Penger

Hvordan en Hashtag hjelper denne familien Betal av $ 10,150 i kredittkortgjeld

Hvordan en Hashtag hjelper denne familien Betal av $ 10,150 i kredittkortgjeld


Familien min har et stort, hårete, dristig mål (aka en BHAG): å betale $ 10,150 av kredittkort gjeld.

Vi har bestemt oss 2016 er vårt år for å ta kontroll over vår økonomi.

I begynnelsen av året satte vi oss sammen for å bestemme våre årlige mål, som vi alltid gjør. Denne har vært i vårt sinn i noen år, men dette er det første året vi følte oss klar til å angripe det.

Hvordan fikk vi inn i gjeld

Jeg sluttet jobben min til å bli hjemme hos meg da vår tredje baby ble født. Vi fortsatte med å ha to flere barn. Og så flyttet vi til et nytt hjem i sørlige Ohio som endte med å koste mer enn vi hadde forventet.

Vi hadde utviklet en dårlig vane med å stoppe for fastmat på vanlige dager - og når du har fem barn, er de fleste dager galne.

Jeg hadde også begynt å si ja til de fleste extras barna ba om. Jeg tenkte for eksempel ikke på om det var en reell fordel å kjøpe dem enda en bok på skolebokmessen da de allerede hadde hyller fulle av dem hjemme.

Regningene begynte å hakke opp. Men livet var opptatt, og å finne en måte å betale dem av virket komplisert.

Så selv om jeg visste bedre, var jeg fornøyd med å gjøre minimumsbetalinger på våre kredittkort, med sporadisk større utbetalinger. Det var godt nok, i hvert fall for en stund.

Da kom vi ved et uhell med vår hemmelige våpen

I år bringer mannen min hjem litt over gjennomsnittlig amerikansk lønn, og jeg følte meg mer trygg på vår evne til å betale av gjeld.

Vi bestemte oss for at det var på tide å gjøre en stor forandring.

For å gjøre vårt mål så konkret, målbart, oppnåelig, realistisk og rettidig (SMART) som mulig, Vi bestemte oss for å fokusere på kortet med mest gjeld: $ 10.150. Dette var definitivt en BHAG for oss, men vi var klare til å få det til å skje.

Vi legger våre mål på papir, fordi (som du sikkert vet) dette gjør oss mer sannsynlig å oppnå dem. Og mens mannen min, Dan, tok notater, snakket han med det som #yearofno.

Senere, mens vi diskuterer vår familieplan for året, Vi informerte barna om at 2016 er #yearofno.

Vi forklarte at vi ikke ville stoppe for hurtigmatskjøtt eller tilfeldige kjøp. I løpet av året vil vi nøye vurdere noe kjøp, og vi ville bare gjøre det hvis vi anså at varen var nødvendig.

Det som skjedde neste var veldig interessant.

Ta med barna på bordet

Våre fem barns utvalg i alderen 2 til 12 år gammel. Vi snakker regelmessig om begreper som ønsker mot behov og valg, så denne informasjonen var ikke helt ny for dem.

Vi diskuterte det faktum at vi velger morsomme ting som ferier og utvider vårt eget bad hjemme i fremtiden over junk food som er borte umiddelbart.

De var litt motvillige først. For en stund måtte vi minne barna om vår nye policy. De ville be om å stoppe for et barns måltid, og vi ville rope fra forsetet, "Beklager! Det er #yearofno! "(Ja, vi sier" hashtag års no. ")

Men siden de ikke betaler regningene, omfavnet de ideen ganske raskt. Etter noen få påminnelser fra oss begynte de å fortelle hverandre, "#yearofno!"

Det har blitt en løpende familiespøk.

De eldre barna har gjort justeringen raskere, og de ber om ekstraordinære sjeldnere. Vår 6-årige jente er mindre sannsynlig å forstå, og hun blir frustrert når vi ikke kan gå til lunsj med vennene sine.

Det er en tøff leksjon, men en vi håper vil vare livet hvis vi er forsiktig med å lære det nå.

2-åringen fortsetter å rope, "Jeg ser Dr. Pepper!" Når de gyldne buene er i sikte. Men det er mer en påminnelse om mine egne dårlige vaner enn hans ønske om McDonalds.

Hvordan vårt motto har hjulpet vår familie

Dette er min favoritt fordel for å ha et motto: Det kreves ingen forklaring.

Jeg elsker det faktum at jeg ikke trenger å lansere inn i en lang diatribe om hvorfor vi ikke kan gjøre en bestemt ting.

Det er nei, "Kjære, du vet at vi prøver å betale av gjeld. Derfor kan vi ikke gå på kino i helgen. "Ingen frem og tilbake kommentarer som hevder små poeng.

Det er alt der i ett enkelt uttrykk. #Yearofno er en komplett setning.

Det har vært en stor lettelse å ikke måtte bestemme hvilke ting vi kan spenne på og hvilke ting vi ikke bør kjøpe.

I de fleste tilfeller er svaret bare "Nei". Med mindre det er et sant behov eller en tidsbegrenset mulighet (som et utdanningsprogram kun tilgjengelig for 10-åringer), vil vi ikke kjøpe det.

Jeg er alt for å ta viktige beslutninger på en forsiktig basis. Når det er sagt, inkluderer vårt daglige liv for mange beslutninger som bare ikke betyr noe. Det er en lettelse å vite svaret på de fleste nagende spørsmålene er bare en enkel "Nei".

Og det er ikke bare for barn! Når jeg er i matbutikken, holder jeg vårt motto i tankene når jeg fyller handlekurven min. Hvis jeg befinner meg i en midtgang, og det er en lettelse å innse at jeg ikke må velge.

Å bestemme mellom smaksatte poser med sjetonger er bortkastet innsats når vi egentlig ikke trenger det noen poser med sjetonger.

Når jeg snakker om fordeler, har jeg mistet 8 pund siden jeg startet mitt kosthold. Det er øyeåpning.

Jeg skjønte ikke hvor mange vanlige vaner jeg hadde falt inn til vi implementerte #yearofno.Kanskje det er trøtt økonomisk råd, men jeg tror vi har langt mer "lattevaner" i våre daglige liv enn de fleste av oss innser.

Du kan budsjettere for latte hver dag hvis det betyr så mye for deg. Men du bør bedre sørge for at du ikke også bruker ytterligere $ 3 på snacks, pluss at du stadig bruker dollargangen til Target, og tar også en annen $ 2 Kindle ebook hver dag.

Og det fungerer også for store kjøp.

Vi har nylig besluttet at vi ikke trenger å reparere vår låve i år; Det er bare et snakkende problem, ikke et problem som forårsaker en. Vi legger de pengene mot vår gjeld også.

Vårt motto hjelper oss å bli mer effektive. Tidligere har våre halvhjertede forsøk på gjeldsbetaling resultert i mye tilbakevending og studsende gjeld fra ett kort til et annet.

Denne gangen ser vi store forbedringer. Siden begynnelsen av året har vi betalt ned $ 2.650 av gjelden vår.

Hvordan lage ditt eget motto

For å opprette et motto som hjelper deg med å betale din egen gjeld, kan du prøve dette:

Hva er poenget ditt? Bestem ditt hovedmål, den ærlige grunnen til at du prøver å komme seg ut av gjeld.

For eksempel:

 • Du vil være ute fra under vekten av kredittkort gjeld.
 • Du vil fortelle Sallie Mae å pund salt (eller noe mindre passende).
 • Du vil ha friheten å være gjeldfri gir.
 • Du vil pensjonere tidlig.

Hvordan kommer du dit? Hvilke offer vil du gjøre for å møte målet ditt? Husk å vurdere de du allerede har laget - de teller også!

Her er noen å tenke på:

 • Unngå hurtigmat.
 • Spis bønner og ris (eller andre billige stifter).
 • Skal tilbake til de bare nødvendighetene, og kut unødvendig utgifter.
 • Vurder å redusere ditt hjem.
 • Selg varer du ikke bruker.

Ta hovedformålet eller grunnen og metoden din for å komme dit, og bor det ned til bare en setning. Hvis du kan få det ned til tre eller fire ord, er det enda bedre.

Å forsøke å være spesifikk, målbar, oppnåelig, realistisk og tidsbestemt (SMART) i tre eller fire ord er tøff, men treffer så mange poeng som mulig.

Eie den. Hva vil gjøre dette mottoet passe livet ditt? Noen alternativer å prøve:

 • Gjør det til et rim: Ruller i grønt med '17.
 • Gjør det gøy: Vi brukte en hashtag. Du kan prøve en meme eller sanglinjeparodi, som "Ikke tro meg, bare se!"
 • Gjør det perfekt: Hvis rhyming og hashtags gjør at du ruller øynene dine, velger du ord som passer deg best.
 • Hold det enkelt! For eksempel, "Frihet i år."

Å lage et enkelt motto er en enkel måte å hjelpe deg med å nå dine mål.

Mens våre barn ser frem til neste år å bli #yearofyes, er det lite sannsynlig. Vi flytter allerede ideen til vårt neste motto: #newnormal.

Din tur: Vil familien din skape et pengesparende motto?

Jamie Jeffers blogger på Middels stor familie om de kreative måtene familien hennes sparer penger på og når sin BHAG av å betale av gjeld i #yearofno.

Skrive Inn Din Kommentar