Penger

NASA vil betale deg $ 30k hvis du kan finne ut hva du skal gjøre med Space Poop

NASA vil betale deg $ 30k hvis du kan finne ut hva du skal gjøre med Space Poop

Å holde mennesker levende i verdensrommet har utgjort mange utfordringer for NASA gjennom årene.

Det har resultert i noen utrolige teknologiske prestasjoner vi får på Nyt på Jorden. Bare noen få:

  • Spedbarnsformel
  • Skoinnlegg
  • Minne skum
  • Vannfiltre

Og ikke glem om plass iskrem!

Men geniene bak månen landing og Mars utforskning har ennå ikke å erobre en uunngåelig trengsel for å være menneske: De vet ikke hva de skal gjøre med astronauten.

Erobre NASAs Space Poop Challenge

Som du kanskje har sett i "The Martian", har NASA konstruert et støyende, men effektivt romtoalett som ikke stole på tyngdekraften. Astronauter på den internasjonale romstasjonen stole på en kombinasjon av støvsugere, vifter, slanger og tordnisk suging for å eliminere avfallet.

Det er ikke den typen ting du vil bruke med en dato som venter i det andre rommet.

Hva er verre, en astronaut tilbringer lange stints i et mellomrom er avhengig av en bleie for å gjøre forretningen sin.

Det er der du kommer inn, tilsynelatende.

Som det er gjort for andre romkonferrum, driver NASAs turneringslaboratorium en konkurranse og ber publikum for å løse problemløpsspørsmålet.

Og ja, det kalles virkelig Space Poop Challenge - jeg er ikke bare smart. NASA slo meg til det - som de slo Russland til månen! Hey-o!

Offisielt, her er hva NASA søker:

"... løsninger for fekal, urin og menstrual styringssystemer som skal brukes i mannskapets lanserings- og oppdragsklær over en kontinuerlig varighet på opptil 144 timer (6 dager)."

Avfallsbehandlingssystemet må passe inn i et mellomrom, være håndfri, ikke stole på tyngdekraften og være "komfortabel - fysisk, følelsesmessig og psykologisk", ifølge NPR.

Det ville være verdifullt i tilfelle av en nødsituasjon som holder en astronaut i deres romferie i lengre tid enn noen få timer, og gjør det mulig for oppdrag som involverer å tilbringe dager i et mellomrom.

Løsningen på dette astronomisk Problemet er verdt en hel masse $ 30.000 til organisasjonen. Foreslå et passende alternativ, og pengene kan være din.

NASA fortalte NPR at den vil dele opp til $ 30.000 i premiepenger blant inntil tre ideer innlevert i konkurransen. Hvis du vinner, kan ideen din bli implementert for å hjelpe fremtidige astronauter hvile lettere - selv om det ikke er noen garanti.

Har du en god ide å sitte i garasjen? Fristen for innlevering er 20. desember.

Og hei, kanskje vil vi alle ha på deg den briljante slitesterke potten på jorden en dag!

Din sving: Har du noen ideer for å løse problemløpsproblemet?

Dana Sitar (@danasitar) er en stabforfatter på The Penny Hoarder. Hun er skrevet for Huffington Post, Entrepreneur.com, Writer's Digest og mer, prøver humor hvor det er tillatt (og noen ganger hvor det ikke er).

Skrive Inn Din Kommentar