Penger

Lån penger til familie eller venner? Dette vil hjelpe deg å få betalt tilbake

Lån penger til familie eller venner? Dette vil hjelpe deg å få betalt tilbake


Når du regelmessig låner penger til slektninger, venner og andre, får du betalt tilbake kan være vanskelig.

Du kan glemme $ 100 du lånte din venn på ferie. Eller føl deg ubehagelig og spør søsteren din om å betale deg tilbake $ 5000 du lånte henne for en bil fordi du vet at hun er økonomisk sliter.

Utlån av penger til venner og familiemedlemmer kan være vanskelig i beste fall, og være giftig for forholdet ditt.

Selv om du har ekstra penger til å låne noen du elsker, fortjener du fortsatt å bli betalt uten å måtte nagle.

Ikke bare ved å insistere på tilbakebetaling av personlige lån, kan du opprettholde din økonomi, det kan hjelpe den andre parten til å utvikle bedre økonomistyringsevner - en vinn-vinn-situasjon.

Hvis du gir alvorlig tanke på å låne en venn eller familiemedlem penger, lage papirarbeid og bruk en lånespor for å overvåke tilbakebetaling av personlige lån.

Lån penger til venner: Hva kan muligens gå galt?

Det er viktig å vurdere alle ulempene ved å låne en venn eller familiemedlems penger.

Du trenger ikke mer materiale for mareritt, så vær oppmerksom på risikoen og fordelene ved personlige lån.

Du ville ikke kjøpe en bil eller et annet stort billettelement uten å veie fordeler og ulemper, og personlige lån er ikke annerledes.

Først og fremst er det en mulighet at personen kan nekte å betale tilbake.

Minimere sjansene for dette verste fallet - Legg lånets detaljer skriftlig.

Her er en prøvekontrakt du kan bruke til å skrive opp lånedetaljer.

Det er et stort rødt flagg hvis din kompis eller nevø nekter å inngå en kontrakt eller insisterer på at en muntlig avtale er tilstrekkelig. Hvis dette skjer, må du ikke låne dem penger før du har en kontrakt for å beskytte dine interesser.

Selv om vennen din betaler deg tilbake, kan de ikke foreta full betaling eller betale deg tilbake på den opprinnelige tidslinjen.

Hvis du trenger midler du lånte, kan dette være ekstremt frustrerende. Så, før du låner kontanter, må du sørge for at ditt eget nødfond er i god form.

Utlån aldri mer enn du har råd til.

Til slutt, så lenge din venn eller kusine skylder deg penger, kan forholdet ditt lide. Du møtes for trivia natt og din venn bestiller to drinker. Du tror, ​​han har penger til å bruke i baren, men hans siste betaling var en uke sent ?!

Ulempen med utlånspenger er så lenge du er skyldig, dømmer du hvordan din venn bruker penger.

Ditt forhold kan bli belastet som et resultat. Diskuter alle detaljer om betalinger og få dem skriftlig før du gjør lånet. Vær alltid profesjonell når du diskuterer lånet.

Hvis du kan, forbli løsrevet fra lånet når du henger ut sosialt og prøv å ikke spore vennens utgifter.

Online betalingssporingsverktøy

Automatiserende lån betalinger kan ta byrden av forholdet ditt ved å gjøre hele situasjonen mer profesjonell.

Det finnes mange løsninger som hjelper deg med å spore totalbalansen, renter opptjent og utbetalinger. Enkel online-alternativer inkluderer:

1. YouBorrowedIt

Hvis du låner penger, varer og tjenester, og du vil ha en one-stop-tracker, kan du prøve YouBorrowedIt.

Ping din bandkammerat å returnere den forsterkeren eller refundere deg for å dekke kostnadene for studieleiligheten med et bilde og en kalenderpåminnelse.

Du må fortsatt følge opp for å få betalt tilbake, men appen vil spore alle slags personlige lån for deg.

2. Splitwise

Du fremmer romkameratens andel av depositumet for din nye leilighet, og de lover å betale deg tilbake når de oppgraderer barista-jobben til en heltidsgig.

Bedre bruk kostnadsdeling splitter app Splitwise for å hjelpe deg med å spore lånet.

Hvis du helst vil at din kompis dekker alle bruksutgifter i stedet for å betale deg tilbake, vil appen holde en løpende fane, slik at du vet når du to er firkantede. For små, mindre formelle gjeld er Splitwise et vennlig og rettferdig alternativ.

3. ZimpleMoney

Hvis du regelmessig lager lån, kan ZimpleMoney sin automatiske betalingsinnsamling forenkle din personlige utlån. Du kan administrere ett lån gratis ($ 159 lånets opprinnelsesavgift) med ZimpleMoney eller opptil fem for $ 27 / år ($ 129 opprinnelsesgebyr per lån).

4. MoneyMola

Nykomne MoneyMola lar deg legge inn din egen rente, betalingsbeløp og frekvens. Deretter genererer det en betalingsplan og enkel kontrakt for deg.

Plattformen tar et opprinnelsesgebyr på 10 dollar og 1% av alle betalinger, en kostnadseffektiv personlig lånesporing.

Med riktig nettbasert sporingsverktøy, god forståelse av vanlige fallgruver og en skriftlig avtale, kan du låne penger til kjære uten å sette deg i en økonomisk belastning.

Din tur: Har du noen gang lånt penger til en venn eller slektning? Hvordan sørget du for at du ble betalt tilbake? Eller dele personlige utlånsskrekkhistorier hvis du ikke var det!

Opplysning: Vi har en seriøs Taco Bell-avhengighet rundt her. De tilknyttede koblingene i dette innlegget hjelper oss med å bestille av dollarmenyen. Takk for støtten!

Lindsey Day er frilansskriver i Hudson Valley. Hun skriver om freelanceøkonomien og gir råd til nye frilansere på AskAWorkingWriter.com.

Skrive Inn Din Kommentar