Virksomhet

Den alternative minimumskatten - ikke bare for den rike

Den alternative minimumskatten - ikke bare for den rike

Mens vanlige skattebeslag har blitt justert for inflasjon gjennom årene, har alternativt minsteskatt ikke. Det er derfor enkeltpersoner med moderate inntekter sannsynligvis kandidater.

Hvis du har en inntekt på over $ 75.000, regnes du for å være AMT-kandidat. Det som gjør deg sårbart, er et stort antall fradrag som kan omfatte: flere barn, rentegodtgjørelser fra et annet boliglån, kapitalgevinster, høy statlig og lokal skatt og ISOs (Incentive Stock Options).

Når den første ble introdusert i 1969, ble den alminnelige minimumskatten (AMT) anerkjent som en "rik manns skatt" - en tilbakebetalingskatt for de fulle skattebetalerne med store inntekter og mange deduksjoner. Men fordi AMT er justert for inflasjon kun to ganger i 30 år, er det nå innblanding på middelklassen.

Computing din AMT kan være en kompleks prosess. Men å ha en generell forståelse kan være en stor hjelp.

Den andre føderale skatten

AMT fungerer virkelig som et "alternativt" skattesystem. Den har sitt eget sett av priser og regler for fradrag, som er mer restriktive enn de vanlige reglene. Den opererer parallelt med det vanlige skattesystemet ved at hvis du allerede betaler minst like mye under "vanlig" inntektsskatt som du ville under AMT, trenger du ikke betale den. Men hvis din vanlige skatt faller under dette minimumet, må du gjøre forskjellen ved å betale den alternative minimumsskatten.

AMT kan utløses av en rekke forskjellige variabler. Selv om de med høyere inntekter er mer utsatt for avgiften, kan mange andre faktorer som mengden av unntak eller fradrag også spørre skatten. Selv vanlige elementer som et fradrag for statlig inntektsskatt eller renter på et andre boliglån kan sette av AMT. For å finne ut om du er underlagt AMT, fyll ut regnearkene som følger med instruksjonene til skjema 1040 eller fyll ut skjema 6251, alternativt minimumskatt - enkeltpersoner.

AMT-prisene begynner med 26%, og stiger til 28% på høyere inntektsnivåer. Dette sammenlikner med vanlige føderale skattesatser, som starter med 10% og går opp til 35%. Selv om AMT-prisene kan se ut til å dekke ut til en lavere pris enn vanlige skatter, gjør AMT-beregningen betydelig færre fradrag, noe som gjør for en potensielt større bunnlinjebitt. I motsetning til vanlige skatter kan du ikke kreve unntak for deg selv eller andre avhengige, og du kan heller ikke kreve standardfradrag.

Du kan heller ikke trekke statlig og lokal skatt, eiendomsskatt og en rekke andre spesifiserte fradrag, inkludert din egenkapitallånsrente, dersom låneoppkjøpet ikke brukes til forbedringer i hjemmet. Følgelig, jo flere unntak og fradrag du normalt hevder, jo mer sannsynlig er det at du har en AMT-ansvar.

På den positive siden tillater AMT deg å søke om et særskilt AMT-fritak - $ 66,250 for joint filers og $ 44,350 for singler i 2007 - designet for å forhindre at AMT søker fra skattebetalere med beskjedne inntekter.

Det er også en "AMT-kreditt" som gir deg mulighet til å kreve en kreditt på selvangivelsen i de kommende årene for noen av de ekstra skattene du betalte under AMT. Du kan imidlertid bare bruke AMT-kreditt på et år når du ikke betaler AMT. For å søke om kreditten må du fylle ut enda et skjema, Form 8801, for å se om du er kvalifisert.

Unngå AMT

Fordi store engangsgevinster og store fradrag som utløser AMT, er noen ganger kontrollerbare, kan du kanskje unngå eller minimere virkningen av AMT ved å planlegge fremover. Her er noen praktiske forslag.

Tid din kapitalgevinster.

Du kan muligens forsinke en eiendomssalg til etter slutten av året, eller spre en gevinst over en årrekke ved å bruke et avdragssalg. Hvis du ønsker å likvide en investering med langsiktig gevinst, bør du vurdere dine AMT-konsekvenser og avgjøre hvilken innvirkning et slikt salg kan ha.

Tid dine fradragsberettigede utgifter.

Når det er mulig, vil tidsbetalinger av statlige og lokale skatter, boliglånsrentebeløp (hvis låneoppkjøpet ikke brukes til forbedringer i hjemmet) og andre diverse spesifiserte fradrag for å falle i år når du ikke møter AMT. Siden de ikke er AMT-fradragsberettigede, vil de gå ubrukt på et år når du betaler AMT. Det samme gjelder for medisinske fradrag, som står overfor strengere fradragsregler for AMT.

Se før du trener.

Å utøve ISO er et rødt flagg for å utløse AMT. AMT på ISO-fortjeneste kan være betydelig. Fordi ISO-skattemessige forhold er komplekse, bør du konsultere din skattemessig før du utfører ISOs.

AMT situasjoner er hvor en skatt profesjonell virkelig kommer hendig. Hvis du føler at du kan bli utsatt for dem, vennligst søk veiledning fra en skatteselskap for å hjelpe deg med planleggingen.

Skrive Inn Din Kommentar