Liv

Bestilling Takeaway og ansette en hushjelp kan kjøpe deg lykke, sier ny studie

Bestilling Takeaway og ansette en hushjelp kan kjøpe deg lykke, sier ny studie

Her på The Penny Hoarder, sparer penger oss glade.

Så det er litt vanskelig for meg å fortelle deg å åpne den lommeboken og bruke penger på ting du kan gjøre for deg selv gratis. Men basert på ny studie av Prosedyrene ved National Academy of Sciences, er det bare det jeg skal gjøre.

Gå videre. Bestill takeaway.

Liker ikke rengjøring? Finn en hushjelp og betal dem for å rense for deg.

Hvordan kan The Penny Hoarder fremme et slikt sløvt spild av penger? Fordi det faktisk ikke er sløsing. Det er en investering i din egen lykke.

"Et felteksperiment gir et årsaks bevis for at arbeidende voksne rapporterer større lykke etter å ha brukt penger på et tidsbesparende kjøp enn på et materielt kjøp. Sammen tyder disse resultatene på at bruk av penger til å kjøpe tid kan beskytte folk mot de skadelige effektene av tidstrykk på livtilfredshet. "

Med andre ord viste studien at i dagens verden (og det var en verdensomspennende studie), er tiden vår mest verdifulle vare.

Folk jobber hardt, lange timer. Utover arbeidet er det tidsforpliktelser til familie og venner. Studien oppdaget at de menneskene som var villige til å overføre penger til å outsource oppgaver de ikke liker var bare mer fornøyd med livet deres.

Kjøpe tid er like å kjøpe lykke.

Men jeg kan ikke gi råd til å kjøpe tid!

Når det er sagt, la oss tømme det litt. Alt dette forutsetter at du har råd til å bruke penger på disse tidsbesparende utgiftene. Hvis du bor på et stramt budsjett, vil du tenke nøye før du ringer til ditt favorittsted. Koking hjemme kan være veldig enkelt og givende.

Hvis du ikke har plass i budsjettet ditt for å kjøpe tid, legg litt innsats i å spare tid. Du får en lignende effekt uten å unødvendig bruke dine hardt opptjente penger.

Men hvis det passer ditt budsjett, kan det være verdt å bruke litt penger til å gi deg selv den dyrebare gave av tid.

Tyler Omoth er en senior forfatter på The Penny Hoarder som elsker å sole seg og finne kreative måter å hjelpe andre. Fang ham på Twitter på @Tyomoth.

Skrive Inn Din Kommentar