Virksomhet

Hvordan stipendier og stipendier påvirker dine skatter

Hvordan stipendier og stipendier påvirker dine skatter

For mange mennesker er skattetid en av de mest kompliserte tider på året. 15. april er en travel tid for regnskapsførere og skattemyndigheter, men det er også en stressende tid for de fleste. Hvis du er student, vet du kanskje ikke hva du skal gjøre - spesielt hvis du har stipend og stipend. Skal stipend og stipendier påvirke skattene dine?

Det er ikke et enkelt svar på det spørsmålet. Hvis du har tjent stipend og stipend, kan du skylde skatt. Men hvordan kan du være sikker?

Les nedenfor for å se hva du trenger å vite om hvordan økonomisk hjelp kan påvirke deg i løpet av skatteperioden og hvordan du kan være forberedt.

Hvilke studenter bør vite om stipend, tilskudd og skatter

Det er tre grunnleggende typer høgskolerelatert hjelp: meritbaserte stipend, tilskudd etter behov og lån.

Generelt regnes penger som brukes til å betale studiekostnad direkte ikke som inntekt, mens andre midler gjør det. Studentlån og Pell Grants kvalifiserer aldri som inntekter, mens andre tilskudd brukt til direkte utdanningskostnader ikke rapporteres som inntekt.

"Kvalifiserte utgifter er spesifikke for undervisning, gebyrer, bøker og forsyninger som kreves for å matriculate," sier regnskapsfører Eric Nisall of Accountlancer. "Det inkluderer ikke rom og brett, reiseutgifter, noe som ikke er et krav om innmelding."

Noen studenter kvalifiserer for arbeidsstudier, som ofte er behovsbaserte. Arbeidsstudie anses å være en jobb, og eventuelle inntekter rapporteres som inntekt. Hvis du har noen utgifter direkte relatert, kan du kanskje trekke dem fra skattene dine.

Noen skoler gir tilskudd og stipend som ikke må brukes til kvalifiserte utgifter; de må også rapporteres som inntekt. Studentene må også være med på et akkreditert universitet for å unngå at stipend og stipendier regnes som inntekter.

Hvis du mottar mer i stipendier enn kostnaden for undervisning og andre kvalifiserte gebyrer, må du rapportere forskjellen på skattene dine. Ikke bekymre deg. Du vil aldri skylde mer i skatt enn du tjener.

IRS sier at eventuelle penger mottatt "for undervisning, forskning eller andre tjenester som kreves som betingelse for å motta stipendiet" må rapporteres som inntekt. Hvis du jobbet som TA for en professor, vil inntektene telle, men instituttets stipend vil ikke.

Studentene bekymret for skyldig skatt bør samle inn relatert informasjon gjennom hele året og referere til denne informasjonen når arkivering.

Fortsatt usikker? IRS har et Q & A verktøy som vil avgjøre om pengene du mottok teller som skattepliktig inntekt.

Hvordan elevene kan arkivere sine skatter

Studenter som trenger å arkivere sine skatter kan bruke de gratis versjonene av Turbotax, TaxAct eller andre skatteprogrammer. Filing skatt er enkelt for de fleste studenter, siden de bare har et par skjemaer å fylle ut. Høgskolen din kan sende deg en 1098-T-skjema som du vil bruke til å sende inn skattene dine.

Du kan også få en 1098-E for eventuelle studielånsinteresse du har betalt.

En personlig regnskapsfører kan hjelpe, men er sannsynligvis overkill for en enkel retur. Tjenester som H & R Block kan også håndtere selvangivelser, men de kan kreve for mye for hva som kan være en 30-minutters prosess.

Sørg for at alle dine skjemaer er organisert før du legger inn dine skatter. Fristen for å sende ut skjemaer var 31. januar, men hvis du flyttet i løpet av året eller har dokumentene sendt til foreldrenes hus, har du kanskje ikke fått alt.

Gå over disse skjemaene for å bekrefte informasjonen. Det er ikke uvanlig å se feil personnummer eller et feilplacerte komma, så ikke ta skatteformene dine som evangelium.

Hvis du fortsatt er forvirret, ta kontakt med høgskolens finanshjelpskontor. Noen fellessentre tilbyr også skatteprep hvis du ikke har råd til å ansette noen.

Skrive Inn Din Kommentar