Liv

Skal du betale skatter på bleier og tamponger?

Skal du betale skatter på bleier og tamponger?

Skal du betale skatter på bleier og tamponger?

Dette hotkey-spørsmålet har vært i nyhetene, siden Utah og California foreslår lovgivning for å gjøre disse elementene unntatt fra selvangivelse. En lignende Indiana-regning klarte ikke å bestå i forrige uke.

En håndfull stater, som Pennsylvania og Massachusetts, har allerede fritatt disse produktene, men flertallet gjør det ikke.

Hva er avtalen med blekkskatten?

Som alt i vår skattekode, er skattefritak komplisert. I California, for eksempel, er beskjeden varme smørbrød, men det er ikke kaldt.

Andre California-skattefrie varer inkluderer candy, yoga klasser, tøris og fjærfe kull, Sacramento Bee rapporter.

"Hvis fjærfeavfall kan være skattefritt," California Assemblywoman Melissa Melendez sa, "Jeg tror vi kan utvide oss selv for å gjøre bleier skattefrie også."

Kritikere peker på mange andre nødvendigheter - som toalettpapir og såpe - er skattepliktig, så bleier bør også være. Det, og hvis inntektene fra bleen og tampongskatten forsvinner, må den komme fra et sted.

"Det kan være et nullsum spill," fortalt skatteanalytikerens forlagsutgiver David Brunori CNN. "Du ender heller opp med å øke salgsavgiften eller andre avgifter."

Det vil være interessant å se hvordan disse regningene spilles ut - og om andre stater vil følge med.

Lykkes eller mislykkes, her er en idiotsikker måte å spare penger på bleier: Ikke bruk dem.

Din sving: Tror du at vi skal betale skatter på bleier og tamponger?

Susan Shain, seniorforfatter for The Penny Hoarder, søker alltid eventyr på et budsjett. Besøk hennes blogg på susanshain.com, eller si hei på Twitter @susan_shain.

Skrive Inn Din Kommentar