Liv

Skal barn få en godtgjørelse? Her er hva disse Penny Hoarders Tenk

Skal barn få en godtgjørelse? Her er hva disse Penny Hoarders Tenk

Vi er fascinert av den gamle debatten: Skal du betale barna en godtgjørelse?

Det er et stort spørsmål og en merkelig for foreldre å takle.

Hjelper en godtgjørelse lær barna om penger, eller ødelegger de dem ved å tilby en belønning for noe de burde gjøre uansett?

Foreldre har ulike meninger om emnet, og det er ikke noe svar som passer for alle. Men vi nyter diskusjonen!

Skal barn få en godtgjørelse? Fikk du en?

Vi spurte TPH-ansatte om deres erfaringer - og hvordan de føler om dem, år senere.

Og kanskje enda viktigere: Hva gjorde du for å tjene det?

Her er hva vi måtte si:

Kyle, grunnlegger og eier

Mine søstre og jeg tjente en liten godtgjørelse til vi var 14, men forventet å få jobb etter det.

Det var sannsynligvis omtrent $ 5 per uke, men vi hadde muligheten til å tjene mer med noe vi kalte "kvart utfordringen.

Vi startet med en jevn krukke kvartaler hver måned. Hvis vi glemte å rydde rommet vårt en dag eller savnet en annen rolle, ville moren min fjerne et fjerdedel fra vår krukke.

Barnet med de fleste kvartaler i slutten av måneden fikk en $ 25 sparebond.

Sarah, administrerende direktør for konsernsjef

Jeg ble ikke betalt en godtgjørelse, men jeg ble betalt for karakterer.

Fra midten av skolen, for hver A jeg opptjente, mottok jeg $ 50.

Så i videregående skole vokste foreldrene mine enda mer aggressive. I tillegg til $ 50 ble jeg også gitt $ 500 mot en bil, som foreldrene mine lagret til jeg var klar til å kjøpe den.

Jamie, Junior Writer

Mine foreldre betalte meg et beløp jeg ikke vil avsløre (du vil ikke like meg lenger) per A på mitt rapportkort.

Jeg vil si at jeg ville vært en straight-A student uansett, men den ekstra motivasjonen er trolig en del av hvorfor jeg er så målrettet.

Kathleen, redaktør

Jeg ble betalt en liten ukeavgift for å rengjøre kjøkkenbordet og la rene retter vekk.

Jeg husker ikke å gjøre det for lenge, sannsynligvis fordi jeg fikk jobber på min karakterskole ("Servitør" under ukentlig bingo natt) og kirkekontor (selger scrip - tenk, gavekort - penger) før jeg fikk en jobb i videregående skole.

Susan, Senior Writer

Jeg ble ikke betalt en godtgjørelse som barn.

Å gjøre oppgaver og få gode karakterer var begge forventede forpliktelser til å bo i min husstand, selv om jeg kunne gjøre ekstra merkelige jobber for penger.

Jeg solgte ting på bøndemarkedet i grunnskolen, startet barnevakt da jeg var 12 år og fikk min første virkelige jobb på en isbutikk da jeg var 14 år.

Hvis jeg har barn, tror jeg jeg vil gjøre noe lignende.

Å ha en jobb utenfor huset lærte meg mange leksjoner, inkludert verdien av penger, evnen til å styre tiden min og betydningen av hardt arbeid.

Matt, assistentredaktør

Min bror og jeg fikk $ 5 per uke for å ta ut søppel, resirkulering og grundig rengjøring av våre rom og badet vårt hver lørdag. Som støv, støvsuging, etc.

Høres litt oppblåst, men det sparket ikke bare skitne klær inn i skapet og gjorde meg sengen.

Barn fortjener en godtgjørelse. Mine vil få en.

Tenk på det: Vil du virkelig gjøre alt det mens de kommer til å ha det moro? Aldri.

I tillegg vil de bli lei av å måtte jobbe så hardt for å rydde rommene og faktisk holde dem så hyggelige. Det vil lære dem noe om å tjene penger, organisasjon og hardt arbeid.

Heather C., Visual Editor

Jeg stjal penger fra foreldrene mine.

Sann historie. Sannsynligvis gjelder ikke her.

Alexis, administrerende redaktør

Jeg husker ikke å få et godtgjørelse.

Jeg tror foreldrene mine trodde å hjelpe rundt huset var noe vi burde gjøre uansett - og vi burde ikke bli betalt for det.

De oppfordret oss til å få små jobber her og der så lenge jeg kan huske, så det var hvordan jeg hadde brukt penger. Jeg gjorde massevis av barnevakt (vi var pålagt å spare halvparten av det vi tjente) og broren min knuste mange av vårt nabolags plener.

Min søster og jeg kjørte også en "sommerleir" for nabolaget barn som var i utgangspunktet utendørs, gruppe barnevakt, så foreldre kunne ha litt tid til seg selv.

Erin, Bokholder / HR Spesialist

Våre jenter (8 og 4) får for øyeblikket ikke en godtgjørelse.

Jeg vil at de skal, men jeg føler at de trenger å respektere penger først - og vår 8-åring gjør det ikke.

Vi var lax i å lære henne om penger. Nå er hun endelig (sakte) klar over at den ikke er disponibel, men ikke helt på det punktet hvor jeg vil begynne å forkjøle noen over til henne på ukentlig basis.

Det er mye samtaler involvert her!

Dana, Staff Writer

Min søster og jeg ble betalt en ukentlig godtgjørelse på $ 3 hver for et par år.

Vi skifter hverandre hver uke: Vask hver natt, eller gjør vaskeriet og noen rart rengjøringsoppgaver for uken.

Til slutt stoppet moren min med å gi godtgjørelsen på grunnlag, vi ville bare hoppe over gjengene hvis vi ikke var bekymret for å få penger den uken.

Å være barn, tjene penger var en ganske lav prioritet.

Hun bestemte oss for at vi trengte å lære at å hjelpe rundt huset var noe vi skulle gjøre, uansett incitamentet.

Da jeg brukte penger til å bruke penger, begynte jeg barnevakt.

Heather v., Seniorredaktør

Min søster og jeg fikk ikke en godtgjørelse eller bli betalt for gjerninger.

Mine foreldres perspektiv var at vi som medlemmer av husstanden burde bidra på hvilken måte som helst som var alderspasient, liker å sette bordet som et lite barn, vaske som vi ble eldre, etc.

Jeg husker å snakke mye om penger, og sammenligne tilbud / salg / besparelser og hvilket merke / størrelse hadde en bedre pris.

Vi gjorde også odde jobber, og vi fikk en papirrute da jeg var 11. Min søster og jeg delte pengene for å redde mot skolens klasse 7 utvekslingsreise til Quebec.

Vishal, direktør for forretningsutvikling

Jeg tjente en godtgjørelse som barn: $ 5 per måned, fra 8 år gammel.

Jeg vil tjene min godtgjørelse ved å gjøre oppgaver: ta ut søppel, hjelpe min mor med dagligvarer (for det meste å bære dem inn i huset), mate katten og være høflig mot søsteren min.

For hver tillatelse mottok jeg - og eventuelle andre penger jeg var begavet for saks skyld - Jeg var pålagt å gi 1/3 til veldedighet, sette 1/3 i besparelser og tilbringe de andre 1/3 hvordan jeg ønsket (vanligvis på godteri).

Minnet er levende fordi jeg ville planlegge min candy-kjøp basert på 1/3 av inntektene. Fordi jeg elsket kjæresten min så mye, ville jeg ta det med på skolen som en ettermiddagspakke.

Det var ikke lenge før jeg lærte at godteri hadde en helt annen verdi i skolen enn den gjorde utenfor, og jeg ble candy-leverandør for tredje, fjerde og femte klasse.

Hadley, Account Manager

Da jeg vokste opp fikk jeg en ukentlig godtgjørelse på $ 20 på betingelse av at jeg gjorde alt moren min spurte meg.

Forespørsler varierte fra å støte på hver overflate i rommet mitt, vandre våre to hunder etter skolen, sørg for at klesvasket mitt var i kurven min og sortert for klesvask dag, gjør leksene mine rett etter skolen og før fotballøvelse, rydde opp mine retter etter å ha spist og tilfeldig arbeid i gården eller rundt huset.

Hvis jeg ikke snakket tilbake - som jeg var usedvanlig bra på som barn - kan hun kaste inn en ekstra $ 10 eller $ 20.

Ellen, Advertising Operations Manager

Jeg fikk ikke et godtgjørelse da jeg var barn.

Nesten alle mine venner gjorde det, og jeg husker å være ganske bummed ut den.

Som legenden går, kom jeg opp med en strålende grift i den opptjente alderen på 6 år for å gjøre opp for mangelen på foreldrelitterte midler.

Jeg er den yngste av fire barn med en altfor sentimental mor, som reddet alt - inkludert alle våre baby tenner. Jeg trodde, "Hei, hvis foreldrene mine ikke betaler ut, så vil noen andre."

Jeg gikk inn i min mors skattekiste av pyntegjenstander og grep alle tennene. Jeg fortsatte å pepper dem under puten min, og håpet at tannfesten ville gi meg de store pengene.

Det gikk ubemerket i en uke til moren min oppdaget makabre scenen under pute min da hun endret arkene.

Hvis / når jeg har barn, vil jeg absolutt gi dem en godtgjørelse. De får også en bonus for super kreativ / merkelig problemløsning.

Også, jeg vil ikke redde sine baby tenner.

Din sving: Har du betalt en godtgjørelse som barn? Hva lærte det deg - og påvirker det om du skal betale barna en godtgjørelse?

Dana Sitar (@danasitar) er en stabforfatter på The Penny Hoarder. Hun er skrevet for Huffington Post, Entrepreneur.com, Writer's Digest og mer, men hun er i markedet for noen som vil betale henne for å rydde rommet hennes som voksen.

Skrive Inn Din Kommentar