Banker

13 Financial Advances Del de VERSTE økonomiske feilene de noensinne har sett

13 Financial Advances Del de VERSTE økonomiske feilene de noensinne har sett

"Du vil gjøre hva?”

Som finansiell planlegger ser jeg at klienter gjør noen ganske dårlige feil. Et trist faktum i livet er at økonomiske feil kan gjøres i hjertet.

Noen ganger kan de være uvitende feil. Andre ganger blir de målrettet uten å forstå gravitasjonen av de potensielle konsekvensene.

La oss for eksempel si at du har en million dollar som pensjonist.

En million dollar lyder sikkert som mye penger, men hvis du prøver å gjøre det siste for resten av pensjonsalderen, er det egentlig ikke nok, og det er derfor å gjøre de smarteste valgene du kan om hvordan du bruker pengene, tar en mye forsiktig planlegging og vurdering.

Min plikt er å sørge for at klientene mine ikke gjør noen avgjørelser med sine penger. Gitt, det er deres penger, og de er de som har jobbet hele livet for å samle dette verdifulle nestegget. Likevel, i god samvittighet, når jeg ser en klient som skal gjøre noe dumt, må jeg protestere.

Dessverre jobber mine innvendinger ikke alltid. Noen ganger, mot alle mine anstrengelser, kan jeg bare ikke komme seg til dem, og de går og gjør noe som gjør at jeg knytter tennene mine i forventning om de alvorlige konsekvensene.

1. Den splitter nye pensjonisten

Ta for eksempel den følgende historien om en av mine klienter og hans splitter nye Ford F-450 Lariat lastebil verdsatt til over $ 60.000. Merk: Vi endrer merket og modellen til trucken for å beskytte klienten.

Min klient ble retid tidlig enn de fleste av hans kolleger i en alder av 60 år, men det var noen år før han kunne begynne å ta trygdeordninger, slik at vi vil sørge for at han administrerer porteføljen sin til en million dollar så godt vi kunne.

Vi hadde skissert et pensjonsbudsjett, så vi hadde en ganske god ide om hva han kunne bruke. Det jeg ikke hadde tenkt på, var at han skulle informere meg om at han skulle kjøpe en lastebil - men ikke bare noen lastebil. Han ønsket å kjøpe en helt ny Ford F-450 Lariat - en $ 65.000 lastebil.

Jeg satt et øyeblikk i vantro og lurte på om dette var en grusom spøk. Han ville egentlig ikke kjøpe en lastebil, spesielt ut av sin pensjonskonto, ikke sant? Feil! Han ville kjøpe det selv om jeg forklarte for ham at for ham å kjøpe en så kostbar lastebil, måtte han trekke ut rundt $ 86 000 for å dekke skattene for å betale for det. Jeg spurte selv klienten dette spørsmålet: "Vil du virkelig betale $ 86.000 for en lastebil som kommer til å bli depreciating den andre du kjører den av partiet?" Til det var svaret hans, "Ja." Sett inn ansiktspalmen.

Til denne dagen står det som en av de verste feilene mine klienter noensinne har gjort.

Å vite at andre finansielle rådgivere har delt like smerte (ved å se sine klienter gjøre fryktelige feil), spurte jeg noen av dem om å dele sine største klientfeilfeil. La oss ta en titt på noen av deres historier.Merk: Noen av de personlig identifiserbare detaljene kan ha blitt endret for å beskytte sine kunder.

2. Serien av feil før pensjonering

Brearin Land, en finansiell planlegger og forfatter av BlackBeltofFinance.com, deler et innsiktsfullt punkt om feil som er laget i løpet av livets akkumulasjonsfase:

Som en finansiell planlegger må en av de verste følelsene sitte på tvers av en klient og fortelle dem at de bare ikke har mulighet til å trekke seg tilbake snart. Jeg tror det vil alltid være engangssaker med dårlig dømmekraft når det kommer ned til pensjonisttilværelsen, enten det faller for den livrentehøyde på et middagseminar eller å ta for sosial sikkerhet for tidlig. Men de verste feilene jeg ser er faktisk en serie feil i hele akkumuleringsfasen som fører til at det ikke er nok penger til å gå på pensjon.

Innkjøp et hjem når de burde ha leid. Kjøper den bilen eller båten. Bygg den gårdsplassen ingen bruker. Betaler for barnas utdanning. De verste pengene feilene jeg ser er også de vanligste; folk bruker sine pensjonsalder for å betale for ting de egentlig ikke har råd til.

Jeg elsker Brearin punkt her. Noen ganger er de verste økonomiske feilene de som sakte spiser bort på rikdommen din. Husk også at de færre pengene du har, jo mindre penger du kan tjene med pengene.

Sammensatt interesse er et kraftig verktøy for å hjelpe deg med å spare for pensjonering. Jo flere penger som går til odds og slutter i akkumuleringsfasen, desto mindre penger må du vokse.

3. Retirement Truck, Camper, og Trailer!

Christopher Hammond, en finansiell rådgiver og forfatter på RetirementPlanningMadeEasy.com, deler en lignende enda mer forferdelig historie enn jeg gjorde om noen av valgene til to av hans klienter:

Jeg hadde en gang et par som kom til meg. De hadde relativt beskjedne besparelser for pensjonering. Mannen hadde nettopp pensjonert og kona fungerte ikke. Han pensjonerte seg mot slutten av året, derfor hadde han allerede hatt en betydelig inntekt i løpet av kalenderåret at han måtte betale skatt på. De kastet ingen tid på å tegne ca $ 80 000 fra sin 401 (k) for å kjøpe en honking stor pickup truck med en helt ny camper å trekke bak seg.

Året var ikke over, og de var klare til å trekke mer penger ut for å kjøpe en annen trailer, jeg tror for å transportere hester.

Ikke bare var dette gal siden deres samlede besparelser var ganske mager som det var, men det var også gal fra et skatteperspektiv.Denne store engangsbeløpet (på toppen av inntektene han allerede hadde gjort i løpet av kalenderåret) satte dem i en høyere skattekonsoll.

Jeg var heldigvis i stand til å snakke dem om å trekke seg mer ut for hestens trailer til begynnelsen av neste år, da den pensjonerte manns inntekt (og dermed skattekonsollen) ville bli lavere.

Ugh, dette er ganske dårlig. I hvert fall hørte de på noen av Christophers råd, men likevel: en lastebil, campingvogn og tilhenger? Gitt, kanskje de hadde mye mer penger enn klienten min, men det er sikkert mange biler å kjøpe i begynnelsen av pensjonen.

Jeg tror vi begynner å se et gjentakende tema her. Når folk går på pensjon, er fristelsen å kjøpe noen nye, dyre leker. Gitt, kanskje disse folkene hadde et reelt behov for en lastebil og kanskje en tilhenger. Men det er billigere måter å skaffe disse elementene på.

Takeaway her er å sørge for at du vurderer de kortsiktige og langsiktige kostnadene ved å gjøre store kjøp med pensjonsregnskapet før du går tom for å bruke penger. Ved å gjøre store kjøp ved pensjonering, kan du eller ikke kjøpe deg selv en billett tilbake til arbeidsstyrken.

4. "All In" pensjonsporteføljen

Brian D. Behl, CFP®, CRPC®, CDFA ™, en rikdomsrådgiver som kan bli funnet på BELR.com, deler om risikabelt en feil han har sett klienter igjen og igjen:

Dessverre har jeg sett en veldig kritisk klientfeil ved flere anledninger. Noen ganger vil vi få en potensiell klient som kommer til oss da de nærmer seg pensjonisttilværelse for å gjennomgå deres overordnede plan. Når vi vurderer deres situasjon, finner vi altfor ofte at de har en meget høy allokering til selskapets aksjer. Noen ganger kan tildelingen være over 80% eller 90% av deres nettoverdi. Som det er et selskap de føler de vet veldig bra, føler de seg komfortable å investere i den.

Vi starter deretter en utdanningsprosess på porteføljens risiko og diversifisering. Som de allerede er avhengige av deres arbeidsgivere for lønn, ytelser, pensjon og potensielt pensjonisters helseforsikring, forklarer vi at det er svært viktig at ikke hele sin investeringsportefølje er avhengig av samme selskap. Vi vil gjerne se tildelingen redusert til 5% eller mindre av deres nettoverdi.

Hvis selskapets aksje har gjort godt, kan dette være en vanskelig og følelsesmessig beslutning for dem. Ofte vil vi modellere avkastningen de trenger for å nå sine mål og vise at en diversifisert portefølje kan hjelpe dem med å gjøre det med betydelig mindre risiko. Hvis de bestemmer seg for å jobbe med oss, reduseres risikoen som en av våre første prioriteringer. Hvis de ikke bestemmer seg for å jobbe med oss, oppfordrer vi dem fortsatt til å ta disse trinnene for å sette seg i en bedre situasjon.

Mens du investerer en stor del av porteføljen din i aksjemarkedet, er risikabelt når du nærmer deg pensjon, er det enda bedre å investere i et selskaps lager. Yikes.

Sørg for å ha en diversifisert portefølje som passer for forholdene dine. En erfaren finansiell rådgiver kan hjelpe.

5. Den emosjonelle ikke-diversifiseringen

Tony Liddle, en investeringsrådgiver som kan bli funnet på SarkInvestments.com, deler en ødeleggende historie om en mann som lar sin kjærlighet for et selskap komme i veien for en riktig diversifisert portefølje:

En mann besøkte vårt investeringskontor kort tid etter å ha gått fra et teknisk selskap. Han hadde over 4 millioner dollar i aksjemarkedet, og ingen andre sparing eller pensjonskontoer til hans navn. Han jobbet for selskapet mesteparten av livet og elsket det som om det var familie.

Fra dag ett var vårt råd til ham å selge alle aksjene og diversifisere. Hans bekymring med det rådet var at det å selge alle aksjene ville koste ham $ 600 000 i skatter (vanlige kapitalgevinster på 15 prosent). Med flere forsøk på å overbevise mannen om å selge selskapets aksje, bestemte han seg endelig for å selge 1000 aksjer hver uke til den utgjorde bare 50 prosent av porteføljen.

Et par måneder senere kom mannen tilbake til vårt kontor og stoppet systematisk salg av selskapets aksje. Hans grunn til å gjøre det var at aksjen hadde steget 10 prosent og som rådgivere, hadde vi kostet ham penger ved å selge aksjen i løpet av de to månedene. Dessverre var aksjen i løpet av åtte måneder falt drastisk fra det høye tapte 96 prosent i verdi.

Det faktum at denne mannen visste det skattebeløpet han måtte betale, men så det som en kostnadsbyrde i stedet for som en belønning for å investere godt, var et sikkert tegn på at han var bestemt for problemer. Ved å bare diversifisere sin portefølje, kunne han ha beskyttet livet sitt.

Det er klart at Tony ga riktig råd til sin klient. Sikker, skatt er vanskelig å svelge, men det er verdt å redusere risikoen for potensielt å miste det meste av porteføljen din til en nedgang i aksjeverdien.

Leksjonen her er å gjøre det du må for å diversifisere porteføljen din, selv om du må ofre ganske tungt for å gjøre det.

6. Den ødelagte ikke-diversifiserer

Wayne Connors, portefølje strateg på RetirementInvestor.com, deler en ødeleggende historie om en mann som ikke fulgte lydråd og betalte en stor pris:

En vanlig feil investorer gjør er å bli for knyttet til arbeidsgiverens lager. Dette minner meg om en bestemt klient som grunnla et selskap og solgte det til lager i selskapet han senere begynte å jobbe for.

Da jeg begynte å snakke med ham, hadde han omtrent $ 15 millioner på lager og prisen per aksje var rundt $ 13. Dette var et teknisk selskap som hadde en fin løp i slutten av 1990-tallet, men nå var det tidlig på 2000-tallet, og denne aksjens pris var volatil og hadde svingt +/- $ 2 i forrige måned.

Vi hadde kartlagt en finansplan og hadde flere lange diskusjoner om aksjene.Jeg anbefalte klienten min til å selge hele stillingen med det samme, betale av hans 2 millioner dollar, 8,5% boliglånsnotat, og investere resten i en bredt diversifisert portefølje av institusjonelle klassemidler.

Min klient nektet å selge hele stillingen på en gang siden prisen nylig hadde falt med et par dollar, men ble enige om å bruke dollar-gjennomsnitt for å komme seg ut av stillingen. Han bestemte seg for at han ville likvide sin stilling i løpet av de følgende 10 dagene, 1/10 om dagen.

På slutten av denne perioden, rundt dag 14, ringte jeg klienten til å sjekke inn, som jeg hadde gjort noen få dager, og før jeg kunne hilse på ham, sa han: "Jeg beklager." Jeg spurte, "Hva mener du?" Han fortsatte da med å forklare de første tre dagene gikk som planlagt, men på den fjerde dagen falt prisen med rundt $ 1, så han bestemte seg for ikke å selge og ventet på aksjen til gjenoppretting. Vel, det gjorde det aldri. Prisen på den tiende dagen var rundt $ 11,50. På dag 11 var det $ 9. Og på dag 14 da jeg ringte, hadde prisen nettopp falt fra $ 7 til mindre enn $ 1 og ville aldri komme seg.

Jeg ventet at klienten min skulle være takknemlig for at jeg kunne overbevise ham om å diversifisere, men i stedet fikk jeg unnskyldning fordi han forsømte å følge planen og besluttet å ikke fortelle meg til den tiden fordi han visste at jeg ville ha instruert ham til å fortsette å selge selv om prisen hadde gått ned.

Den eneste lyse siden var at han likviderte rundt $ 3 millioner i løpet av de første tre dagene, så han var i stand til å betale sitt boliglån og hadde litt igjen å investere for pensjonering.

Wow. Denne økonomiske feilen kostet denne mannen $ 12 millioner - og det skjedde i løpet av bare noen få dager. Dette er tragisk.

Denne historien ligner vår forrige. Igjen, leksjonen her er å sørge for at du diversifiserer - selv om det koster deg noe på forhånd!

7. Timing av markedet

Taylor R. Schulte, CFP®, en finansiell planlegger som kan bli funnet på DefineFinancial.com, deler en hjerteskjærende historie om et forhold spent av finansmarkedene som resulterte i en fryktelig feil:

I mars 2009 - etter at markedet falt over 50% fra topp til bunn - hadde vi en klient samt ring oss om at hans kone skulle forlate ham hvis han ikke likviderte sine investerings- og pensjonsporteføljer. Vi gjorde vårt beste for å trene klienten gjennom denne vanskelige tiden, men til slutt ble deres forespørsel oppfylt.

Jeg forteller denne historien bare for å minne folk om hvordan ødeleggende våre oppførsel kan være til våre langsiktige økonomiske planer under utfordrende markeds sykluser.

Jeg tror denne historien viser også hvor viktig det er for begge individer i et forhold å bli utdannet om markedene og vist hvordan over lange perioder markeder har vist seg å være pålitelige.

8. Fee-Avoiding Fee Payer

Andrew McFadden, CFP®, MBA, en finansiell rådgiver og grunnlegger på PanoramicFinancial.com, deler en ironisk historie om en klient som var ute etter å spare penger på investeringsavgift, men endte med å betale mer enn de sparte:

På et tidligere firma jobbet jeg for, en av våre klienter hadde ansatt oss for å administrere en anstendig størrelse IRA for ham. Over tid skjønte vi imidlertid at han hadde enda mer investerbare eiendeler utenfor tilsynet vårt. Jeg er ikke sikker på detaljer om hvordan dette bestemte faktum kom til lys, men det viste seg at klienten prøvde å gjøre de samme handler i hans andre kontoer som vi gjorde for ham i hans IRA.

Han gjorde åpenbart dette i et forsøk på å spare på kapitalforvaltningsavgiftene han betalte oss. Det han ikke visste var at han kjøpte A-aksjen i hvert fond i sine andre kontoer, mens vi kjøpte institusjonsklassen til hvert fond. Ved å gjøre det betalte han omtrent seks ganger vår årlige Asset Under Management-avgift helt opp for å komme inn i fondene. Lang historie kort, han lagret ingen penger. Og han spilte mye tid på å gjøre disse handlene alene.

Dette går virkelig for å vise deg at det er fornuftig å forlate investeringen til fagpersoner - spesielt hvis du egentlig ikke vet hva du gjør.

Kanskje du kan forholde deg til denne historien. Kanskje du har prøvd å spare penger på noe, og så tenkte på deg selv: "Du vet, dette kan bare være bortkastet av tiden min." Det er viktig å se på det store bildet når du prøver å spare penger, fordi noen ganger , du kan bare skyte deg selv i foten.

9. Den Silver-Loving Mr. Garage Door

Jose Sanchez, en investeringsrådgiver med RetirementWealthAdvisors.com, deler en historie om en mann som hadde en lidenskap for edle metaller - i og utenfor hans portefølje:

En vellykket, selvstendig næringsdrivende garasje dør reparatør, lidenskapelig om sølv, ignorert vår sage råd for god investering diversifisering.

Våren 2009, kort tid etter at markedet rammet bergbunnen, møtte jeg Mr. Garage Door og gjennomgikk hans beholdninger. Sjokkert, oppdaget jeg at han eide over 50% av sin pensjonsportefølje i sølv og hadde samlet det ut av bekymring for den globale økonomien siden Twin Towers falt den 9/11.

I tillegg delte Mr. Garage Door historier om hvordan han utforsket New Mexico landsbygda på jakt etter edle metaller med sin praktiske dandy metalldetektor - hans verdsatte hobby. Han fortsatte å detaljere alle sine funn, og jeg likte spenningen hans. Han beskrev fantastiske funn, inkludert flere bryllupsbånd og andre verdisaker som ble funnet i offentlige parker og på turstier.

Virkelig var han en fantastisk historieforteller og viste meg bilder av hans siste funn. Jeg var totalt forbløffet og awestruck av sin faste og overbevisning i hans hobby. Som profesjonell ble jeg plaget av porteføljen hans.Det var ikke lett å få ham ned fra disse høye stigende cumulonimbusskyene og advare ham om den potensielle stormen vi har i sørvest.

Jeg klarte ikke å tjene sin virksomhet det året for investeringer, men han ble min klient for en grunnleggende livsforsikring. Jeg fortsatte å ringe og fortelle ham ofte, for å dele interessante artikler om edle metaller og verdien av diversifisering.

Jeg var tro mot mitt kampkryp og foreslo flere ganger at han søker diversifisering før han mister gevinstene hans som startet på rundt $ 4,54 per oz da han begynte å samle i 2001. Mens han følte seg sikker og trodde at logikken hans var lyden, ville tiden vise seg annerledes. I løpet av de neste to årene økte sølv fra 14,67 dollar til 40,33 dollar i mars 2011. Til tross for min veiledning, kjente han aldri nedspillet til den kommende stormen.

Etter tre år med sin portefølje hindret av sølv undergang, vasket de fleste av sine utrolige gevinster bort. Til slutt lukkede han garasjeporten og holdt ikke mer enn fem prosent i sølv. Som du kan forestille deg, ser jeg ham årlig for å gjennomgå sin nå veldiversifiserte portefølje og nyte å høre hans fortryllende historier om hans sølvfunn.

Det var lite mer jeg kunne ha gjort for å styre Mr. Garage Door i riktig retning, men han valgte å ignorere advarslene. Vi kan alle sette pris på den utrolige, nylige volatiliteten til edle metaller, og det er noen ganger feilaktig som en stabil investeringsaktivitetsklasse. I dag sitter sølv på $ 13,94 per oz.

Kjøp gull! Kjøp sølv! Kjøp edle metaller!

Kanskje du har hørt disse late-night infomercials. Det er en gruppe mennesker der ute som tror på å investere i edle metaller fordi de har mer tro på disse metaller enn i en veldiversifisert portefølje.

På en eller annen måte tror noen av dem at hvis økonomien tanker, vil edle metaller beholde sin verdi. Sannheten er at edle metaller er hyped og sannsynligvis ikke vil beholde sin verdi i en ekte økonomisk krise.

Tenk på det. Hva trenger du når en økonomisk apokalypse skjer? Gull? Sølv? Nei! Du skal nok ha mat, vann og kanskje våpen for å beskytte familien din.

De gjentatte rådene i denne artikkelen er til diversifisere. Gjør ingen unntak - selv for edle metaller.

10. Tax Time Bomb

Robert C. Henderson, en rådgiver og president for Lansdowne Wealth Management, LLC, kan bli funnet på LWMWealth.com og deler en historie om et prospekt som trengte noen seriøs pensjonsplanlegging hjelp:

For noen år siden kom et prospekt til meg på jakt etter pensjonsplanleggingshjelp. Han var faktisk i anstendig økonomisk form. Det var to pensjoner (ektemann og kone) og to strømmer av trygdeordninger, som utgjorde nesten $ 65 000 i garantert årlig inntekt. I tillegg ble huset fullt betalt for, og de levde en ganske beskjeden livsstil.

Deres plan var å kjøpe en hytte oppe i skogen og bo der en del av året, og så til slutt selge sitt eksisterende hjem og flytte inn i hytta på heltid. Utfordringen var at han ikke hadde nok penger til å kjøpe det andre hjemmet, og var ikke villig til å ta ut et boliglån for å kjøpe det. Så hans plan (som han var ganske fast bestemt på å følge gjennom på) var å sette opp hele sin $ 250.000 pensjonsplan på en gang for å kjøpe huset. Så ikke bare ville han betale skatt på hele tilbaketrekningen, men fordi han og hans kone fortsatt jobbet og også tjente noen av sine pensjoner allerede, ville det ha sparket inntektsskattene opp i en mye høyere brakett - i tillegg til å fase ut deres personlige fritak. Mellom statlige og føderale inntektsskatter ville de ha nådd nærmere $ 175 000 av den opprinnelige $ 250 000, en skattebit på rundt $ 75 000. Men fordi alle disse midlene hadde blitt bidratt av sin arbeidsgiver (det var en ikke-bidragspensjonell pensjonsordning), var hans begrunnelse at dette var "funnet penger" og han ga egentlig ikke bort egne penger.

Når det kom ned til det, gikk jeg ham gjennom de ulike alternativene vi hadde, og hva de endelige kostnadene ville være. Til slutt endte vi med å ta ut en femårig ARM på rundt 3,25%, som kostet ham bare rundt $ 7000 i året i interesse, og han endte med å selge hovedhuset innen 18 måneder. Så ved å utdanne ham på sine alternativer, fordeler og ulemper, og risikoen, endte jeg med å spare ham over $ 60.000 og Den fortsatte skattefordringen av hans pensjonskonto.

Betaling av skatt på pensjonsregnskap stinker. Men sannheten er, noen ganger må det gjøres. I dette tilfellet fant de et bra resultat, men det skjer ikke alltid. Noen ganger er det et presserende økonomisk behov.

Takeaway her er å se på alle dine tilgjengelige alternativer før du bestemmer deg for å utbetale en pensjonskonto. Du kan bare finne en bedre plan.

11. Det tragiske tilfellet av mangel på forsikring

Peter Huminski, AWMA®, er en rikdomsrådgiver og president for Thorium Wealth Management på ThoriumWealth.com og deler en historie om en klient som ikke ønsket å øke sine forsikringspolicyer:

Jeg jobber hovedsakelig med bedriftseiere og tidligere i min karriere hadde jeg en klient som eide et meget vellykket teknologiselskap. Han hadde en partner og de to jobbet veldig bra sammen.

Vi hadde gjort en betydelig planlegging for min klient, men hadde ikke vært i stand til å hjelpe partneren i det hele tatt. I 2006 gjennomførte vi en komplett buy-sell planleggingsavtale for selskapet som vi finansierte med livsforsikring. På den tiden foreslo vi årlige vurderinger av retningslinjene siden virksomheten opplevde betydelig vekst, og selskapets verdi økte med om lag 35% i året.

I utgangspunktet finansierte vi $ 10 millioner livsforsikring, og i 2009 var selskapet verdt omtrent dobbelt så. Partneren ønsket ikke å øke retningslinjene.Han så ikke behovet siden han var ung. Dessverre tidlig i 2010 ble partneren drept i en privat flyulykke.

Venstre uten sin partner gikk klienten min for å gjennomføre kjøpesalgsavtalen, men partnerens enke utfordret kjøpesalgsavtalen fordi selskapet var verdt mer enn det som ble tilbudt i buy-sell-avtalen. Enken endte med å saksøke, og det endte med å koste min klient millioner av dollar og nesten sette selskapet ut av virksomheten. Min klient hadde ikke tenkt å være i forretning med partnerens ektefelle, og fordi han ikke hadde nok livsforsikring, ble han tvunget til.

Hele den tragiske situasjonen kunne vært unngått hvis de hadde vurdert forsikringen årlig og økt den etter behov. De var alltid for opptatt eller ikke trodde det var nødvendig. Ikke bare er riktig kjøpssalgsavtale nødvendig, det er viktig å ordne suksessplanlegging hvis du har partnere.

Det er en ekstremt viktig takeaway her: Vurder din forsikring regelmessig! Å gjøre det kan være økonomisk ødeleggende.

Det er en god ide å gjennomgå retningslinjene dine en gang per år rundt samme tid hvert år. Gjør det til en tradisjon!

12. Kunder som elsker deres tidligere arbeidsgiveres lager

David Wilson, CFP®, AIFA®, deler hvordan noen av hans klienter ønsket å henge på sine tidligere arbeidsgivere og noen av de rådene han ga dem:

Klienter er veldig tilknyttet lager av selskaper som de en gang jobbet for, noe som kan være en feil.

Dette kan være av sentimentelle årsaker, eller tanken om at de skal forbli lojale med selskapet de jobbet for ved å eie aksjer i det selskapet.

De som kommer til å tenke er klienter som holdt United Airlines og Bank of America.

Min klient pensjonert fra United Airlines med betydelige beholdninger i United Stock som en del av hans pensjon at han ønsket å forbli intakt. Mens United Airlines fortsatt flyr, erklærte United konkurs og utryddet aksjonærverdien. Da de reorganiserte, utstedte de nye aksjer som ikke gjorde noe for tidligere aksjonærer.

En annen kunde kjøpte Bank of America lager fra sysselsetting, som var en betydelig del av porteføljen hennes. Bank of America-aksjen handles i $ 50-serien i 2006, og senere falt så lavt som $ 4 i 2009.

Mens hun ikke ville ta anbefalingen min til å diversifisere, tok hun min anbefaling om å legge stopp på hennes lager før krasjet, noe som sparte henne mye penger da aksjene gikk ned.

Hvis folk ikke vil dele med selskapets aksjer, oppfordrer jeg dem til å bruke stopptap for å beskytte deres beholdninger på forhånd. På denne måten bestemmer de forut for tid og uten følelser hvor mye de er villige til å tape hvis aksjene går imot dem.

Utfordringen er å velge en tapgrense som gjør det mulig for noen normale svingninger, men bidrar til å forhindre så mye risiko for ulemper som mulig.

Ideen om å velge en tapgrense er en god, spesielt når kunden ikke vil ta råd om å diversifisere godt. Dette er en flott takeaway for finansielle rådgivere.

13. Den Troubling "Investeringsmulighet"

Katie Brewer, CFP®, en finansiell trener til Gen X og Gen Y med YourRichestLifePlanning.com, deler en historie om en klient som ikke konsulterte sitt finanslag for å registrere seg for en investering:

Legene får en masse "investeringsmuligheter". En av mine klientklienter hos et tidligere firma ble kastet en eiendomsinvestering som hørtes for godt til å passere, og han signerte på den stiplede linjen før han rådførte seg med sin finansielle planleggingsgruppe.

Dessverre, etter gjennomgang, var det en svært spekulativ investering og tillot ham ikke å få en avkastning til rektor, så han hadde en god del av sin portefølje bundet opp i en dyr og spekulativ investering for en stund.

Historiens moral er at klienter alltid skal lese utskriftene, eller få noen andre til å lese utskriftene før man signerer på noe som han eller hun ikke forstår!

Katie har et godt poeng her. Det er mange "økonomiske fagfolk" der ute som egentlig bare utfordrer risikable investeringer. Hvorfor ikke snakke med en rekke økonomiske fagfolk for å se om en investering gir mening før du kjøper?

Avsluttende tanker

Dette er uten tvil noen virkelig dårlige økonomiske feil.

Dessverre gjør noen mennesker ikke bare en dårlig økonomisk feil, men to eller tre eller fire i deres levetid. Selv bare en kan ha ødeleggende konsekvenser.

Det beste rådet jeg kan gi deg, er å søke mening fra flere økonomiske fagfolk (unntatt de dårlige) før du tar en stor økonomisk beslutning. Så sørg for at du lytter til deres råd. De kan bare redde deg fra en verden av smerte.

Dette innlegget ble opprinnelig vist på Forbes.

Lagre

Skrive Inn Din Kommentar