Penger

År-til-år-veiledningen for å lande din drømjobb etter collegeutdannelse

År-til-år-veiledningen for å lande din drømjobb etter collegeutdannelse

Graduation er skummelt. Den virkelige verden er skummel.

Og får du en jobb? I ditt valgte karrierefelt? Det betaler en lønnsom lønn? Rett ut av porten? Vel nå - det er et helt nytt nivå av skremmende.

Heldigvis er det noen skritt du kan (og absolutt burde) ta mens du fortsatt er på college for å øke sjansene dine for å landlegge drømmen din etter eksamen.

For å finne ut hva disse trinnene er, snakket jeg med Dr. Jamie Chilton, en karrierekonsulent ved University of South Florida som spesialiserer seg på Engineering College og Florida Center for Cybersecurity, og til Peter Thorsett, kommunikasjons- og markedsføringsansvarlig for Karrierebyrået.

Freshman Year

Ditt første år på college er en virvelvind av nye venner, fotballspill og husker å ringe moren din en gang i en stund.

Men det er trinn du bør ta selv nå som vil hjelpe deg med å lande en søt jobb på slutten av din høyskole karriere.

1. Gå til karriere ... i går

Din karriere er ikke en destinasjon - det er en reise. I det minste, slik har Dr. Chilton forklart det for meg.

«Din karrierevei skjer nå,» sa hun. "Å få en jobb er en pågående prosess fra det øyeblikket du går på campus."

Gjøre Karriere Tjenester Din første stopp etter at du har flyttet inn i dorm. Rådgiverne har ressurser tilgjengelig for å hjelpe deg med å lage en plan for de neste fire årene, og ifølge Chilton og Thorsett er det ikke så mye som "for tidlig" når det gjelder å forberede karrieren din.

Når det er sagt, bør ditt første år på campus også være en tid for karriereforskning, som Dr. Chilton kaller det. Ta deg tid til å utforske ting som spenner deg og sørg for at du er på et karriere spor du er fornøyd med.

Viktig: ikke hopp over besøket til Karriere Tjenester bare fordi du er en liberal arts major med en ubestemt karrierevei. Mens de tekniske majors har strukturerte programmer som vil lande dem på karriertjenestekontoret for hyppige innsjekking, må kunstmaillerne vanligvis gjøre en bevisst innsats for å planlegge sine futures - så ikke tro det bare fordi du er på en svingete karrierevei du ikke kan bruke karriere tjenester. Du kan, og du burde!

2. Bli med profesjonelle organisasjoner og klubber

Hvis du kan sortere gjennom det overveldende vanvittigheten som er organisasjon og klubbrekruttering rettferdig, Du finner noen virkelig kjempebra grupper fulle av likesinnede mennesker som vil bidra til å flytte deg langs din valgte karrierevei.

Du burde ikke ha problemer med å finne en finansklubb eller en journalistikklubb, og de fleste skoler tilbyr til og med høyskolekorps av profesjonelle organisasjoner.

Når du er med i en gruppe som er i tråd med dine mål, forfølge en lederstilling, anbefales Dr. Chilton. Bortsett fra å plukke opp gode virkelige erfaringer innen folk- og prosjektledelse, har du tittel som "Kapittelpresident", og gir deg et ekstra løft på ditt CV. "Det er alltid et nytt nivå av konkurranse som blir opprettet på det tekniske feltet," sa hun, slik at ekstra erfaring kan være den tingen som skiller deg fra senere.

Sophomore Year

Ditt andre år vil virke ganske slapp - klassen din burde ikke være for tung, og du vil være komfortabel i college groove. Men det betyr ikke at du bør være lax om din fremtidige karriere!

3. Finn et internship (eller to eller tre!)

Nå er det på tide å starte søkingen etter praktikoppgaver. Og ja, du gjøre ønsker å begynne å se så tidlig som ditt siste år (eller kanskje til og med sommeren før det starter).

Det pleide å være at det å ha en internship på ditt CV var nok til å få deg i døren på de fleste selskaper, men det er ikke lenger tilfelle.

Ifølge Dr. Chilton, Å ha to praktikplasser under beltet ditt er den nye normen - de minste studentene skal sikte på.

Men å ha tre praktikplasser? Det er det som gjør deg konkurransedyktig. "Studentene som jeg ser som tar seks måneder eller lenger [etter oppgradering] for å finne sin første jobb, er de som ikke har noen praktikopplæring," sa Chilton.

Plus, flere og flere bedrifter tilbyr betalte praktikplasser - så hvis du leter etter et lite arbeid for å hjelpe med undervisning, hvorfor ikke hoppe over flippende burgere og gå rett inn i karrierefeltet ditt?

Hvis du ikke finner et internship som oppfyller dine behov, har vi imidlertid noen ideer om hva du skal gjøre for å sikre at du ikke faller bak dine jevnaldrende.

4. Nettverk!

Begynn å sette ditt navn og ansikt der ute. Gå ut av veien for å møte professorer, andre studenter, universitetsalderen, foreldrenes venner, den ene fyren du utvekslet hyggelig med i Starbucks-linjen - alle som kanskje kan passere navnet ditt når klokken er riktig. Delta på karriere messer, og begynn å samle visittkort fra alle du møter.

Opprett en LinkedIn-konto for å holde oversikt over kontaktene du lager. Ikke alle vil være en potensiell arbeidsgiver, men alle vil kjenne noen som kjenner noen som kanskje er.

Husker også alle de organisasjonene du har sluttet seg til i din freshman år? Smart trekk. Dr.Chilton forklarte at arbeidsgivere går direkte til studentorganisasjoner når de leter etter nytt talent. Som hun påpeker, er en direkte kobling for å hjelpe deg med å starte nettverksprosessen.

Og hvis det er et selskap eller en arbeidsgiver som du vil koble deg til, men ikke har hatt en sjanse til, anbefaler Dr. Chilton å ta initiativet selv når det gjelder nettverk.

Organiser et besøk på stedet eller inviter arbeidsgiveren til å snakke med klassen din, og du er plutselig på radaren som en organisert go-getter som interesserer seg for deres felt.

Juniorår

Juniorår sies å være vanskeligst: klassene har sparket opp og det er ikke lenger akseptabelt å bare kaste gjennom til helgen - eller til oppgradering.

5. Lag et nettsted, en blogg eller en nettportefølje

Uansett din store eller valgte karrierevei, ta deg tid til å lage en personlig nettside eller blogg - en plattform for å stemme dine meninger, dypere inn i dine interessepunkter, og presentere porteføljen din.

Hvis du er i web, tech, skriving, design eller et relatert felt, kan nettstedet ditt selv virke som en portefølje helt alene.

For alle andre, det viser bare arbeidsgivere at du har initiativ til å utforske ditt felt, en avrundet forståelse av online plattformer og noen grunnleggende leseferdighet (du vil bli overrasket over hvor langt det siste vil ta deg i imponerende arbeidsgivere).

6. Vurderer Graduate School? Start prosessen nå

Hvis du tenker på å gå på grunnskole, er det juniorår å begynne å planlegge. Søknader er vanligvis på grunn i høstsemesteret i senioråret ditt, så du vil komme i gang snarere snarere enn senere.

I tillegg til å studere for GRE og forskerutdanningen, bør du utvikle et personlig forskningsprosjekt, eller i det minste et konsentrert område av interesse.

Under opptaksintervjuet vil du bli spurt om gangen din om lidenskapsprosjektene dine, og det bidrar til å ha et utviklet fokus for å snakke om.

Seniorår

Cue tårene. Eller, mener jeg, um, kaller den lidenskapelige stasjonen til å bli sterk og ta den "virkelige" verden med storm.

7. Dra nytte av hver ressurs

Dra nytte av all ressurs skolen tilbyr deg: sitte på seminarer, delta på jobbmesser og dra nytte av karrierehendelser som din fremtid, avhenger av det - for det er vel det slags.

Seminarer kan lære deg mer om din valgte bransje om tre dager enn en klasse kan lære deg over et helt semester. Og siden Seminarer ledes av høyttalere og paneler bestående av eksperter på området, de er også gode for å hjelpe deg med å utvide nettverket ditt.

Jobbmesser er en mulighet for å utforske forskjellige selskaper, møte mulige arbeidsgivere og gjøre noen rekonstruksjoner på selskapene som for tiden ansetter.

Utenfor jobbmesser, Karriere Tjenester tilbyr massevis av andre arrangementer for å hjelpe deg med å få tilkoblinger og forberede din fremtidige karriere. For eksempel er Office of Career Services hos USF vert for et arrangement som heter "Karriere og kaffe" der elevene kan tilfeldigvis blande seg med potensielle arbeidsgivere og mentorer over en kopp kaffe uten å måtte forlate campus.

Noen universiteter tillater deg å bruke alumni karriere tjenester gratis i noen måneder (eller til og med for alltid) etter at du har uteksaminert, men hvorfor vente? Arbeidsmarkedet er konkurransedyktig, og du vil være så langt foran spillet som mulig - så dra nytte av disse ressursene mens du fortsatt er på campus.

8. Lær hvordan du intervjuer

Ifølge Chilton og Thorsett bør du begynne å intervjue seriøst med selskaper seks til ni måneder før oppgradering.

Dra nytte av karriere-tjenesters mock jobbintervjuer. Øv med å svare Vanlige intervju spørsmål i en nøytral innstilling, og lære å presentere deg selv til potensielle arbeidsgivere, sans alt presset som følger med et høyt intervju med drømmefirmaet ditt.

Dr. Chilton oppfordrer elevene til å begynne å praktisere sine intervjuferdigheter tidlig og ofte. Hvis du venter, peker hun på at det kan være for sent når du skjønner at du har uprofesjonelle vaner, du har ikke tid til å trene. I tillegg begynner du å lære å lese arbeidsgivere - og enda viktigere, hvordan de leser deg.

Thorsett bemerker at du bør ta alle intervju muligheter du er presentert med, spesielt tidlig, fordi arbeidsgivere skal kutte en student mye mer slakk enn en høyskole kandidat når du fumler deg gjennom et intervju.

Husk også at intervjuprosessen ikke stopper der: sørg for at du er oppdatert på hele prosessen - fra å sende inn CV-en hele veien gjennom å akseptere et tilbud og forhandle en kontrakt.

9. Ryd opp din sosiale medier tilstedeværelse

I dagens samfunn er du som dine sosiale medier sier at du er - så sørg for at din online persona ikke saboterer jobbjakten din.

Ifølge en 2016-undersøkelse publisert av CareerBuilder.com bruker 60% av ansatt ledere sosiale nettverk for å skjerme potensielle kandidater.

Og hvorfor ville de ikke? Vi legger så mye av oss selv der ute for verden å se - det er bare rettferdig at arbeidsgivere bruker disse plattformene som et ekstra verktøy på slutten deres for å avgjøre hvem som ville være best egnet for deres firma.

10. Forbered ditt CV

På dette tidspunktet bør du allerede ha et arbeidsmessig CV - men ta det ned til Karriere Tjenester for å bli sett over med et kritisk øye.Så ta deg tid til å polere opp LinkedIn-profilen din - fjern de videregående opplæringene, oppdater dine ferdigheter og opplev og legg til de nyeste tilkoblingene.

Dette er også på tide å begynne å be om anbefalingsbrev og samle kontaktinformasjon fra alle som kan tjene som en faglig referanse til deg senere. Når en potensiell arbeidsgiver ber om noen få navn og tall, kan du overlevere noen pålitelige ressurser uten å måtte scrounge rundt (men spør alltid tillatelse først!).

Til slutt jobber du med å kurere en profesjonell portefølje. Det bør inkludere et godt utvalg av ditt beste arbeid fra dine klasser og praksisplasser, og bør gi en ansatt leder med god forståelse av dine kompetanseområder og interessepunkter.

Gjør deg klar til å bli graduate!

Uansett hva du gjør, ikke vent til uken før eksamen for å oppnå alt på denne listen (Ja, folk prøver faktisk det). Din karrierevei begynner i ditt førsteårsår - ikke etter eksamen.

«Jeg blir veldig opptatt av de studentene som, rett før eksamen, kommer til å se meg,» sa Dr. Chilton da vi avsluttet vårt samtal.

Hennes råd? YDu bør gjøre en god ting for din karriere hver uke, selv om det bare er 10 minutter om gangen. På den måten, når oppgraderingen ruller rundt, vil du være klar til å ta på arbeidsverdenen.

Grace Schweizer er en junior forfatter på The Penny Hoarder.

Skrive Inn Din Kommentar