Penger

Med bare ett spørsmål, endret denne 10-åringen helt hvordan pappa tenker på penger

Med bare ett spørsmål, endret denne 10-åringen helt hvordan pappa tenker på penger

Jeg elsker barn. Ikke bare for sine små søte sko - OK, mye av det er skoene sine - men også for sine perspektiver.

Slik de ser verden er så forfriskende.

Små barn (eller ikke så små) barn sier noen ganger super tilfeldige ting som får meg til å spørre hele eksistensen min og tenker: "Du har rett - hvorfor gjør det Jeg gjør det på den måten? "Eller" Hva er poenget med dette? "

Nylig hadde forfatter og høyttaler Jon Acuff en lignende opplevelse: Hans 10 år gamle datter spurte ham et enkelt spørsmål som endret hvordan han så penger.

Dette barnet er visere enn hun vet ...

Det skjedde mens Acuff beskrev en arbeidsmulighet til sin kone; Selv om jobben ikke passet med hans mål eller oppdrag, betalte det godt.

Det var da hans 10 år gamle datter hoppet inn og spurte: "Hvorfor skulle du noen gang gjøre noe bare for pengene? Du har allerede noen. "

Og slik sier Acuff at hans syn på penger er forandret.

"Barn synes du trenger litt penger," skriver han. "Voksne tror du trenger nok penger."

"Problemet er at det ikke er noe slikt som nok penger. Det er en myte som Bigfoot, Loch Ness-monsteret eller kale chips som smaker like godt som vanlige chips. "

Han har rett: Ingen av oss vil noensinne ha "nok penger".

Vi har alle lest historier om elendige millionærer og lotteri vinnere som blåste alt. For oss virker det som om disse menneskene hadde mer enn nok penger - men til slutt, det var ikke det som betydde.

Fordi, som Acuff så eloquently setter det:

Problemet er at penger er noe som later til å være alt.

Han sier ikke penger er ikke viktig; penger, tross alt, lar deg gjøre ting som mate familien din, starte en bedrift, betale for college, ta barna på ferie og dekke kostnadene for helsevesenet.

Hva han er ordtak?

Ikke la penger være alt - og ikke la den umulige jakten på "nok penger" skyen de andre delene av livet ditt.

"Jeg er ikke mot penger, men jeg er ferdig med nok penger," skriver Acuff. "Det er ikke noe slikt, og som en 10-årig sa det til meg, noen penger er enda mer morsomme."

Din sving: Tror du denne 10-åringen er på noe?

Susan Shain, seniorforfatter for The Penny Hoarder, søker alltid eventyr på et budsjett. Besøk hennes blogg på susanshain.com, eller si hei på Twitter @susan_shain.

Skrive Inn Din Kommentar