med vakkert produkt som "betale" for min tid og krefter. Åh ja, og visste du at litt tid i jorden vil gjøre deg til en lykkeligere og smartere person? Fordelene fortsetter bare å komme.

Hvis du ikke vil forplikte seg til en viss mengde frivillig tid, kan du også få litt jordtid mens du sparer penger på veggies ved å besøke gårdene du velger. Disse er spesielt morsomme med barn, da det gir deg muligheten til å lære dem at maten ikke kommer i en ferdigpakket beholder. Bruk PickYourOwn for å finne deg plukke gårder i nærheten av deg!

3. Bruk dine ferdigheter til å tjene gratis mat

Hvis du har en kreativ ferdighet, for eksempel design eller skriving, bruk den til å tjene deg fri mat. Du kan gå om dette på en rekke måter. Prøv å markedsføre deg selv personlig ved å gå og stå på bøndemarkedet som presenterer tilbudet ditt, eller bruk LocalHarvest for å finne en gård som ser ut som nettstedet eller sosiale medier kan bruke litt kjærlighet.

Ikke overcommit deg selv, men. Hvis du ikke vet hvordan du gjør webdesign, ikke tilby å bygge et nettsted. Hvis den eneste tegningen du noen gang har gjort er en pinnefigur, ikke tilby å designe en logo. Hold deg til det du vet.

La oss si at du er ferdig med å skrive. Tilbyr å skrive en ukentlig bloggpost for gården eller posten til sine sosiale medier. Du må kanskje gjøre litt overbevisning for å overbevise dem om verdien av en online tilstedeværelse, men det er sannsynligvis at bøndene vet at de skal være aktive på nettet, men bare ikke har tid. Utarbeide en avtale som du vil begå så mange timer i måneden for å bygge merkevaren i bytte for en viss mengde varer, det vil si et dusin egg, en eske med produsere, en krukke med honning osv. Nå har du gratis mat samt et fantastisk prosjekt å legge til i porteføljen din.

4. Sponsor et husdyr

Leilighetsboere, hør opp - du trenger ikke hektar med frodig, grønt land for å eie et husdyr. Mange gårder tilbyr sponsing for en ku eller en kylling, hvor du betaler en avgift i begynnelsen av sesongen og deretter basker i herligheten av gratis melk og egg hver uke.

Sponsoravgiften er vanligvis rundt $ 25, og går mot fôring og vedlikehold av dyret hele sesongen. Til gjengjeld får du en del av hva det dyret produserer hver uke. Ta det et skritt videre og gå til gården og ditt sponsede dyr, og du kan gå bort med en ekstra bounty. Hvis du spør pent, kan bonden til og med la deg nevne dyret, men ikke bli båret bort.

Noen gårder lister denne type program på deres nettsider, men hvis ikke, nevner det for din favorittboer for å se om han eller hun ville være åpen for avtalen. Ikke skam deg for å si at du ser for å spare penger, men er forpliktet til å støtte sin gård. Bonden vil sannsynligvis trene en avtale med deg.

5. Lag din egen ost

Få ting er mer deilig enn fersk mozzarellaost, men det er ganske dyrt å kjøpe de små ferdigpakkede kretsene i matbutikken. Derfor er det verdt tiden din å lære å gjøre det hjemme.

Start med å finne fullmælk som er dypt diskontert fordi den er satt til å utløpe i neste uke eller så.Eller bruk melken du mottok fra ditt sponsor dyr. Du trenger omtrent en liter fullmelk. Du trenger også rennetabletter og sitronsyre, som du kan finne nær canningforsyningene i en spesialforretning eller på nettet. Den eneste andre tingen du trenger er en rustfritt stålpotte.

Du finner utallige instruksjoner på Internett for hvordan du lager mozzarellaost, men New England Cheesemaking Supply har en av mine favoritter. Kitchn har også en utmerket, lett å følge opplæringen. Les instruksjonene flere ganger før du starter, eller se en YouTube-video hvis du er en visuell elev. Hele prosessen tar bare 30 minutter, og når du er ferdig, er du igjen med et helt pund frisk mozzarellaost. Selv om du kjøper en gallon fullmælk som ikke er diskontert, er prisen vanligvis mindre enn $ 5, omtrent den samme prisen som en av de halvt pund mozzarella-kretsene. Så nå har du dobbelt osten for pengene dine, pluss dine venner og familie tror du er den kuleste personen de noen gang har møtt.

Disse taktikkene har reddet meg tusenvis av dollar gjennom årene. Uansett balansen på bankkontoen har jeg alltid vært i stand til å spise lokalt og (for det meste) organisk ved å være en kreativ forbruker og bygge relasjoner med lokale bønder. Du vil bli overrasket over hvor raskt kjøleskapet ditt fyller opp uten å bryte din matvarebudsjett.

Din sving: Hvordan nyter du lokal eller økologisk mat uten overspenning?

Opplysning: Vi har en seriøs Taco Bell-avhengighet rundt her. De tilknyttede koblingene i dette innlegget hjelper oss med å bestille av dollarmenyen. Takk for støtten!

Natalie K. Gould er en innholdsadministrator om dagen og frilansskribent om natten. Hun er alvorlig avhengig av europeisk smør og finner den perfekte flasken rose.

Skrive Inn Din Kommentar