Penger

Seksuelt trakassering og Gig-økonomien: Her er hva du trenger å vite

Seksuelt trakassering og Gig-økonomien: Her er hva du trenger å vite


Seksuell trakassering på arbeidsplassen er mot loven, men det stopper ikke det.

Studier viser minst en fjerdedel av alle kvinner og 15% av mennene si at de har vært seksuelt trakassert på jobb.

Vanlige ansatte kan rapportere en lovbryter til Human Resources, men frilansere, uavhengige entreprenører og sidegigere har vanligvis ikke det alternativet.

Men fraværet av juridisk beskyttelse betyr ikke at det er ingensteds for konsertarbeidere å slå.

Hvordan håndterer noen Gig-økonomiplattformer trakassering?

Noen selskaper som rutinemessig ansetter gig-arbeidere har anti-trakasseringspolitikk på plass. Andre? Ikke så mye.

Jeg så på noen av selskapene som er populære blant frilansere og uavhengige entreprenører for å lære om deres seksuelle trakasseringspolitikk og hvilke skritt de tar for å beskytte arbeidstakere.

Her er det jeg oppdaget.

Care.com

Mye kommunikasjon mellom omsorgspersoner og omsorgssøkere finner sted på Care.coms nettsted. Platformens meldingssystem er designet for å se støtende ord og annet upassende innhold og stoppe det før det når mottakeren.

Meldinger, jobbinnlegg og medlems profiler inneholder alle en "Report to Care.com" -knapp for brukere som enkelt rapporterer upassende samhandlinger.

"Hvis Care.com lærer et medlem kan være usikkert eller har handlet uhensiktsmessig, fjerner vi umiddelbart medlemmet fra Care.com," ifølge Care.coms sikkerhetsspørsmål.

Selskapet har "et dedikert sikkerhetshold som undersøker alt innhold som flagges av våre medlemmer. Når et flagg er mottatt, undersøker sikkerhetslaget hvert enkelt tilfelle. Hvis innholdet bryter med våre betingelser, lukker vi umiddelbart brukerens konto. "

Care.coms sikkerhetssenter tilbyr også tips og ressurser som er skreddersydd spesielt til omsorgspersoner.

"Caregivers består av en stor del av konsertstyrken, og mens de ikke er ansatte i Care.com, er de medlemmer av samfunnet vårt, og deres sikkerhet er av stor betydning for oss," sa Nancy Bushkin, Care.coms visepresident av globale PR og bedriftskommunikasjon.

Fiverr

Fiverrs brukervilkår "fordømmer" trakassering og "tolererer ikke brukere som engasjerer seg i målrettet misbruk eller trakassering mot andre brukere."

Sam Katzen, Fiverrs senioransvarlige for PR, fortalte meg at selskapet "tar [s] enhver påstand om upassende oppførsel veldig alvorlig. På grunn av den digitale naturen på vår markedsplass, kan våre tillits- og sikkerhetsgrupper raskt undersøke og iverksette tiltak i tilfelle et problem. "

"Dissiplinære tiltak for trakassering av noe slag kan inkludere umiddelbar fjerning fra markedet, samt kontosvikt."

Lyft

Ifølge Lyfts vilkår for bruk er ryttere og drivere ikke tillatt å bruke plattformen til å skade noen.

Likevel anerkjenner Lyft også at "det er mulig for andre å få informasjon om deg som du gir ... og å bruke slik informasjon for å skade eller skade deg" og "frasige seg all ansvar uansett handlingsform for handlinger eller utelatelser fra andre brukere. "

Lyft gir en kritisk responslinje for drivere og passasjerer å ringe "hvis du er involvert i en hendelse som du mener truer din personlige sikkerhet."

Jeg reiste ut til Lyft for å spørre hva som skjer etter at en sjåfør kaller hurtiglinjen, men selskapet reagerte ikke.

Shiftgig

Shiftgigs nettsted gir ingen informasjon om hva arbeidere burde gjøre hvis de møter trakassering mens de jobber med en Shiftgig-oppgave, så jeg reiste ut til selskapet.

"For å beskytte våre spesialister mot trakassering på jobben, Vi deler vår anti-trakasseringspolitikk og kurs når vi ombord på nye spesialister på Shiftgig-plattformen, Sier Shelby Eversole, selskapets sosiale medier og PR. "Vi oppfordrer også spesialister til å gjennomgå anti-trakasseringstrening regelmessig etter at de er ansatt."

Eversole tilbyr ikke detaljer om hva politikken og kursene inkluderer.

Eversole sier Shiftgig staber sin spesialist suksess hotline syv dager i uken for å støtte sine arbeidere med hva de måtte trenge, inkludert problemer knyttet til trakassering.

Taskrabbit

Taskrabbit's Brukervilkår sier at brukere ikke har lov til å trakassere andre brukere.

Derimot, TOS krever også at brukerne er enige om at de ikke vil holde Taskrabbit ansvarlig for hvilken som helst bruker, "Inkludert ... stalking, trakassering som er seksuell eller på annen måte."

Siden Taskrabbits støttemessige ressurser ikke er tilgjengelige for personer som ikke er registrert som Taskere, sendte jeg e-post til firmaet om å spørre om politikk og prosedyrer mot trakassering.

Taskrabbit reagerte ikke.

uber

Uber, UberEATS og UberRUSHs retningslinjer for samfunnet tydelig forbyder "seksuell adferd mellom sjåfører og ryttere, uansett hva." Uber anbefaler ryttere at de kan miste tilgang til Uber for å bryte denne politikken eller for "å lage kommentarer eller bevegelser som er aggressive, seksuelle, diskriminerende, eller respektløs. "

Drivere kan trykke på en "Hjelp" -knapp i Uber-appen for å rapportere hendelser som oppstår under en tur, så kundesupportteamet kan "følge opp".

Jeg reiste ut til Uber for å spørre hva som skjer etter at en rapport er arkivert hos selskapet, men de reagerte ikke.

Hva å gjøre hvis du er seksuelt plaget mens du er freelancing

Jeg sjekket inn med Jason Bent, juridisk lektor ved Stetson University College of Law, for noen tips om hvor du skal vende når menneskelige ressurser ikke er et alternativ.

Selvfølgelig er hver seksuell chikane situasjon annerledes og krever egen tilnærming.

"Det er ingen størrelse-passer-alt svar på hvordan en uavhengig entreprenør skal svare på seksuell trakassering mens du jobber," sa Bent.

Merk: Professor Bents observasjoner bør ikke betraktes som juridisk rådgivning. Hvis du har blitt sexuelt trakassert, vennligst konsulter en advokat for juridisk rådgivning som er spesifikk for din situasjon.

Rapporter hendelsen

Hvis du er seksuelt trakassert mens du jobber med en konsert, har du først og fremst å skaffe deg sikkerhet og ringe 911 hvis situasjonen garanterer.

Deretter rapporterer hendelsen til firmaet du freelancing med så snart som mulig.

Det kan være svært vanskelig å legge inn en seksuell trakasseringsrapport, så ikke nøl med å ringe på en betrodd venn eller et familiemedlem når du går gjennom prosessen.

Oppbevar forsiktige poster

Dokument alt du tror kan være relevant for din seksuelle trakasseringssak.

  • Hang videre til e-post og tekstmeldinger, arbeidsfakturaer og kopier av hendelsesrapporter.
  • Hvis du har problemer med å laste ned hendelsesrelatert innhold fra datamaskinen eller mobiltelefonen, tar du skjermbilder i stedet.
  • Ta notater om hva som skjedde mens opplevelsen fortsatt er frisk i tankene dine.

"Generelt sett, Uavhengige entreprenører vil trolig gjøre det bra å holde nøye opptegnelser om alt som kan betraktes som seksuell trakassering, " sa Bent.

"I en senere rettssak eller i en undersøkelse utført av klienten, vil detaljene i den påståtte trakasseringen være viktig. Gode ​​plater vil hjelpe den klagende entreprenøren i enhver etterforskning eller prosedyre. "

Sjekk statens og lokale lover

Dessverre garanterer rapportering av seksuelt trakasseringshendelse til et selskap ikke at det blir undersøkt.

Hvis du ikke er fornøyd med måten din situasjon ble håndtert på, rettssak kan være det neste alternativet.

Bent bemerker at mens føderale arbeidslover ikke beskytter uavhengige entreprenører mot seksuelt trakassering eller gir sine ofre ethvert tiltak, noen statlige eller lokale lover kan. En advokat kan fortelle deg sikkert.

Ta vare på deg selv

Seksuelt trakassering på arbeidsplassen kan være en vanskelig opplevelse, spesielt når du er forankret i arbeidslivets og menneskelige ressursdepartementers beskyttelse.

Du er ikke alene.

Å sette seg ned for å snakke med en psykisk rådgiver kan hjelpe. Hvis du ikke har forsikring, er det noen rimelige eller gratis måter å få tilgang til psykisk helsetjenester.

Hvis du er et angrep offer i krise og trenger øyeblikkelig hjelp, ring den nasjonale seksuelle overgrepstelefonen på 800-656-HOPE (4673).

Lisa McGreevy er en stabforfatter på The Penny Hoarder.

Skrive Inn Din Kommentar