Banker

4 ting du bør vite før du tar ut et studielån

4 ting du bør vite før du tar ut et studielån

Høyere utdanning er dyrt. Undervisning og rom og styre på offentlige universiteter over hele USA har økt med 40 prosent i løpet av studieåret 2011-2012 alene.

Heldigvis er det mange alternativer å velge mellom når det gjelder høyere utdanning, og med litt forsiktig planlegging kan du velge riktig vei for deg og din lommebok.

Enten du bytter karrierer i flere tiår i yrket ditt, eller forbereder deg på å avslutte videregående skole og legger ut for å forfølge drømmen din, må du vurdere finansieringsalternativene dine.

Les videre for fire ting du bør vite før du tar ut et studielån.

Ditt kreditt score

De fleste långivere baserer sine beslutninger basert på kreditt score, sammen med en rekke andre faktorer. Det hjelper dem med å avgjøre hvor mye de er villige til å låne deg, og hvor sannsynlig vil du være å foreta betalinger i tide og i sin helhet. Du bør holde øye med kredittpoengene dine av flere grunner:

  • For å være sikker på at den er nøyaktig og ta noen svindel raskt
  • For å hjelpe deg med å overvåke gjelden din
  • Å realistisk planlegge dine låneplaner

Ikke se bort fra kredittpoengene dine, og hold øye med det når du begynner å handle for studielån.

Enten du har en medtegn

I noen scenarier kan det være at du har et pålitelig familiemedlem eller en venn som er kosigner, lånet ditt, slik at du kan oppnå lavere rente sammenlignet med hva du ville finne hvis du selv tok lånet ut. Når noen cosigns et lån med deg, er de i utgangspunktet enige om å tilbakebetale det hvis du ikke klarer å gjøre det, noe som gjør deg til en mer attraktiv kandidat for långivere. Hvis den personen har en imponerende kreditt historie, kan du være i stand til å piggyback av dem og finne gode priser.

Det viktigste å huske er at du begge skal være ansvarlig for å betale lånet, selv om det hovedsakelig er din gjeld. Ikke la dem ned.

Sannsynlig fremtidig opptjeningspotensial

Som med et lån, er det viktig at du ser på ditt sannsynlige inntjeningspotensial når det er på tide å begynne å betale det tilbake. Jo flere lån du tar ut nå, desto høyere innbetalinger blir etter at du har uteksaminert. Mange studenter jobber - enten deltid eller heltid - mens de går på skole for å redusere mengden lån de trenger å ta ut for å betale for sine levekostnader. Bestem hva som er best for deg i henhold til inntektspotensialet, i forhold til programmets natur og dine personlige prioriteringer.

Det finnes ulike MBA-programmer der ute som har fleksible tidsplaner for å imøtekomme arbeidende voksne. Vurder alle dine valg før du tar ut flere lån enn du kan håndtere senere.

Forskjellen mellom utholdenhet og utsettelse

Det kan være ganger nedover veien når du finner deg ikke i stand til å gjøre månedlige innbetalinger av en eller annen grunn. Dette kan skyldes økonomiske problemer, personlig tragedie, eller tilbake til skolen. I alle fall er det viktig å vite hva alternativene dine er, bør du dra nytte av en toleranse eller utsettelse.

utsettelse

Hvis du finner deg selv ikke i stand til å betale minimumsbeløpet på studielån, må du først sjekke om du kvalifiserer for utsettelse på Federal Stafford, Federal Grad PLUS eller Federal Consolidation Loans. Hvis du kvalifiserer, kan interessen bli forsinket og ingen minimumsbetalinger vil bli forfalt for lengden på utsatt tid. Du må møte visse krav, som kan inkludere inntektsnivået ditt, eller din deltakelse i noen føderalt finansierte programmer som AmeriCorps, Peace Corps, arbeidsledighet eller militærtjeneste.

Avhengig av hvilket lån du har, kan den føderale regjeringen betale interessen i løpet av denne tiden. ellers vil det fortsette å tilflyte.

Toleranse

Hvis du ikke kan foreta minimum månedlige innbetalinger, men ikke kvalifiserer for utsatt, vil du sannsynligvis kvalifisere for overbærenhet. I løpet av denne tiden vil du ikke bli bedt om å foreta en månedlig betaling, men renter vil tilflyte og vil til slutt bli lagt til hovedstolsen din, noe som gjør fremtidige utbetalinger høyere.

Det er viktig å gå inn i studielån med en realistisk plan for fremtiden og en klar forståelse av dine rettigheter og ansvar. Hva er dine største bekymringer når det gjelder å finansiere utdanningen din?

Er det noe annet du vil vite om å ta ut studielån?

Skrive Inn Din Kommentar