Banker

Du sannsynligvis ikke visste disse fem fakta om studielån

Du sannsynligvis ikke visste disse fem fakta om studielån

Det er mange misforståelser om studielån. Mange mennesker hater dem, mange trenger dem. De fleste mennesker forstår ikke alle fasetter om dem - og det kan føre til problemer.

Gitt at studielån kan være en stor del av din økonomiske fremtid, må du forstå hvordan du best betaler for college, og hvordan du betaler av studielån fort.

Gitt at det er over $ 1,5 billioner i studielånsgjeld, og at den gjennomsnittlige kandidaten har nesten $ 36.000 i studielån, må låntakere forstå disse fakta for å sikre at de gjør de beste beslutningene.

Del dine tanker i kommentarene -> visste du disse fakta om studielån?

Hvis du ikke er helt sikker på hvor du skal begynne eller hva du skal gjøre, bør du vurdere å ansette en CFA for å hjelpe deg med studielån. Vi anbefaler Studentlånsplanleggeren for å hjelpe deg med å sette sammen en solid økonomisk plan for studielånets gjeld. Sjekk utStudentlånsplanleggerenher.

1. Sikkerheten for studielåneskuld er ditt fremtidige inntekter

Når du kjøper bil og får billån, er sikkerheten for billånet verdien av bilen. Hvis du ikke gjør dine månedlige utbetalinger, reagerer banken bare på bilen din. Det samme gjelder for et hus og et boliglån. Du betaler ikke boliglånet ditt, banken forecloses på huset ditt.

Så når du tar på studielån, hva synes du at sikkerheten er? Bare goodwill? Nei, sikkerheten på studielånene dine i din evne til å tjene penger i fremtiden. Hvis du ikke klarer å betale tilbake lånene, kan långiveren (enten regjeringen eller banken) garnere lønnene dine, garnere din trygdeordning, og til og med motregne og ta din skattemessige tilbakebetaling.

Dette er hovedgrunnen til at studentlån i det store hele ikke utelukkes i konkurs. Konkurs hjelper likvidere dine eiendeler til å tilbakebetale din gjeld og kansellere resten hvis du virkelig ikke kan betale det. Men med studielån, så lenge du har evnen til å tjene, har du muligheten til å betale noe. Det er også den viktigste grunnen til at det er studentlån tilgivelse for å være deaktivert - du kan ganske enkelt ikke tjene mer penger til å tilbakebetale lånene.

Så når du tar ut studielån, må du beregne avkastningen (avkastning på investeringen) og sikre at du kan tilbakebetale gjelden.

2. Du kan refinansiere føderale studielån

Det er en stor misforståelse om studielåns refinansiering. Mange låntakere tror ikke de kan refinansiere sine studielån for å senke sine utbetalinger, spesielt med private studielån. Men siden 2009 har regjeringen gitt låntakere mulighet til å refinansiere sine føderale studielån ... til private studielån.

Nå er det ikke fornuftig for mange låntakere. Hvis du stole på dine føderale studielån for inntektsbaserte tilbakebetalingsprogrammer, eller noen form for tilgivelsesprogram, bør du ikke refinansiere dine lån på denne måten. Årsaken er at du vil miste tilgang til studielåns tilgivelsesprogrammer og spesielle funksjoner som utsettelse og utholdenhet.

Men hvis du er på standardbetalingsplanen og ser etter alternativer for å redusere betalingen og renter, kan refinansieringen til et lavere rentenivå av privat studentlån gi mye mening. Jeg anbefaler å bruke Troverdig, en markedsplass for studielån. Som Kayak eller Expedia, med unntak av studielånsfinansiering, hjelper Credible dine motta tilbud fra flere långivere etter å ha fylt ut en enkelt formular.

Et spesialtilbud for College Investor-lesere - få en $ 200 bonus når du refinansierer lånene dine med Troverdig!

3. Foreldre som tar på lån for sine barn, skylder gjelden

Et av de vanligste spørsmålene jeg mottar om studielånets gjeld går slik: "Jeg tok ut $ 30.000 i studielån for å betale for datterens høyskole. Nå er jeg 55 år og nærmer seg pensjon, og datteren min kan ikke betale fordi hun ikke har jobb ennå. Hva er alternativene mine?

Når de gjør seg klar til å finansiere høyskolen, er mange foreldre under misforståelsen at hvis de tar ut studielån, må barna deres foreta betalinger på dem. Dette er feil og en av de mest misvisende fakta om studielån.

Hvis en forelder tar ut et lån, Foreldre er ansvarlig for lånet - ikke studenten Hvis studenten ikke kan betale, er foreldrene på kroken for gjelden. Vil du bytte tilbakebetaling planer? Det kan ikke være mulig.

Foreldre bør aldri ta ut studielån for sine barn. Gå tilbake til Fakta nr. 1 - Studielånets sikkerhet er inntekt. Hvis foreldrene tar ut lånet, er sikkerheten foreldrenes inntekt nå, ikke studenten.

Hvis du allerede gjorde, og sliter, her er du muligheter for å håndtere Parent PLUS Lån.

4. Hvis du ikke har høyere utdanning, må du fortsatt betale tilbake lånene dine

For mange studenter går på college for å "finne seg". Dette er ikke en god ide. College er dyrt. Livet endres. I mange av disse historiene slutter studenten å forlate college for å forfølge en drøm, uten grad og en gjeng med studielånsgjeld.

Faktum er, om du er utdannet eller ikke, er du fortsatt på linjen for studielånets gjeld. Bare fordi du ikke er ferdig, får du ikke ut av å betale tilbake det du allerede har brukt på skolen. Jeg snakket nylig med en kvinne ved navn Sara, som gikk på college i et halvt år før hun bestemte seg for høgskolen, ikke for henne. Hun påløpte 45 000 dollar i gjeld fra det ene og ett halvt år.Hun ønsket virkelig å bli en tannhygienist, som krevde et annet par års yrkesskole, til en pris på $ 20.000 per år. Hun var på utkikk etter en vei ut av den opprinnelige gjelden - men det skjedde ikke.

Uansett hva dine post-college planer er, må du betale tilbake gjelden din. Yrkesskole kan være et godt alternativ, men husk den totale kostnaden for skolens etterutdanning. Du må fortsatt tilbakebetale studielånene dine selv om du slipper ut av skolen.

5. Kosigners på studielån er like ansvarlig som studenten

Til slutt, når du cosign et lån, inkludert et studielån, er du like ansvarlig som låner. Foreldre, besteforeldre, familiemedlem, venner - ikke kos deg et studielån. Hvis du virkelig må, må du cosign et studielån på riktig måte.

Når du cosign et studielån og studenten ikke kan betale tilbake gjelden - må du betale tilbake gjelden. I verste fall, hvis du cosign et lån og studenten dør, kan du fortsatt betale tilbake gjelden.

Selv etter eksamen, og studenten gjør betalinger hver måned, kan det være vanskelig å få en cosigner-utgivelse. Det betyr at du fortsatt kan være på kroken for hele låneperioden. Dette kan påvirke din egen kreditt score, og til og med hindre deg i å kjøpe bil eller hus under noen omstendigheter.

Hvis du ikke er i stand til personlig å ta ut et studielån, bør du ikke cosign ett. Det er det samme.

Hvis du vurderer å refinansiere studielån, se etter studielån som har "cosigner-utgivelse". Dette alternativet gjør det mulig for cosigneren å bli fjernet fra lånet etter et angitt antall betalinger på tid. Du kan sammenligne alternativer som dette på troverdig gratis.

Dessverre, i tilfeller der en låner dør, kan cosigneren også være ansvarlig for gjelden. Derfor er det så viktig for cosigners å sikre at det er et begreps livsforsikringspolicy for låntakeren bare i tilfelle. Vi anbefaler å få et raskt tilbud på Haven Life.

Bonusfakta: Hvor får du hjelp

Selv om jeg har sagt utallige ganger, kan du gjøre det gratis på StudentLoans.gov, det er fortsatt folk som har bedt meg "det er flott Robert, men jeg vil fortsatt betale noen for å hjelpe meg - hvem kan jeg stole på?" Det er et rettferdig spørsmål, så hvem kan du stole på?

Det grunnleggende utgangspunktet er å ringe til studielånet og få hjelp direkte. De er bokstavelig talt betalt av den amerikanske regjeringen for å hjelpe deg med studielån.

Deretter kan du gjøre mye av det selv på StudentLoans.gov.

Til slutt kan du vurdere å betale en ekspert for hjelp. Hvis du ikke er helt sikker på hvor du skal begynne eller hva du skal gjøre, bør du vurdere å ansette en CFA for å hjelpe deg med studielån. Vi anbefaler Studentlånsplanleggeren for å hjelpe deg med å sette sammen en solid økonomisk plan for studielånets gjeld. Sjekk utStudentlånsplanleggerenher.

Hvis du trenger hjelp, kan det være fornuftig å betale for det. Bare ikke betal for mye og vet virkelig hva du får.

Visste du disse studentlånsfakta? Har du noen gang hatt hjelp til studielånene dine?

Skrive Inn Din Kommentar