Penger

Embrace the Grind: Hvordan 2 gutter omgjort en høyskoleidee til en voksende bedrift

Embrace the Grind: Hvordan 2 gutter omgjort en høyskoleidee til en voksende bedrift

Da Ali Kothari og Johnny Fayad lanserte sin virksomhet som freshmen ved Northeastern University, hadde de to mål: Kom inn i Shaws dagligvarebutikk - og selg en million av deres kaffebarer.

Fire år, et nytt navn og noen få nye ansatte senere, har de ødelagt begge deler.

Fayad og Kothari har begge fått sine diplomer, og Spis kaffen din er nå i 1000 butikker - mer enn tredoble 300 de hadde da vi møtte paret i 2016. Tilbud med Texas-baserte H-E-B matbutikker og og midwest forhandler Meijer kjørte denne utvidelsen.

Nå med Vice President of Marketing Kate Prince, som de ansatt i sommer, ombord, ser de veksten de fleste entreprenører bare drømmer om.

Åh ja, og de er alle under 30 år gammel.

"Nå er det spennende at vi kan dedikere 100% av vår tid til selskapet," sa Kothari, og bemerket at i skolen måtte de i det minste vise seg for klassen for å få oppmøtepunktene.

Og nå tenker de utenfor baren.

Men først - hvordan kan du spiser kaffe?

Ja, kaffe er en væske. Jeg er en smart fyr, så jeg vet slike ting.

Kothari og Fayad fant at i rush for å fange en klokka 8 am (ah, college, da 8 var ansett tidlig), tok det bare for lang tid å bryte opp en kopp joe og spise det viktigste måltidet på dagen.

Så i 2013 kombinerte de to kaffe og frokost - til CoffeeBars og lanserte New Grounds Foods, som var selskapets opprinnelige navn, i Boston ved hjelp av en $ 500 premie fra Husky Startup Challenge.

Paret som ble brukt Kickstarter, som har blitt avgjørende for deres forretningsmodell, til øke mer enn $ 44.000 på mindre enn to måneder.

Akkurat nå spiser Eat Your Coffee BumbleBar, en organisk proteinbarprodusent basert i Spokane, Washington, for å produsere sine tre smaker av CoffeeBars: Mocha Latte, Coconut Mocha og Caramel Macchiato. Den siste produksjonsløpet resulterte i nesten 100 000 barer, sa Kothari.

Hvordan disse unge entreprenørene håndterer stor vekst

Selv om Eat Your Coffee fortsatt opererer med tap, sa Fayad at han er nær å pakke inn en betydelig finansieringsrunde fra investorer som ønsker å komme inn i første etasje av sin virksomhet.

"Ærlig, jeg tilskriver mye av den veksten til produktet," sa Fayad.

Men selskapets vekst er også forankret i den kunnskapen paret plukket opp underveis. Selv om Fayad laget og solgte longboards da han var yngre, og Kothari så på at faren begynte et halvt dusin forretninger som vokste opp, ingen av dem hadde erfaring med en stor produksjonsoperasjon.

Prins, den relativt nye leien, er den klart mest erfarne gruppen. Hun er 29 år, mens Kothari er 22 og Fayad 23. Hun tilbrakte seks år på General Mills før hun ble bitt av entreprenørskapet.

"Vi har gjort mange feil det første året som lærer å navigere salgsprosessen," sa Fayad. "Åpenbart gjør vi fortsatt feil og lærer fortsatt, men vi gjør mye bedre."

Til tross for selskapets suksess, voksende smerter har skjæret opp for de unge entreprenørene.

I mai hadde Eat Your Coffee (deretter New Grounds Foods) en avtale for å levere H-E-B med Eat Your Coffee Bars, men en misforecast førte til at de ikke hadde nok barer til å lagre Texas matbutikker.

"Produksjon er sannsynligvis et av de større problemene vi står overfor, hovedsakelig fra prognosen," sier Kothari, den økonomiske kvanten til selskapet.

De landte fortsatt kontrakten, men minnet av den utfordringen vil ikke gå bort snart.

Men seieren fortsetter å komme, ettersom alle tre toppledere peker på Meijer-avtalen som en av høyene i å starte opp i en massiv vekstfase.

"Vi tok en risiko for å starte det, vi visste ikke hvordan det ville bli mottatt," sa Fayad. "Det endte opp med å bli veldig bra."

Tenk utenfor baren ... og boksen (stor)

Selskapet er på et stort veikryss akkurat nå, da det for tiden gjennomgår en fullstendig branding-innsats sammen med pengeinnsamlingsrunden.

Men i selskapets nærmeste fremtid går det tilbake til en modell som vekket veksten Eat Your Coffee ser idag: en annen Kickstarter-kampanje.

For å bidra til å betale for produksjon av en ny smak, vil firmaet be backers til pony opp $ 20.000 i den nyeste crowdfunding innsats.

For tiden stikker de til kjerneproduktet, men Prince sa at de har en stor visjon for å utvide seg til andre områder av dagligvarebutikken.

«Vi ser definitivt ut til å utvide den gangen,» sa Prince, og noterte at selskapet vil stole på sitt merkebilde for å flytte inn i andre snacking-områder - tenk granolas, frokostblandinger eller bite-sized versjoner av den opprinnelige Eat Your Coffee Bar. "Etter at vi føler at vi har et merke som kan stå alene, da begynner vi å se på andre kategorier."

Alex Mahadevan er data journalist på The Penny Hoarder. Han foretrekker sin kaffe i flytende form.

Skrive Inn Din Kommentar