Penger

Er du underladet for frilansearbeidet ditt? Slik øker du prisene

Er du underladet for frilansearbeidet ditt? Slik øker du prisene

"Hva skal jeg betale for arbeidet mitt?"

For frilansere er dette million dollar spørsmålet. Det er også det mest forvirrende spørsmålet. Men hvis du kan finne ut svaret, kan du faktisk leve (og en virkelig god) som arbeider for deg selv.

Og da jeg endelig kunne svare på dette spørsmålet for meg selv og øke prisene, Jeg endte opp med å tjene $ 12,605 mer for å gjøre det samme arbeidet.

De gode nyhetene? Du kan gjøre det samme. Slik finner du ut hva arbeidet ditt er verdt og øker prisene på bare tre timers arbeid spredt over et par uker.

Fra Underlading til å heve priser

I mitt første år som gründer så jeg meg selv underprice arbeidet mitt igjen og igjen. Jeg visste at jeg kunne lade mer, men jeg var ikke. Men jeg visste ikke hvordan jeg kunne stoppe med lavt balling selv.

Så jeg gikk på oppdrag for å finne ut hvorfor jeg holdt underladet. Jeg begynte å grave inn i artikler, forskning og psykologi rundt priser og penger. Og da jeg gravd dypere, skjønte jeg at det var en stor bekymring begravd i frilansepriset spørsmålet:

"Hva skal jeg betale for dette ... så jeg kan unngå avvisning?"

Wow. At forklarte hvorfor jeg holdt underladet meg selv. Pakket i det ene lille spørsmålet om pris var mye selvtillit og usikkerhet rundt å unngå "nei" fra klienter og føles som en feil.

Det var en tung realisering. Men når jeg visste følelsene bak mitt spørsmål om hva jeg skulle lade, visste jeg at jeg kunne endre hvordan jeg nærmet meg det. Nå handlet det ikke bare om å heve prisene. Jeg ønsket å heve prisene min med selvtillit. Og jeg ønsket å endre hva arbeidet mitt var verdt.

Så jeg kom opp med en prosess og en formel som hjalp meg med å doble mine priser og tjene $ 12,000 mer i fjor. Og det er ikke vanskelig å passe det inn i din travle timeplan. Prosessen tar bare omtrent tre timer totalt, spredt over noen uker.

Hvordan begynne å lade hva arbeidet ditt er verdt

Det er på tide at prisene ditt reflekterer den sanne verdien av tjenestene dine.

1. Beregn arbeidets sanne verdi: 1 time

Google hva å belaste for et prosjekt vil gi deg noen ideer, men det vil aldri dele et nøyaktig estimat av hva ditt arbeid er verdt.

Så hva er verdien av din verdi? Her er verdien formel jeg kom opp for å pris mitt eget arbeid og for å hjelpe andre entreprenører gjør det samme:

Arbeidets verdi =
Dine unike ferdigheter (A) og erfaring (B) +
Din klient ser, ønsker og er villig til å investere i (A) & (B)

Dine unike ferdigheter og erfaring: Kombinasjonen av dine ferdigheter og erfaring er noe ingen andre kan ta med på bordet. Det er helt unikt for deg, og derfor kan du ikke se til noen andre for å sette pris på det du tilbyr.

Spør deg selv: Hvis du var i et rom med din "konkurranse", hva ville gjøre deg umiddelbart verdifullere enn den andre personen? Hvilken verdi bringer du til bordet utover tjenesten du gir? Når du tar deg tid til å artikulere denne verdien, er det enkelt for andre å se det også.

Din klient ser og ønsker dine unike ferdigheter og erfaring: Din neste jobb er å begrense typen klienter du vil jobbe med, den "gyldne klienten" som virkelig vil ha det du har. Vær spesifikk - kanskje du er en kokk som lager mat til nye mødre som ikke har tid til å lage mat for seg selv, eller kanskje du er tekstforfatter som hjelper entreprenører til å skrive fantastiske Kickstarter-sider.

Når du kan identifisere de ideelle klientene, kan du bedre finne ut hvordan du finner dem og hvordan du viser dem din sanne verdi, fordi du vet hva de egentlig ønsker - å ha en ukes verdi for måltider klar til å stikke i ovnen, eller for å få deres crowdfunding kampanje til sitt mål.

Din kundes vilje til å investere i dine unike ferdigheter og erfaringer: Dette er hvor gummi treffer veien. Det siste trinnet er å hjelpe kunden til å føle at du er verdt en investering. Du og din klient bør føle deg så trygg i din verdi at den finansielle investeringen ikke engang er et spørsmål.

En villig klient er en som har betalt for denne tjenesten (eller en lignende tjeneste) tidligere. Vær klar til å formulere avkastningen på kundens investering - ha en plan for å forklare hva de får ved å jobbe med deg.

Denne formelen hjelper meg å beregne arbeidets verdi og huske at det er knyttet til hva Jeg har å tilby og hvordan Jeg presentere mine tjenester, ikke hva andre tar betalt for. Men enda viktigere, hjelper formelen meg å bestemme hva jeg skal lade. Prissetting arbeidet ditt er både en kunst og en vitenskap. Men hvis du forstår verdien av arbeidet ditt, er det enklere å pris dine tjenester.

Tilbring en time med å arbeide gjennom alle delene av denne verdieretningen for å hjelpe deg med å komme opp med en liste over alle ferdighetene og oppleve at du tar med deg bordet og lage en plan for å få de riktige kundene til å se, vil og investere i det du gjør .

2. Endre din pitch: 1 time

Er kundene dine 100% klare på verdien du tilbyr? Vet de hva de får ut av å jobbe med deg? Erkjenner de og verdsetter den unike kombinasjonen av ferdigheter, erfaring og perspektiv som du tar med til bordet?

Ta en titt på din "ansett meg" side, forslaget eller tonehøyde du sender potensielle kunder, eller til og med ordene du bruker når du møter et prospekt i person. Gjenspeiler det din verdsettelses formel fullt ut?

Tilbring en time time for å vurdere hvordan du legger deg selv. Bedre ennå, spør tre venner om å lese over språket ditt og gjøre forslag til endringer. Du vil at kundene dine skal være krystallklare på hva du tilbyr, og det hjelper å få et outsiderperspektiv. Eksperiment, rediger og juster banen din til den viser arbeidsverdien til din ideelle klient.

3. Samle 3 sterke tilbakemeldinger: 1 time

Spør noen få klienter om skriftlige eller video-testimonialer som beskriver arbeidet ditt og hvordan du hjalp dem. Fremvis disse vitnemålene på nettstedet ditt eller del med potensielle kunder for å demonstrere verdien av arbeidet ditt.

I tillegg er de gode selvtillitsposter, og kan være fantastiske påminnelser om at det du tilbyr, er verdsatt av andre.

Øk prisene

Etter at du har gjort alt som virker, er det bare en ting igjen å gjøre: Sett planen til handling.

Skyv deg selv for å angi en hastighet som er litt høyere enn normalt med din neste klient. La dine eksisterende kunder vite at du øker prisene.

Ved å gjøre øvelsene over, følte jeg meg så mye mer trygg på å fortelle mine eksisterende kunder at jeg økte prisene og pitched en høyere rate til nye. Jeg forstod - endelig - hva arbeidet mitt var verdt, og jeg begynte å lade den.

Husk at du er den eneste som har ansvaret for det du tar betalt for. Ta bare noen timer i dag for å sørge for at du lader hva arbeidet ditt er verdt.

Din sving: Hvis du har hevet dine priser som freelancer, hvordan har du gjort det?

Stephanie Halligan er skaper og trener for å tjene penger på deg, fortjener mer, en 7-dagers kurs for å hjelpe entreprenører til å belaste det de er verdt. Få henne gratis 6-timers minikurs og gratis skript for å heve prisene på YouDeserveMore.co

Skrive Inn Din Kommentar