Banker

5 måter å videreselge dine lærebøker og tjene til en fortjeneste

5 måter å videreselge dine lærebøker og tjene til en fortjeneste

Studenter på offentlige fireårige høyskoler bruker rundt $ 1.225 i året på lærebøker. Det er en uunngåelig utgift, men det betyr ikke at elevene ikke kan få pengene tilbake. Noen kunnskapsrike studenter har selv funnet måter å tjene penger på når de videreselger sine lærebøker. Prøv disse fem måtene å tjene penger på lærebøkene dine, så du får ekstra penger til andre utgifter.

Selg brukte håndbøker til college bokhandel

De fleste høyskole bokhandlere vil kjøpe tilbake brukte lærebøker, spesielt hvis professorer planlegger å bruke samme tekst neste semester.

Pros: Bokhandlere vil ofte betale deg penger innen få minutter. Noen føler at bekvemmeligheten er verdt mer enn penger.

Ulemper: Hvis du selger bøkene dine til en bokhandel, må du ikke forvente å vinne. College bokhandlere trenger å tjene penger videreselge bøkene de kjøper fra deg. Det oppfordrer dem til å betale deg så lite som mulig.

Selg dine lærebøker på nettet

Mange studenter kjøper lærebøker på Internett for å spare penger. Hvis du allerede har bøker, kan du bruke disse nettstedene til å selge bøker til andre studenter.

Pros: Nettsteder som CampusBooks gjør det enkelt å sammenligne tilbakekjøpspriser, slik at du ikke blir dratt av. Selge på nettet er også veldig enkelt. Bare skriv inn bokens informasjon, vent på at den skal selge, og samle inn fortjenesten.

Ulemper: Fraktbøker kan være ubeleilig hvis du ikke bor i nærheten av et postkontor. Den gode nyheten er at enkelte nettsteder betaler dine fraktkostnader.

Selg brukte bøker direkte til studenter

Noen av underklassene dine må få de samme lærebøkene du kjøpte siste semester. Du kan selge bøkene dine direkte til disse elevene.

Pros: Du kan potensielt tjene penger ved å kutte mellommannen.

Ulemper: Å finne en kjøper er ikke alltid lett. Selv studenter som ønsker å spare penger kan føle seg ubehagelig og betale deg for læreboken. Det er også mulighet for at studentene vil slippe noen klasser. Når det skjer, kan de komme til deg for tilbakebetaling. Du trenger ikke å gi dem pengene tilbake, men det er en plagsom samtale som kan gjøre at du ser ut som den dårlige fyren på campus.

Auksjon lærebøker på nettet

Bruk auksjonssider for å annonsere og selge dine gamle lærebøker.

Pros: Hvis du har en populær lærebok, kan du få et ryddig overskudd fra kjøpere som byder mot hverandre.

Ulemper: Siden studenter som bruker auksjonssider, regner med å spare penger, er de ofte uvillige til å betale hele verdien av lærebøker.

Lei dine lærebøker i løpet av semesteret

Du kan leie bøkene dine i stedet for å selge dem.

Pros: Studentene er villige til å bruke mer penger på lærebøker når de virkelig trenger dem. Ved å leie lærebøkene dine i løpet av semesteret, kan du få penger fra studenter som ikke har planlagt seg. Du har også mulighet til å tjene mer penger ved å leie bøkene dine flere ganger.

Ulemper: Det er ingen garanti for at du vil få bøkene dine tilbake. Selv ærlige mennesker kan bare glemme å returnere dem når de er ferdige. Det betyr at du må kaste bort tid med å finne dem.

Med litt planlegging er det mulig å gjøre en fortjeneste videresalg av lærebøkene dine. Hvilken metode fungerer best for deg?

Bilde via Flickr av CalEvans

Skrive Inn Din Kommentar