Banker

Skulle du støtte en økonomisk negligent høyskole student?

Skulle du støtte en økonomisk negligent høyskole student?

Ah, college - tiden til å reise, fest, og noen ganger få en utdannelse. Men hva skjer når du tar de to første (reiser og fester) litt for langt og savner utdanningsdelen?

Jeg vil dele to historier med deg - og spørre deg hvor mye du vil støtte disse studentene. Det er et spørsmål som har vært i tankene mine i det siste, særlig ettersom jeg har snakket med foreldre hvis største bekymringer betaler for barnets utdanning, men så ender med å betale for deres liv godt forbi slutten av college.

Høyskolestudenter vil gjøre feil med pengene sine. Jeg gjorde - det gjorde du sannsynligvis. Det er uunngåelig. Men på hvilket tidspunkt blir det uaktsomt? Og på hvilket tidspunkt bør du slutte å finansiere og støtte dem?

Her er to scenarier:

Stereotypen til en høyskole student

Jeg tror vi har alle hørt om eller sett denne personen i virkeligheten. Dette er personen som aldri tok klassen seriøst, men kastet noen alvorlige fester. Deres ide om høyskole var "nettverk" - det vil si å bruke så mye tid på å sosialisere med andre som mulig - i sovesalen, i baren eller på ferie.

Jeg hadde en bekjent som passer perfekt til denne stereotypen. Denne fyren begynte på college samme år som jeg gjorde - men han endte opp på sesårsporet. Men i sin tid på skolen kom han til en broderskap, levde opp om natten og helger, og hadde knapt deltatt i klassen. Hver sommer gikk han på ferie til søte destinasjoner: Hawaii, Europa eller Mexico.

Denne fyren har aldri hatt en jobb mens han var på college, prøvde aldri å få en praktikplass og sprang på og av akademisk prøvetaking.

Og gjett hva? Alt dette ble finansiert av sine foreldre - hans sovesal (og senere leilighet), hans mat, hans bøker og selvsagt hans undervisnings- og reiseutgifter. Jeg tror ikke denne fyren betalte noe mens han var i skolen - i seks år.

Og det er ikke billig. Selv om jeg gikk til en statsskole, da jeg ble uteksaminert, var opplæringen opp til ca $ 12 000 per år - så denne fyrens foreldre betalte ytterligere $ 24 000 i bare undervisning. Sannsynligvis legger på en annen $ 18,000 til $ 20,000 for levekostnader, inkludert leie, og de ekstra to årene av skolen koster foreldrene sine oppover på $ 44.000. Så ferier! Wow, ferier. . .

Du får bildet.

Denne fyren hadde ingen anelse om penger - og da han ble uteksaminert, fikk han jobb på en surfbutikk, og så vidt jeg vet, jobber han fortsatt på en surfbutikk seks år senere. Og gjett hva? Foreldrene hans betaler fortsatt regninger, hjelper ham med leie, og sender ham penger etter behov.

Skulle foreldrene hans virkelig ha støttet dette (eller fortsett å gjøre det)?

Overachiever av en høyskole student

La oss se på en annen historie. Dette er historien om en jente jeg vokste opp med. Vi var ikke venner, men bodde i samme nabolag, gikk til samme videregående skole, og våre familier holdt kontakten gjennom samfunnet.

Denne jenta var smart - topp av sin klasse, gikk til en Ivy League skole, og fikk en grad i fysikk. Smart jente. Men bok smart. . .

I stedet for å få jobb, bestemte hun seg for å hoppe rett fra undergrad for å få en MBA. Okay - selvfølgelig, det skjer. Men dette var ikke noe MBA-program, dette var et felles MBA / JD-program. Tre år senere, ville hun oppgradere med både en MBA og JD.

Da vi spurte hva hennes planer var, fant vi ut at hun ønsket å bli en General Counsel til et Fortune 500-selskap - rett ut av college. Um, sniker vi ikke noen skritt her?

Unødvendig å si gjorde hun det - og endte opp på 26 med sin B.S., MBA og JD. Ble hun med i et Fortune 500-selskap? Nei. Hun endte med en politisk analytiker på 20.000 dollar per år i Washington.

Den totale kostnaden for hennes høyskole utdanning alene (undergrad og utdannet): $ 265,000. For ikke å nevne at foreldrene hennes betalte for hennes rom og bord hele veien gjennom skolen, og fortsatt hjelpe henne å betale sin leie til denne dagen.

Hva skaper en økonomisk negligent høyskole student?

Dette er et tøft spørsmål - du kan til og med være uenig om at en av disse studentene var virkelig økonomisk uaktsom. Når du tenker på hva som gjør en høyskole student økonomisk uaktsom, her er noen beskrivelser jeg tenkte på:

  1. De har ingen ide om verdien av penger fordi de aldri måtte tjene det og betale for sine egne ting.
  2. De har ingen ide om verdien av utdanning fordi de aldri hadde noen hud i spillet.
  3. De bruker penger fritt siden foreldrene sineVil alltid send flere penger.
  4. De søker ikke egentlig seg selv siden alt har værtog er sørget for.

Jeg tenkte også på dette, fordi jeg også har sett det i noen tilfeller hvor foreldrene ikke betaler for alt, men også ikke si noe:

  • De tar ut studielån av livsstilskilder, i stedet for utdanningsårsaker.

Det er mange trekk som utgjør finansielt uaktsomme studenter, men disse skiller seg ut mest for meg.

Den høye kostnaden ved å støtte økonomisk negligente studenter

Problemet er at det er høy kostnad for å fortsette å støtte økonomisk uaktsomme studenter - særlig ettersom de blir unge voksne.

Kostnaden for foreldre

Kostnaden for foreldrene er enkel: du kan ikke få et lån for pensjonering, så ikke blåse alle pengene dine før du virkelig trenger det. For mange foreldre faller i fellen av å føle behovet for å finansielt støtte barna sine gjennom livet. De gjør det ikke! Faktisk vil deres barn trolig være bedre økonomisk hvis foreldrene ikke støtter dem for mye!

Den triste delen er, noen ganger støtter foreldrene sine barn til egen økonomisk skade. Hva med historien til surferen som levde livet gjennom college, og jobber nå i en surfbutikk? Foreldrene sine på 60-tallet måtte nylig selge huset og flytte inn i en liten leilighet. De lurer på hvordan de noen gang vil pensjonere, fordi de i stedet for å kaste bort penger i sine primære inntjeningsår, var opptatt av å betale for ekstra undervisning og sende sønnen sine på frivoløse ferier i utlandet.

Kostnaden for studenter

Kostnaden for elever kan være enda mer skadelig. For mange ganger forkaster foreldrene rett og slett barna sine med gratis utdanning, gratis boliger, og frie ferier fører til en følelse av rett og en forvrengt oversikt over penger. Barna som kommer fra disse situasjonene er vanligvis de som sliter med penger hele livet, eller på baksiden, forlater aldri foreldrenes støtte.

Det er viktig for studenter å lære å håndtere sine egne penger. Ja, foreldre kan hjelpe - men det skal stoppe på et visst nivå. Studentene må også betale for sine egne ting, og tjene egne penger. Dette vil hjelpe dem med å forberede seg til den virkelige verden.

Hvis du virkelig vil hjelpe studenten, må du slutte å støtte dem økonomisk. Du kan opprettholde et minimum, men få dem til å få litt hud i spillet og begynne å betale sin egen måte. Stol på meg, du gjør alle en tjeneste.

Kjenner du noen som støtter en økonomisk uaktsom student? Hadde du venner eller bekjente som matchet disse scenariene? Hvilken innvirkning har det på livet etter postering?

Skrive Inn Din Kommentar