Penger

Hva er det som å være en dragdronning? Vi brukte tid med noen å finne ut

Hva er det som å være en dragdronning? Vi brukte tid med noen å finne ut

Delores Van-Cartier synker inn i sofaen en kveld etter jobb med et glass god vin og litt ost. Hun ser på rydder av Cosby Show og spiller med hunden sin. I kveld er neglene hennes store, spisse og røde, en indikasjon på at hun liker å skjemme bort seg selv. I løpet av dagen har hun et uformelt utseende: jeans og en T-skjorte. På helger og noen weeknights forvandler hun seg til større enn livsfigurer, blant annet Patti LaBelle og Tina Turner. Hun er en vanlig utøver på Hamburger Marys i Clearwater, Florida. Hamburger Mary's er en LGBTQIA kjede restaurant som er vert for drakshow, dra bingo og dra brunsj mens du oppfordrer folk til å være deres autentiske selvtillit.

Jeg dro til Hamburger Marys med kameraet mitt for å fange handlingen av hva en typisk natt ser ut som Van-Cartier og hennes andre dragespillere. Jeg intervjute også Van-Cartier og Kenneth Lawson, hvis scenenavn er Juno, for å se hvor mye det koster å være en drakkdronning.

Hvordan fikk du begynnelsen i drakksamfunnet?

Van-Cartier: Jeg gikk over til Europa, og jeg begynte i utgangspunktet der.

Lawson: Jeg startet for omtrent ni år siden. Da jeg flyttet til Florida for to år siden, måtte jeg begynne igjen. Det var vanskelig først. Det er visse mennesker du må se av i samfunnet. Du må være ydmyk. Du må være hyggelig for alle.

Er du en full-time utøver eller en deltidsutøver?

Van-Cartier: Det er en jobb. Jeg lever ikke av dra. Jeg har en dagtid jobb. Drag er mitt levebrød. Det er det som holder meg ren.

Lawson: Jeg er definitivt heltid i det siste. Jeg har vært heltid i omtrent et år. Jeg elsker det. Det er gøy. Jeg kommer til å gjøre det jeg vil gjøre ... Jeg har denne master-klassen jeg gjør - teknikker, skuespill og følelser. Det hjelper meg å legge penger til side ... Jeg lærer dans. Jeg er en travel gutt. Det er nok til å opprettholde livet mitt og dra karrieren.

Om hvor mye bruker du på antrekk, parykker, sko og sminke?

Lawson bruker sminke før du setter på en drakt i omkledningsrommet på Hamburger Marys. Tina Russell / The Penny Hoarder

Van-Cartier: Jeg vil si $ 1000 i måneden.

Lawson: Per måned vil jeg sannsynligvis si $ 200 til $ 300 avhengig av hva jeg får. Noen ganger kan jeg gå en hel måned uten å få sminke. Antrekk klok, jeg prøver å holde det friskt. Jeg holder skapet mitt roterende. Jeg selger den eller brenner den etter noen år.

Er det noe du gjør deg selv eller repurpose for å spare penger?

Delores: Jeg pleide å lage mine egne kostymer. Jeg gjør mine egne smykker bare for å spare penger. Hvis et sett koster $ 500, vil det koste halv eller mindre for å gjøre det.

Lawson:Noen ganger lager jeg mine egne ting. Jeg går til å bytte swaps og kjøpe antrekk der.

Hva er din største arbeidsutgift?

Van-Cartier: Sminke fordi du bruker det hele tiden.

Lawson: Min største arbeidsutgift er sminke. Makeup er dyrt. Du må finne den riktige nyansen av sminke. Cover Girl dekker ikke Cover Boy.

Er du ansvarlig for å betale for alt du trenger for å utføre eller får du stipend fra klubben?

Van-Cartier: Du er ansvarlig for alt. Jo bedre du er, jo bedre blir du betalt.

Lawson: Det avhenger av hvor jeg er på. Jeg får et stipend hvor jeg jobber på Weiners Nightclub og City Side i Tampa på tirsdager.

Hvor mye penger gjør du vanligvis på en konsert, og hvor mye penger gjør du av tips?

Van-Cartier: Det avhenger. Tips er aldri garantert. Min bestillingsavgift er $ 100 til $ 150. Hvis jeg reiser, er min individuelle avgift $ 750 ut av staten pluss tips, flybillett og transport. En god natt for tips er $ 200 til $ 300. Hvis jeg lager $ 100 om dagen når det er den langsomme sesongen så går det bra. Jeg er glad. Mindre enn $ 100 ville være veldig dårlig. Drag betaler for seg selv eller det burde.

Hva liker du mest om å være en drakkdronning?

Van-Cartier: Det er en ferie. En utflukt fra virkeligheten.

Lawson: Jeg er en teaternekt. Jeg har en grad i teater. Jeg har alltid elsket rømningen av den. Du er en helt annen person. Jeg elsker å utføre, og det er en god måte å gjøre det på.

Har du noen pengerbesparende tips for å dele med lesere som ønsker å bli involvert i dra?

Van-Cartier: Invester i deg selv og vær ydmyk. Du må sette penger til side. Ta ut $ 10 hvis du lager $ 20 eller $ 30. Ikke bruk det (pengene du lager) på en gang. Det kommer alltid til å bli en regnfull dag for trusser. Folk vet ikke hvordan man kan spare penger eller få penger. Du vet aldri hva i morgen vil bringe slik at du ikke kan bruke alt på en gang. Ikke unn deg hver dag eller hver uke.

Lawson: Hva jeg gjør, dra, pengene jeg lager fra dra, bruker jeg for dra. Jeg legger mine tips til side for mine drakter. Jeg vil si, bare gjør det. Du vil ikke finne ut om du vil gjøre det eller hvis du er god til det før du gjør det.

Skrive Inn Din Kommentar