Penger

Er du virkelig klar til å eie et hjem? 3 spørsmål å spørre deg selv før du kjøper

Er du virkelig klar til å eie et hjem? 3 spørsmål å spørre deg selv før du kjøper

Min kone og jeg bor i sørlige Florida, der ifølge en rapport har 27% av hjemmene sett en foreclosure varsel siden 2007. På andre steder er tallene ikke så ille, men de er fortsatt deprimerende. Hva skjedde? Jo, tider var tøffe, men selv da arbeidsledigheten toppet 10%, gikk det om lag 90% av oss ansatt.

Mange klandrer bankene, og kanskje med god grunn. Vi ble oppfordret av en banker til å lyve om vår inntekt da vi søkte om et boliglån i 2006 (vi gikk ned). Mange långivere presset låntakere inn i rentebelagte boliglån (ARM) som ble det Bloomberg kaller "marerittlån". De gjorde ikke det klart hvor høyt disse utbetalingene kunne gå.

På den annen side, kjøpere valgte å ha de lånene, og nå gjør ARMs et comeback. Og folk jager ofte drømmen om boligeiendom uten å pause å vurdere virkeligheten av hva det krever når det gjelder penger, tid og arbeid.

Så her er et spørsmål: Er du klar til å eie et hjem?

1. Kjenner du den reelle prisen på boligeiendom?

Du kan tenke på kostnaden ved å eie et hjem som den klassiske "PITI", som står for rektor, renter, skatter og forsikringer. Men det er bare en del av historien. Du har mange andre utgifter, som, avhengig av hva du kjøper, og hvor, kan omfatte:

 • Huseierens tilknytning (HOA) avgifter
 • Elektrisitet
 • Naturgass eller fyringsolje
 • Vann og kloakk
 • Søppelsamling
 • Spesielle skattevurderinger
 • Forbedringer og oppdateringer
 • Vedlikehold og reparasjoner
 • Plenpleie

Visst, du betaler noen av disse utgiftene når du leier, men hvis du vil sammenligne leie for å kjøpe, bør du gjøre matematikken. Hjemmet du kjøper er sannsynligvis større enn leiligheten din, så ting som varme og strøm vil koste mer. Og kanskje inkluderer leien din vann- eller søppelsamling, som du betaler for direkte som hus.

Beregn månedlige utgifter så nøye som mulig, for en god ide om hva du kommer inn på. Del årlige regninger, som skatt og forsikring, med 12 for å finne beløpet som skal inkluderes i din månedlige beløp.

Andre utgifter innebærer vanskeligere beregninger. For eksempel, hva koster en klimaanlegg kostnad per måned (unntatt strøm)? Vi har nylig betalt $ 4.200 for en ny, og her i Florida varer de ca 10 år, som går ut til $ 35 per måned for enheten. Hvert år trenger det minst en kontroll ($ 69) og noen få filtre ($ 36). Noen få år trenger den $ 200 eller så i reparasjoner. Så den totale kostnaden er ca $ 50 per måned.

Selvfølgelig betaler du ikke reparasjoner hver måned. For den saks skyld trenger du kanskje ikke et nytt tak i et annet dusin år. Men du vil Betal disse større utgiftene til slutt, så du bør sørge for å ta hensyn til dem. Jeg har selv beregnet prisen på å male huset for å komme til vår månedlige kostnad på $ 565 for vårt nåværende hjem (uten boliglån).

Å bruke en multiplikator er en enklere måte å beregne noen av disse utgiftene på. For deres Rent Versus Buy Report, multipliserer Trulia.com hjemmeverdi med 1% for å beregne anslåtte "årlige renoverings- og vedlikeholdskostnader" (bare divider med 12 for å få en månedlig figur). Jeg mistenker at det er litt lavt hvis du kjøper et eldre hjem. For vårt hjem i 1980 arbeidet mine mer detaljerte beregninger til mer enn 3% årlig, og det er med meg gjør mye av maleriet og reparasjonsarbeidet.

Jeg mistenker at noen mennesker som mistet sine hjem til foreclosure aldri visste hvor mye et hus skulle koste dem.

2. Er du klar for arbeidet?

Da vi forlot leiligheten vår og kjøpte dette huset i fjor, visste jeg at vi trengte ting som en rake, en spade, en stige og så videre. Jeg har beregnet disse utgiftene - og til og med gjennomsnittlig månedlig kostnad for drift, reparasjon og til slutt erstatning av vår nye gressklipper. Men mengden av arbeid overrasket meg, til tross for å ha eid seks andre boliger i løpet av årene.

Jeg skjønte ikke at plener i Florida må klippes hver femte dag i sommersesongen (når det regner nesten daglig). Og vi har en stor hage. Jeg er også overrasket over at våre to store trær ser så bra ut mens du slipper 20 grener hver uke for meg å plukke opp.

Det er mye arbeid å eie et hjem. Hvis du ikke skal gjøre det selv, må du sørge for å ta hensyn til kostnadene for å få andre til å gjøre det for deg. Ellers kan du vurdere om du er klar for tiden og innsatsen som er involvert i følgende muligheter:

 • Klippe plenen
 • Shoveling oppkjørselen om vinteren (i nord)
 • Trimming buskene og trærne
 • Vann blomstene og gresset
 • Bruk av gjødsel, insektmiddel og gresskiller
 • Trimming gresset fra oppkjørselen og fortauskanter
 • Andre grunnleggende opplæringsoppgaver (planting av blomster og busker)
 • Vask vinduer
 • Rengjøring verft møbler
 • Rengjøring og farging dekk
 • Rengjøring utenfor vegger (de vokser grønne ting her i Florida)
 • Å håndtere regninger knyttet til å eie et hjem
 • Eventuelt rutinemessig vedlikehold av hjemmet du ikke leie ut (reparasjoner, maleri)

3. Er du klar for overraskelsene?

Et år etter at vi kjøpte leiligheten vår (vårt første hjem i Florida) døde klimaanlegget. Jeg skrev en sjekk for $ 4.200 for en ny. Seks uker etter å ha flyttet inn i vårt nåværende hjem, trengte klimaanlegget en $ 1100 reparasjon.

Hei, det kan bli verre.En venn oppdaget at han trengte grunnreparasjoner på totalt 25 000 dollar bare måneder etter å ha kjøpt sitt hjem. Det som kan gjøre en uforberedt eier vil gi huset tilbake til banken.

Er du klar for de overraskelsene? De kommer med å eie et hjem. Hvis du ikke er god til å budsjettere og spare penger, kan du ikke være klar for et hus. Eller, hvis du planlegger å sette alle overraskelser på et kredittkort, skal du i det minste regne med de rentebelastningene du har i tillegg til kostnaden for den nye vannvarmeren eller garasjeporten.

I tillegg til de økonomiske overraskelsene, er det også litt stress som kommer med å eie et hjem. For eksempel døde klimaanlegget i vårt nåværende hjem dagen min kones bestemor kom fra utlandet for en to-ukers ferie. Hun tilbrakte to dager i et fuktig 95-graders hus, og lyttet til mine argumenter med et hjemgarantifirma om hvilke reparasjoner dekket. Ikke en ideell situasjon.

Gjør avgjørelsen

Det er reelle fordeler med å leie. Du kan være nærmere jobbene, du har frihet til å hente og gå, og leie er noen ganger billigere. Og å eie kommer med tungere ansvar. Det er ingen utleier å håndtere problemer som kommer opp.

Likevel, min kone og jeg foretrekker å eie vårt hjem. Vi liker våre store avgrensende trær, og vi liker å kunne gjøre det vi ønsker inne og ute. For oss er det billigere enn å leie. Og når det squeaky kjøleskapet dør en gang i det neste året? No big deal - vi holder alltid penger i banken for overraskelser.

Mange eiendomseksperter sier det er en god tid å kjøpe et hjem. De kan være riktige, hvis du forstår - og er klar for - de vanlige utgiftene, de store penger overrasker og arbeidet med å eie et hjem.

Din sving: Tror du at du er klar til å eie et hjem?

Steve Gillman er forfatteren av "101 rare ting å tjene penger" og skaperen av EveryWayToMakeMoney.com. Han har vært repo-man, stavkarpe, søkemotorevaluator, husflipper, trikkdriver, prosessserver, mock juror og roulette croupier, men på mer enn 100 måter har han tjent penger, skriving er hans favoritt (så langt) .

Skrive Inn Din Kommentar