Virksomhet

David Orr-grunnlegger av sitt eget selskap før han kunne kjøre

David Orr-grunnlegger av sitt eget selskap før han kunne kjøre

Ønsker å starte et nytt emne Entrepreneurship, trodde jeg hva ikke en bedre kandidat som David Orr. Sannsynligvis har du aldri hørt om David Orr. David er ikke på Forbes Top 500-listen (ennå ikke minst). Han er ikke en multi-millionær (definitivt på rett spor). Til den gjennomsnittlige passerne, kan David kanskje like det vanlige tenåringsgutten; men han er mye mer enn det. Hva gjør ham så spesiell? Hva med å være konsernsjef og grunnlegger av sitt firma før han kunne kjøre. Se Range Rover bildet nedenfor? Det er David selv. Det er ikke han avbildet ved siden av sin drømbil at han håp å kjøre en dag. Det er han avbildet ved siden av drømbilen at han betalte penger med inntektene fra oppstarten av virksomheten. Inntrengte ennå? Du bør være. Her er en titt på historien om David Orr og hvordan han grunnla sitt nettbaserte selskap Fruper.com.

Sjekk ut min tur.

Hva er Fruper.Com?

David eier og driver en elektronisk e-handelsvirksomhet kjent som Fruper.com. Hans nettsted selger primært forbrukerelektronikk i en en avtale per dagformat. Det er et enkelt konsept som er litt mønstret etter det populære Woot.com-nettstedet, men med noen få forskjeller som for en nettbutikk. Produktene som ikke selges helt ut som daglige avtaler, tilbys for salg til noen ganger enda bedre priser i butikken. Tross alt hadde fruper i utgangspunktet ingen måte å holde mye av inventar. Hvorfor? Fordi kjelleren i Davids slektshotell bare hadde så mye plass til lagring!

Plassen hadde vært et problem for en stund. Davids første forretningsvirksomhet begynte å røre i hodet da han bare var 11 år da han skjedde å være på en skoledans. En eldre videregående student hadde leid ut noe DJ-utstyr fra en lokal musikkvirksomhet og ble betalt $ 50 for å spinne noen låter på dansen. Det var mye penger i 3 timer med moro. Så snakket David sine foreldre om å la ham få en fest i huset der han leide det samme utstyret som ble brukt på dansen. Han snakket musikkfirmaet til å lære ham hvordan han skulle operere det han hadde leid ut, og han endte opp med å danse sitt eget parti. Det førte til at han startet sin egen DJing-virksomhet og en alder av 12 år, et langt cry som slo naboene plenen.

Navnet er født

Lev det opp.

Han lærte da å tjene penger på Ebay. Noen Ebay kjøp og salg gjorde ham raskt klar over at "ebay" ikke var nok. Han ville ha sin egen virksomhet uten ebay regler og avgifter, og med produkter som interesserte ham. I 2006 kom David, da 14, og vennen Joel Baker, da 13, opp med navnet 'Fruper'Fordi det rimmet med' Super 'og fordi det var et tilgjengelig dot com-nettsted. (Ok, og også fordi deres fornavn, "Vagoinka", resulterte i at hver av sine mødre reagerte med samme GASP! Og guttene stirret på sine mødre med helt uskyldig, "Hva er galt med det?" Typer av utseende! ) Ordet "Fruper" var enkelt, fengende, litt morsomt og ganske enkelt å huske, og det ble deres valg.

Fordi guttene ikke kunne kjøre, var det vanskelig for dem å komme sammen for å jobbe på Fruper. Joel prøvde å ta ansvar for produktsøk. Med sin ebay kunnskap gjorde han noen av Frupers første kjøp gjennom ebay og etter frosting priser for å bestemme de beste verdiene. David utviklet nettsiden og opprettet regnskapene. De jobbet sammen for å skaffe fraktmaterialet og prøvde å møte ofte i Davids kjeller for å behandle sine bestillinger, pakke dem og forberede dem til frakt. Da det var åpenbart at det skulle være umulig for dem å komme sammen regelmessig nok til å forvalte virksomheten, var de enige om at David ville kjøpe Joels interesse.

Eier og konsernsjef kl. 15

David ble eierseier til Fruper.com høsten 2006 kort før sin 15. bursdag. Alt ansvar falt på ham og han hoppet inn i det med hevn. Hver morgen ville han være på datamaskinen klokka 6.00 for å oppdatere den daglige avtale med et nytt produkt og se at det gjorde veien til World Wide Web. Han ville skrive ut pakningsskjemaer for bestillinger som ble plassert mens han hadde sovet, pakk deretter ordrene, veid dem og logg inn på Paypal, som han koblet til USPS for å skrive ut fraktetiketter. Klokka 6:30 skulle han spise frokost og ta en dusj. Deretter samlet han pakkene og plasserte dem i sin mor eller fars bil for å ta til postkontoret eller i garasjen hvis han hadde planlagt en pickup natten før. Til slutt vil han få på nettet for å sjekke e-post, administrere kundeserviceproblemer, spore pakker som ennå ikke er levert til kunder og ta kontakt med ulike forhandlere og grossister med hensyn til produkter. Når nybegynner år på videregående skole begynte, krevde "Early Bird" -klatene at han skulle gå med sin 16 år gamle søster klokka 7:30 i løpet av uken.

Skole dager var tøffe. Han ville snike seg inn i et toalettrom ved pauser for å sjekke sin e-post på sin mobiltelefon. Hvis han ikke kunne få tilgang til Fruper, ville han skrive sin mor og ba henne om å sjekke statusen til det daglige salget, så vent på en lydhør tekst. Å bli fanget med en mobiltelefon i skoletiden kan resultere i konfiskering eller bøter, så all tilgang måtte gjøres på sløret.På slutten av skoledagen kan det være spor eller langrennspraksis eller møter, men så snart han kom hjem, tok han noe å spise, glir i litt lekser, og start et produktsøk etter Fruper.com

Fruper hadde gode dager og middelmådige dager. Davids mål var å gjøre minst $ 50 per dag. Det målet ble nesten alltid møtt. Men det var dager som noen ganger nettet ham tusenvis av dollar. Et eksempel på en mer vellykket dag var den da han solgte en av hans virkelig gode funn, som var Lexar MP3-spillere.

Bose hadde en spesiell kampanje på noen veldig fine hodetelefoner som fulgte med MP3-spillere. En distributør hadde ordre på 550 av hodetelefonene rett før spesialet kom ut, så han holdt MP3-spillerne og solgte dem som en engrossalg på Ebay. Ingen bud, men David holdt øye med auksjonen. Da det avsluttet, fikk han kontakt med selgerens agent og lavet et lavballs-tilbud. Forhandlingsverdien til de nye MP3-ene var $ 50,00 hver. David tilbød mindre enn $ 4,00. Hans tilbud ble akseptert.

Når MP3-filene rammet fruper-siden, gikk "treffene" vilt. Noen postet avtalen til et populært forumside, og salget var nesten nonstop. David hadde kun oppført 425 av dem til salgs, og innen noen få korte timer hadde han solgt ut på $ 8,95 pluss forsendelse og håndtering. Med håndteringsavgiften var hans fortjeneste nesten $ 3000 i løpet av noen timer. Penger var endelig tilgjengelig for flere og bedre produkter. Fruper, en av de opprinnelige daglige avtaleområdene, var definitivt ganske bra, og mot hva som syntes å være en levedyktig fremtid.

Bluetooth-hodetelefoner, MP3-Icarta-toalettpapirholdere, digitale t-skjorter, fjernkontrollnøkkelkjeder, minnekortlesere, laserskrivere, trådløse tastaturer, monsterkabler, MP3-solbriller og mange andre produkter vil følge i de første årene. Når kjelleren skulle bli for full, ville David tilby en grygpose 'Sack o' Scrap 'for å likestille sin overflødige beholdning. På 6 timer solgte det siste tilbudet på 1500 Sacks o 'Scrap helt, noe som resulterte i at bankkontoen økte med mer enn $ 14 000 i løpet av 6 timer. Familie og venner samlet seg natt etter natt for å danne samlebånd for å fylle og pakke bestillinger. Posttjenesten måtte sende ekstra lastebiler til Orr-garasjen bare for å transportere alle pakkene. De drev offisielt fruper.com som en av deres aller beste kunder fra det punktet fremover.

Kan ikke stoppe en god ide

Jo mer han gjorde de flere ideene han hadde. Hvis han kunne selge 1500 individuelle bestillinger, hvorfor kunne han ikke selge 1500 varer som en enkelt bestilling? Kanskje det ville gi mindre penger, men det ville sikkert være lettere å jobbe. Da mange merker var iPod-kasser ble tilgjengelig for salg som en palle på 2400, trodde David at han kanskje kunne selge 400 på Fruper og likvide resten som en grossist mye. Hele pallen kan kjøpes for under $ 300 med frakt, og han kan sannsynligvis selge 2 pakker om gangen for rundt $ 5- $ 6 på Fruper. De resterende 2000 vil bli solgt som mye. Tenk deg hans overraskelse da 2000 alene solgte for $ 860 med frakt!

Har det vært negativer?

Absolutt. Lære om forsinkelser som noen ganger finner sted med USPS og klager som følger fra kunder, var utfordrende. Og det var ikke alltid mulig å lage de aller beste kjøpene hver gang. Det er som når han kjøpte 100 high tech-type rutere. David visste at varene var nye og unike; de var systemer som tillot boliger i midten av ingensteds for enkelt å ha helhus trådløs internettilgang. E en dyr lærerfaring da hans 3000 dollar kjøp solgte det meste i en engros mye for ca $ 1200. Men han skjønte fra det tidspunkt at hans kjøp skulle være i begrensede mengder hvis produktene hadde en verdi på rundt $ 60 og David kjøpte dem for litt mindre enn halvparten av den prisen. Men bare en håndfull endte med å selge på Fruper. Kunder forstod dem ikke, så få kjøpte seg. Til slutt var det tvilsomt med mindre prisen var absurd lav.

Lærer sin vei

David lærte av negativene og har begynt å bevege seg mot enda større forretningsmessige aspekter. Etter flere kjøp fra et selskap i Nashville, Tennessee, snakket han direkte med selskapets eier og endte opp med å møte ham personlig. Han kunne ikke kjøre, så foreldrene hans måtte ta ham på fem timers tur til Nashville. Eieren tilbød David store mengder av sin beholdning ved bergbunnprising fordi han ikke hadde plass igjen i sitt lager. Det hjalp at Davids onkel, Mike Orr, eide Mid States Logistics i Nashville, som faktisk hadde en trucking virksomhet som en divisjon. Produktene ble sendt til Agracels Total Quality Warehouse i Effingham, Illinois.

Hans første semis kom til lageret den 12. april 2007 med 24 paller av Griffin iPod-produkter. 4200 iPod-kassettadaptere var på forsendelsen til en basispris til David på $ .24 hver. Da forsendelsen ble levert, ble 2 måneders lagring, Paypal-avgifter og relaterte kostnader lagt til, David hadde $ .67 i hver sender. Porto vil legge til en annen $ 1,05 for totalt $ 1,72 hver. Tatt i betraktning at den beste totale prisen på ebay var $ 9,80, var Davids pris på $ 3,98 totalt ganske røverkjøp. Det var lite sannsynlig at han ville selge ut til den prisen, men hvis han gjorde det, ville hans fortjeneste på den ene pallen alene være $ 9.492, nok til å betale mer enn to ganger basekostnaden til alle 24 paller mottatt i den første forsendelsen. Selvfølgelig ville han sette markedsprisen for disse produktene landsomfattende når han begynte sitt salg; han måtte nøye vurdere hva som ville være en fornuftig pris fordi fra det tidspunktet fremover kunne han aldri sannsynligvis øke beløpet.

Bygger sitt imperium

Mens han bygde Fruper og tilføyde en grossist divisjon, verdensomspennende frakt og en nettbutikk, begynte David også en annen e-handelsvirksomhet. PrimeThreads.com, søstersiden til Fruper, ble født da han kjøpte ut et konkurs-t-skjorte-selskap fra California. Han utformet og lanserte nettstedet mye som han gjorde med Fruper.com. Det var ganske en prestasjon å se PrimeThreads har mer enn 12.000 unike besøkende på åpningsdagen alene.

David er nå en junior i videregående skole, og for det meste er han fortsatt en ganske vanlig barn. Han kan kjøre en BMW (handlet i Range Rover da han skjønte hvor dårlig gass kjørelengde var) og utveksle nettsamfunn med forretningsfolk for helikopterritt, men han studerer også veldig hardt for å opprettholde ærekvalitetsgrader i klasser som fysikk og høyskole matte. Han har nylig mottatt en pris for å være mest forbedret på skolens fotballag, og han har aldri gått glipp av et år med å representere sin klasse på studentrådet. Han er en ivrig løper og nyter tid med familie og venner. SCORE, Eastern Illinois University, Rotary og andre organisasjoner har gitt ham muligheten til å snakke på ulike arrangementer, og han var nylig hovedtaleren på en Entrepreneur Camp for tenåringer. Selv borgmesteren i hjembyen hans nominert ham til Ernst & Youngs Entrepreneur of the Year award i 2008.

Fruper har blitt en ganske stor operasjon i disse dager, men Davids kontor er fremdeles i kjelleren Fruper-rom i familiens hjem. Hans nyeste kjøp var den på nesten en halv million nye iPod-produkter som han hadde sendt fra lastebilene til Total Quality Warehouse i september 2008. Før forsendelsen gjorde den 16 år gamle David Orr fem timers kjøretur til Nashville av seg selv . Han forhandlet avtalen, kontraktet for transporten, anbudsbetaling og arrangert for lagringen helt alene. Nesten alle produktene er solgt (enten individuelt som daglige avtaler eller i store mengder som grossistpartier) innen midten av desember 2008. Hvis alle kjøpere betaler som kontrakt, vil han mer enn firedoble investeringen på mindre enn en 5 måneders periode. Den dårlige økonomien har ikke påvirket salgsprisene, men han har sett langsiktige kjøpere så vel som de som tilsynelatende ikke har kunnet skaffe seg finansiering for å fullføre salget.

Fruper.com vil aldri være den endelige virksomheten for David fordi hans mål ser ut til å være uendelige. Han har planer for mange flere Fruper-divisjoner, og håper å en dag eie en bedrift med hovedformål å selge engrosmengder og overskudd. Han har viet mye tid til å skrive en bok som han vil kalle "Suksess med 17: Veiledning og motivasjon for å bli en vellykket ung entreprenør."Men hvis du spør ham om sitt hovedmål akkurat nå, vil han utvilsomt fortelle deg at det er å finne ut en måte å gjøre det til business school ved University of Illinois når han uteksaminerer seg fra videregående skole i 2010!

Tankegang for en entreprenør

Abonnerer på troen på at det ikke tar tankene på en rakettforsker å være en suksess, viser David at det er virkelig innsats som setter en person på topp i næringslivet. Er han skarp? Absolutt. Men hvis Davids ideer blir til suksesser, vil det ha litt å gjøre med det faktum at han er smart nok og mye å gjøre med det faktum at han har en kjøretur som presser ham til å jobbe hardt for å oppnå det han vil. Hans besluttsomhet vil bli beundret og hans utålmodighet vil irritere og drive noen galte, men han vil fortsette til han får jobben gjort den nøyaktige måten han vil. Det er det som virkelig gjør en vellykket gründer ......... uansett hva deres alder.

Entreprenør eller byste.

Skrive Inn Din Kommentar