Penger

Dette himmelske instrumentet hjelper en musiker til å tjene opptil $ 300 per time

Dette himmelske instrumentet hjelper en musiker til å tjene opptil $ 300 per time


Har du noen gang sett en harpist på TV? Hun er vanligvis kledd i mystiske regalia og engelvinger, og spiller i en idyllisk setting der alt er fredelig og god.

Det virker så langt fra virkeligheten, det er vanskelig å tro at de faktiske menneskene spiller harpe.

Men jeg har utført og freelancing som en ekte, live harpist i 10 år. Jeg kan gjøre $ 100 i timen gjøre noe jeg elsker og gjøre andre mennesker lykkelige samtidig.

Jeg har en pedal harpe (den store som brukes i orkestre) fra Lyon & Healy Harps i Chicago. Den har en vakker gullblomstret filigran over lydkortet og en fantastisk resonans som fascinerer og intrigerer tilskuere.

Harpens unikthet gjør det til en attraktiv aksent for alle slags arrangementer, for eksempel bryllup, lunsjer, middagsselskaper, galleriåpninger, bondemarkeder, kirketjenester, minnestjenester og mer. Jeg måtte til og med utføre på en lunsj for den japanske ambassadøren og Shuzaburo Takeda da de besøkte Universitetet i Delaware i løpet av mai!

Det er den ekstra fordelen ved denne typen arbeid: Jeg blir utsatt for interessante mennesker og hendelser. Den føles som viktig arbeid å gjøre.

Hvordan begynte jeg å spille - og tjene penger med - Harpa

Jeg begynte å spille da jeg var 12 år gammel. Som en stor "Lord of the Rings" -geek ble jeg opprinnelig hentet til harpens magiske kvalitet. Jeg tilbrakte dager med å høre på opptak av harpe med lukkede øyne, og ønsket min egen harpe; Jeg ønsket å gjøre mitt eget liv magisk.

Mine foreldre investerte i en pedalharpe for meg etter at jeg tilbrakte omtrent et år å øve på en mindre hevelsesharp.

Min Lyon & Healy 85E pedalharpe koster rundt $ 18 000 - en stor økonomisk forpliktelse som legger mer press på meg til å holde fast i det. Jeg tror dette presset er det som ga meg motivasjonen til å bli harpisten jeg er i dag.

Når folk lærte om den interessante ferdigheten jeg utviklet, ønsket de å høre meg spille og støtte meg. Jeg ble tilbudt betalte ytelsesmuligheter gjennom min kirke og samfunnsmusikkskolen der jeg studerte.

Disse første spillene betalte mellom $ 50 og $ 100. Jeg følte meg ganske godt betalt fra starten.

Folk ville se meg utføre i kirketjenester og konserter og anbefale meg til venner som giftet seg eller hadde fester. Jeg begynte å akseptere disse mulighetene og, Etter hvert ble jeg freelance harpist som tenåring.

Jeg brukte mesteparten av pengene jeg gjorde for å betale tilbake foreldrene mine for å kjøpe harpe. Jeg klarte å betale dem et par tusen dollar i videregående skole, men de forventet aldri meg å betale tilbake hele beløpet.

Nå bruker jeg pengene jeg tjener til å støtte mitt voksne liv, og jeg kan komme med litt over $ 1000 per måned for å betale for leie og dagligvarer.

Som nyutdannet skal jeg ha mye mer tid til å spille gigs og tjene mer penger. Jeg håper å gjøre minst $ 2000 per måned å spille harpe innen utgangen av dette året.

Hvordan en Freelance Harpist tjener penger

Betal for harp-spill arbeid kan variere fra $ 100 til $ 300 per time. Bakgrunnsmusikopptak - som et hageslag eller middag - ligger i nedre enden, siden jeg ikke er fokuspunktet.

Avgiften avhenger også av plasseringen, siden jeg tar hensyn til reisetiden. For å reise opptil 50 miles belaster jeg $ 50, som er inkludert i avgiften. Jeg reiser sjelden lengre enn det, men hvis jeg gjør det, legger jeg et ekstra gebyr på den gjennomsnittlige kostnaden for gass per kilometer.

Jeg belaster mest for bryllup og ferie tjenester, rundt $ 300 for de første to timene. Noen ganger gir paret meg litt ekstra, men det har bare skjedd to ganger. Jeg er også en faktor i reisetid, og jeg har aldri lagt ut en tipskanne på denne typen arrangement, som jeg ville på noe som et bøndemarked.

Disse gebyrene er i samsvar med min siste status som student og min plassering i Philadelphia-området. En profesjonell harpist ville gjøre mer enn det, basert på deres etterspørsel og omdømme.

Jeg planlegger å legge minst $ 100 på mine gebyrer som en harpist med en B.A. i harp ytelse. Mens du ikke gjør det trenge en grad å kreve en høyere avgift, fordi jeg har en, jeg kan ikke rationalisere å gjøre mindre.

Hvorfor folk leier harpister

Det faktum at harpaen er et uvanlig instrument gjør at jeg skiller seg ut når arrangementsarrangører leter etter musikk. Interessante instrumenter har mer appell som en samtale.

Noen ganger leier folk meg for deres hendelser før de selv har hørt meg spille. De vil vise bildet av instrumentet. Andre unike instrumenter kan også virke for dette, som trekkspill, banjos og theremins.

Hvis du kan spille noen gjenkjennelige musikkstykker på et unikt instrument, kan du åpne mange dører. Jeg kjenner Pachelbels "Canon in D" som baksiden av hånden min.

Hvordan finner jeg Harpistjobb og annonserer tjenestene mine

Når du spiller noen vellykkede konserter, sprer navnet ditt etter ord-til-munn.

De fleste konserter jeg får nå, etter nesten 10 års freelancing, er henvisninger fra tidligere kunder. Jeg forlater dem alltid med et par ekstra visittkort for å gi sine venner.

Siden bildet er en stor del av hvordan jeg får disse mulighetene, er min personlige presentasjon viktig. Som underholdning for et arrangement, vil jeg se fint ut, men ikke påtrengende - en lime grønn kjole ville være en veldig dårlig ide.

Jeg har en enkel lang svart kjole som jeg bærer for de fleste formelle konserter, som kirketjenester og middager. Hvis jeg spiller på en mer tilfeldig begivenhet, vil jeg heller ha på seg en nøytral kneelengde-sommerkjole med en cardigan, eller kjole bukser med en fin skjorte.

En annen måte at jeg annonserer tjenestene mine er gjennom busking. Dette kan være en god nettverksaktivitet for en sliter musiker.

En sommer under college, Jeg tilbrakte 10 timer i uken busking og gjorde et gjennomsnitt på $ 100, eller $ 400 i måneden.

Bedriftseiere ville ha meg til å spille på sine butikker eller kafeer som en form for salgsfremmende mulighet for dem. De var også støttende på at jeg var en høyskole student som jobbet for å lage en karriere for meg selv - og noen ganger kafeene ga meg gratis etter at jeg spilte.

Tiden forpliktelse til å gjøre noe slikt er ikke mye, med tanke på at jeg ville spille musikk om det ikke var et publikum. Når det er noe du er lidenskapelig om, føles det ikke som arbeid. Selv reklame virker ikke som arbeid siden jeg elsker å snakke med folk om musikk!

Mitt råd til andre musikere? Sett deg der ute og gjør det trygt. Folk så meg å spille harpe som tenåring og ringte meg en musiker før jeg noen gang regnet meg som en.

Din sving: Har du noen gang slått en uvanlig musikalsk ferdighet til en pengemuligheter?

Harmony Mooney er freelance harpist og musikkstudent ved University of Delaware. Hun har erfaring med å spille musikk i mange innstillinger og steder, for eksempel bryllup, fester, live band, orkestre, konsertsaler, bønder markeder, togstasjoner og hennes stue. Hun påløper for øyeblikket en liste over musikk og skriver freelance-gigs for å opprettholde henne etter oppgradering.

Skrive Inn Din Kommentar