Penger

Selg bildene dine online: 5 nettsteder som betaler $ 100 per bilde eller mer

Selg bildene dine online: 5 nettsteder som betaler $ 100 per bilde eller mer

Vær oppmerksom på shutterbugs: Ta du med kameraet ditt hvor som helst du går, snapper perfekt skudd etter perfekt skudd?

Kontant inn på bildeavhengigheten din ved å selge bildene dine på disse nettstedene. Hver har en annen betalingsstruktur, men de gir en flott måte å slå på filer som er uberørte på harddisken, til litt ekstra penger, uten mye ekstra innsats når du har redigert og lastet opp dem.

Hvis du tjener seriøs penger som lagerfotograf, har du ytterligere skatteforpliktelser, men du kan også trekke fra fotograferingsutstyr, programvare og til og med litt av reisen til fotograferingssteder. Sørg for å konsultere en proffs for å finne ut hvordan du skal være på høyre side av reglene.

Her er fem steder hvor du kan tjene penger på bildene dine.

1. 500px Prime

Fem millioner fotografer lister sine bilder med 500px, ifølge nettstedet. Du mottar 70% netto for hver lisens som selges (standard lisenser er $ 250), og bildene dine kan vises i store navnekampanjer hvis du sender dem for kommersiell lisensiering.

For å gi 500px Prime et forsøk, må du først registrere deg for en gratis konto på 500px. Deretter sender du bildene dine, aktiverer butikken din og fyller ut de nødvendige skjemaene for hvert bilde (inkludert modellutgivelser, ansvarslisenser, etc.).

Du har også muligheten til å velge en eksklusiv eller ikke-eksklusiv lisens for bildene. Du tjener mer for en eksklusiv lisens, men det betyr at du ikke kan lisensiere eller selge bildet til noen andre.

Her er en sammenbrudd av priser, men det er ikke klart hvordan eksklusivitet påvirker dem.

2. SmugMug Pro

SmugMug Pro lar deg beholde 85% av merkingen for bildene dine. Fangsten er at du må kjøpe et Pro-abonnement, starter fra $ 12,50 per måned, for å dra nytte av denne høye royaltyen; det er ikke noe gratis alternativ.

Her er et eksempel på hvordan prisstrukturen fungerer, fra SmugMugs nettsted: "Du selger en 5 × 7 for $ 10,79, og SmugMug-standardprisen for den er $ 0,79. Markeringen er $ 10,00. Du beholder $ 8,50 som fortjeneste (85% av $ 10). "

Når du registrerer deg, laster du opp bilder, velger produktene du vil selge og velger priser.

Dette er et godt nettsted for noen med en sanne gründerinnstilling, siden du bestemmer deg for hvor mye du skal betale for bildene dine.

3. Shutterstock

Tjen opptil $ 120 per bildenedlasting på Shutterstock. Dette nettstedet har en ganske komplisert prisstruktur, men jo mer du tjener ("levetidsinntekt"), jo mer tar du hjem for hvert bilde.

Totalt har bidragsytere tjent totalt mer enn 300 millioner dollar fra over 500 millioner nedlastinger, slik at folk definitivt snapper opp disse bildene. Shutterstock selger også lagervideoopptak, inkludert HD- og 4K-videoer, samt bilder og vektorer.

Du kan også referere til andre fotografer og få en liten fortjeneste, typisk rundt fire cent, hver gang de selger et bilde. Hvis du henviser en kunde som kjøper bilder, kan du tjene 20% av sitt første kjøp, opp til $ 200.

4. iStockphoto

Siden siden har vært å selge bilder siden 2001. Siden det har eksistert en stund, har den et omfattende nettverk av bidragsytere og dyktige nye søkere for å sikre at de passer godt.

For å søke, velg bare den mest passende kategorien (bilder, illustrasjoner, video eller lyd) og fyll ut et søknad (det er gratis). IStockphoto-teamet vurderer dine kvalifikasjoner, og du må ta en kort quiz for å vurdere dem. Det siste trinnet er å laste opp noen få eksempler på arbeidet ditt for å være sikker på at det er topp.

Når du er akseptert med iStockphoto, vil du motta minst 15% av salget. Men hvis du har "Eksklusiv" status, kan inntektene dine øke til 45%. Her er en fullverdighetsplan med typiske priser for å hjelpe deg med å estimere inntektene dine.

5. Etsy

Etsy er ikke bare for å selge bryllupsdekorasjoner, egendefinerte Halloween kostymer og quirky cat-themed gaver. Du kan også selge bildene dine!

Mens avgiftsstrukturen er gunstig for en fotograf (Etsy holder 20 cent på hvert salg, så vel som 3,5% av salgsprisen), må du legge ekstra arbeid for å gjøre det.

Mens folk som leser lagerfotosider, er spesielt ute etter å kjøpe bilder, vil ikke alle som leser Etsy, nødvendigvis være på utkikk etter bilder. Og folk som leter etter bilder, tror kanskje ikke å se på Etsy.

Derfor, hvis du velger å selge bildene dine på dette nettstedet, må du investere tid og energi til markedsføring av design og bilder. Men Etsy tar et så lite kutt av hvert salg, det kan være verdt tiden din.

Etsy tilbyr en nyttig håndbok for å hjelpe deg med å lære om merkevarebygging, markedsføring, hvordan du priserer dine varer og hvordan du skal lykkes. Når du setter opp din egen Etsy-butikk, stiller du prisene, så inntektspotensialet ditt er praktisk talt ubegrenset.

Din sving: Har du solgt bildene dine på nettet? Har du brukt en av disse nettstedene, og hvor mye tjente du?

Kristen Pope er frilansskribent og redaktør i Jackson Hole, Wyoming.

Skrive Inn Din Kommentar