Virksomhet

6 tips for smertefri DIY Skattprep og arkivering

6 tips for smertefri DIY Skattprep og arkivering

Dette innlegget er en del av TaxAct #DIYtaxes blogg tur som gir deg mulighet til å ta eierskap av økonomien din ved å gjøre egne skatter. TaxAct gir verktøy og veiledning for å hjelpe deg med å sikre din skatt enkelt og raskt. Gjør dine egne skatter i dag på TaxAct.com. Du har dette.

Hvis du har planlagt å gjøre skatt selv, men har presset dem av, har jeg dårlige nyheter: du er nesten ute av tide! Med inntektsfristen for inntektsskatt bare et par uker unna, er det på tide å få dokumenter sammen og få dine skatter innlevert.

Den gode nyheten er imidlertid at hvis du har planlagt å gjøre skatt selv, er det egentlig ikke så skummelt som det ser ut til.

Her er seks tips for å legge inn dine egne skatter som gjør det så smertefritt som mulig.

Få organisert for DIY Tax Prep

Den første og viktigste tingen du trenger å gjøre er å bli organisert. Samle opp alle dine viktige skattedokumenter slik at de er alle på ett sted.

En av de tipsene jeg bruker er en Inntektsskatt Binder å holde orden hele året. Når jeg får uttalelser i posten, legger jeg dem bare i bindemidlet. Da, når det er på tide å gjøre min skatt, er alt allerede på ett sted.

Her er noen av de mest nødvendige skattedokumenter:

  • W-2: Din arbeidsgiver vil gi dette, og det viser inntektene dine (lær forskjellen mellom en W2 og W4).
  • 1099-MISC: Leveres av klienter hvis du er selvstendig næringsdrivende eller har jobbet som en uavhengig entreprenør.
  • 1099-INT: Leveres av banken din for å vise hvor mye interesse du har tjent over året.
  • 1099-DIV / B: Leveres av investeringsmegling og viser kapitalgevinst eller tap og utbytte, hvis noen.
  • 1098-T: Leveres av skolen din for å vise hvor mye du har betalt i undervisning av deg.
  • 1098-E: Leveres av studielåner og viser hva du har betalt i studielånsrenter.

Det er mulig at du har mer enn bare disse skjemaene, men disse er noen av de vanligste. Også, alle disse er kanskje ikke relevante for din situasjon.

Annet enn disse vanlige skattedokumentene, må du ha fjorårets skatt og grunnleggende informasjon, pluss personlig informasjon om noen avhengige du vil hevde (som fødselsdatoer og personnummer).

Følg instruksjonene på din skattesoftware

Skatteprogramvaren du bruker vil ha svært spesifikke meldinger som er enkle å forstå. (Jeg lover.)

Registrering av skatt selv er like enkelt som å svare på spørsmål hvis du bruker god programvare som TaxAct. Les gjennom hvert spørsmål nøye og svar så godt som mulig.

Du trenger ikke å bekymre deg for å gjette. Bare følg instruksjonene! Hvis du trenger hjelp, kan du bare søke i kunnskapsbanken eller ringe med en gang. Det kan virke som en byrde, men det er verdt innsatsen.

Rerun tallene

Når du har fylt ut all informasjon, gå tilbake og kontroller tallene dine. Se på alt du har lagt inn, inkludert ditt personnummer, fødselsdato og skattedokumentinformasjon. Enkle skrifttyper er en av de vanligste problemene folk har på sine selvangivelser. Bare se på kommentarseksjonen i vår artikkel Common IRS WMR-feil og spørsmål.

Etter at du har doblet sjekket tallene dine, kjør du varslene på skatteprogramvaren du bruker. Disse varslene vil vise deg steder du har potensielt gjort feil. Gå tilbake og sjekk eventuelle problemområder.

Hvis du føler at du er litt over hodet ditt, be om hjelp! Du kan søke etter informasjon på nettet eller finne en skattemessig som kan svare på dine spørsmål.

Bestem hvordan du får din tilbakebetaling

Når du har fått skattene dine klar til fil, må du bestemme hvordan du skal motta refusjonen din. Det er tre populære alternativer:

Sjekk ved epost: Dette er et gratis alternativ, men tar vanligvis lengst å motta.

Direkte innskudd: Å ha tilbakebetaling direkte deponert er et annet gratis alternativ og er raskere enn å få en innsjekking i posten. Jeg anbefaler direkte innskudd.

Skatt Forutsetning Lån: Noen skatteforhandlere tilbyr skatteforventningslån som kan hjelpe deg med å få penger raskere, men vil komme med høy avgift. Siden gjennomsnittlig skattefradrag er gjort av IRS innen 21 dager, anbefaler jeg at du unngår skatteforventningslån.

Hvis tilbakebetaling tar lengre tid enn forventet å nå bankkontoen, kan du sjekke statusen her.

Hold deg organisert for neste år

Når du er ferdig, må du ikke glemme neste år. Du må gjøre dette igjen om 12 måneder, så kast ikke bare alt i en skuff og glem det.

Lag deg en liste og finn en mappe eller kurv der du kan samle alt du trenger for skatter hele året. Du vil også trenge informasjonen fra årets retur også. TaxAct vil huske informasjonen din, men det er godt å holde papirkopier av alt. Holde alt dette sammen vil gjøre innlevering neste års skatt en bris!

Fil en forlengelse hvis du kommer til å savne fristen

Hvis, av en eller annen grunn, ikke kommer du til å kunne legge inn skattene innen tidsfristen, som er 18. aprilth i år må du sende en forlengelse for å unngå straffer.

Du kan legge inn en utvidelse med skatteprogramvare som TaxAct. Det er gratis å legge inn en utvidelse - men husk, hvis du skylder skatt, må du fortsatt betale innen 18. april, eller du vil møte straffer og interesser.Hvis du får tilbakebetaling, spiller det ingen rolle om du sender filen sent - men du lar bare IRS beholde pengene dine.

Å gjøre dine egne skatter trenger ikke å være vanskelig

Å gjøre egne skatter trenger ikke å være vanskelig. Faktisk gjør du din egen skatt er en fin måte å øke din egen bevissthet om din økonomiske situasjon, lære og spare penger. Og hvis du bruker god skatt programvare, er alt du trenger å gjøre er å følge instruksjonene. Jeg har gjort min egen skatt siden jeg var tenåring. Det blir lettere hver gang du gjør det fordi du blir vant til det. Første gang du legger inn skattene dine, vil det ta lengre tid, men du er økonomi, takk for at du tok deg tid og gjør det riktig.

Å slå skattefristen trenger ikke å være stressende. Med TaxAct er alt du trenger for å trygge å forberede og e-fil skattene dine, like ved hånden. Du har dette. Send din enkle føderale og statlige retur GRATIS i dag med TaxAct.

Skrive Inn Din Kommentar