Banker

10 tips for å spare penger på forretningsnettverk

10 tips for å spare penger på forretningsnettverk

Dette er et gjesteinnlegg av John Corcoran fra SmartBusinessRevolution.com.

Som mange nye gründere gjorde jeg mange dumme feil rett etter at jeg startet virksomheten min.

Jeg jobbet for lange timer. Jeg forsømte familien min. Jeg brukte for mye tid på ting som ikke gjorde noe.

Mest vesentlig visste jeg viktigheten av å tilbringe tid nærende relasjoner med nye potensielle kunder og henvisningspartnere, og så kastet jeg meg inn i nettverksbygging. Jeg dro ut til lunsjer og cocktail timer, møtte folk for kaffe, og deltok på handelskammerblandere og sammenkomster.

Problemet var at alle disse anstrengelsene virkelig begynte å legge opp. Det var en dårlig økonomisk vane, og kostnadene begynte raskt å spiral ut av kontroll.

Kostnaden for å skaffe nye kunder var altfor høy til å opprettholde. Hvis jeg hadde vært på Shark Tank, ville de nok ha sparket meg ut av rommet.

Jeg har gjort min andel av dårlige økonomiske beslutninger tidligere, så jeg visste at jeg trengte å gjøre noe.

Som mange ting i livet visste jeg at jeg trengte å ta en lang og hard titt på meg selv og mine utgifter. Som Jeff skrev i sin store nye bok Soldier of Finance, "vil du finne at å komme til den virkelige roten av din nåværende situasjon i livet krever ærlig refleksjon."

Samtidig ville eliminering av alt nettverk ha vært kortsiktig. Som Jeff, er jeg avhengig av henvisninger, og nettverk er viktig for å opprettholde en konsekvent henvisningsvirksomhet. Så jeg kunne ikke kutte ut disse kostnadene helt.

Jeg måtte kutte, men spørsmålet var hvor du skal begynne. Dessverre var det ingen "en størrelse oppfyller alle" løsningen. Jeg må beskjære budsjettet mitt med en skalpell, ikke en machete.

Slik gjorde jeg det.

Bli kreativ med kostnadsbesparende

Før jeg forklarer hvordan jeg reduserte nettverkskostnadene mine uten å ofre forhold, vil jeg fortelle en historie om hvordan jeg møtte Jeff, fordi jeg tror det illustrerer et godt poeng.

Vi møttes faktisk gjennom den moderne virtuelle vannkjøleren - Twitter. Vi utvekslet noen meldinger og delte noen ting til hverandre.

Vi skjønte begge raskt hvor mye vi hadde til felles. Vi delte uvanlige bakgrunner (han er en soldat-omvendt finansiell planlegger-vendt forfatter, jeg er en politisk assistent-advokat) og vi er både aktive bloggere og podcastere.

Vi har begge begge gift seg opp. :)

Normalt hvis jeg bor i samme samfunn som noen, vil jeg foreslå å komme sammen for en kopp kaffe eller lunsj et sted mellom oss begge.

Siden Jeff bor i Carbondale, Illinois, og jeg bor i San Francisco-området, ville "møte i midten" ha betydd Colorado.

Mandy ville ikke vært for glad hvis Jeff hadde sagt "kjære, jeg løper ut for å få en kopp kaffe - i Denver."

Så, i stedet for å gi oss muligheten til å gjøre en dypere tilkobling, har vi laget en avtale for å komme sammen, uansett - via Skype. Vi satt en tid som var praktisk, så kom sammen for en virtuell kopp kaffe.

Jeg nevner denne historien fordi det er et perfekt eksempel på hvordan du kan spare penger med nettverk. Verktøyet vi møtte gjennom, Twitter, er 100% gratis. Din eneste investering er din tid.

Og selv om vi ikke kunne møte ansikt til ansikt for en kopp kaffe, grep vi et gratis verktøy for å få det neste beste.

Nødvendighet er oppfinnelsens mor - 10 måter å kutte nettverkskostnader

Da jeg begynte å bli kreativ med måter å redusere nettverkskostnadene mine, fant jeg mange av måtene å redusere nettverkskostnadene egentlig bare er bedre praksis generelt.

Å spise mindre ofte er sunnere. Bruke gratis sosiale nettverk verktøy har hjulpet meg til å møte flere mennesker, raskere. Å gå til færre organisasjoners månedlige møter betyr at jeg kan utvide mitt engasjement med de organisasjonene som er best utnyttet av min tid

For å hjelpe deg med å holde dine egne nettverkskostnader i sjakk, opprettet jeg en liste med 10 måter du kan kutte ut nettverkskostnader som er unødvendige, redusere kostnadene dine, eller bruk kostnadsfrie alternativer.

Selvfølgelig har hver bransje forskjellige skikker og normer, så ikke alle disse tipsene vil fungere for alle typer stillinger eller forretninger. Men disse ideene som har fungert bra for meg.

1. Kutt ut gaver. Den beste gaven du kan gi kunden eller en kunde er å gjøre en god jobb og gi dem god kundeservice. For folk som henvender seg til deg, finner jeg at pengene dine er bedre brukt til å ta personen til lunsj enn på en fysisk gave. På den måten får du 60 minutter til å bli bedre kjent med hverandre, noe som forverker forholdet ditt. (Hvis en lunsj ikke er mulig, så vær minst kreativ med gaveavgivelsen.)

2. kutt ut medlemsavgift Det er mange organisasjoner som jeg vil gjerne være medlem av, men jeg er egentlig bare på besøk til noen av deres arrangementer per år. Jeg foretrekker bare å betale den litt høyere opptaksavgiften for ikke-medlemmer til å delta i sine individuelle arrangementer enn å betale et årlig medlemsavgift i bytte for en litt redusert opptakskostnad.

3. Gå til kaffe i stedet for lunsj. Møte noen for en billig kopp kaffe er ikke alt som skiller seg fra å møte noen til lunsj, bortsett fra at det vil sette deg tilbake $ 2-3 i stedet for $ 20. Nettverkspartneren din kan til og med sette pris på den mindre forpliktelsen til å møte for kaffe i stedet for lunsj. Det er så lenge personen du møter ikke er besatt av en bestemt lunsjplass.

4. Vis opp tidlig til kaffemøter. Du vet det ubehagelige øyeblikket når du møter noen for kaffe, og du begge ender opp på kassen samtidig, og du føler deg forpliktet til å betale for sin kaffe (og kanskje også konditori)? Det er tider når det er hensiktsmessig å kjøpe andres kaffe, og det er tider når det egentlig ikke er nødvendig.

Hvis du vil unngå at dette skjer, dukker opp tidlig. Kjøpe din kaffe før den andre personen kommer. Du kan da si at du viste deg tidlig "å ta oss et bord", og du vil se ut som om du bare var hensynsfull. (Vi vet bedre, men det blir vår lille hemmelighet;)).

5. Dra fordel av gratis sosiale nettverk. Selvfølgelig koster nettverk som Twitter, LinkedIn og Facebook deg ikke en krone (unntatt tiden du legger inn), så dra nytte av dem. Jeg ville ikke skrive dette for Good Financial Cents hvis det ikke var for dem.

6. Se etter grupper med gebyravgift eller reduksjoner. Noen organisasjoner kan fravike sin opptak eller medlemsavgift dersom du frivillig en viss tid på en av deres arrangementer, eller frivillig på et styre eller et utvalg. Hvis disse organisasjonene har regelmessige nettverksmiksere som vil være nyttige for deg, vil kanskje frivillig arbeid være en god bruk av tiden din.

7. Gå en tur. I stedet for å møte til lunsj, møtes en tur i en park, eller rundt et mindre opptatt og mindre overbelastet nabolag. En tur kan være en fin tempoendring fra mer tradisjonelle nettverksmøter over kaffe eller lunsj. I tillegg får du litt trening.

8. Møt for en virtuell kopp kaffe over Skype. Som Jeff og jeg demonstrerte, trenger du ikke å bo i samme by for å komme sammen for kaffe. I løpet av de siste ukene har jeg fått en virtuell kopp kaffe med folk som bor i Salt Lake City, Chicago og Tampa, Florida.

9. Be din arbeidsgiver å dekke den. For noen jobber, som salgsjobber, vil arbeidsgivere naturligvis tillate deg å koste et måltid med en potensiell klient. Selv om du ikke er i salg eller arbeidsgiveren din ikke automatisk tillater deg å regne ut måltider, kan du kanskje overbevise arbeidsgiveren om verdien av nettverket uansett.

10. Dobbel ned på eksisterende grupper. Ofte tror folk løsningen på å få flere kunder til å bli med flere organisasjoner. Jeg foretrekker en annen tilnærming. Hvis det er organisasjoner du tilhører som er gode kilder til relasjoner og nye kunder, prøv å utdype ditt engasjement. Bli med i styret, eller en komité, eller tilbud om å organisere en begivenhet. Du kan finne ekstra tid viet til disse gruppene, er tiden godt brukt.

Hvis du bare implementerer noen av disse forslagene, kan du fortsette å dra nytte av nettverket, uten å bruke penger unødvendig.

Hvilke forslag har du for å spare penger på nettverk? Jeg vil gjerne høre dem i kommentarene.

P.S .: Hvis du er interessert i flere tips om nettverk, har jeg en ny, gratis 50+ sidebok for Good Financial Cents-leserne, kalt Hvordan lage din personlige nettverksplan som jeg tror du vil elske.

John Corcoran er en advokat og tidligere Clinton White House forfatter som skriver om forretningsnettverk og entreprenørskap på SmartBusinessRevolution.com. For flere nettverkstips som disse kan du laste ned sin gratis eBok, "Hvordan lage din personlige nettverksplan."

Lagre

Skrive Inn Din Kommentar