Investere

Skal du fortsette fremover og "abonnere" på Netflix-aksjen?

Skal du fortsette fremover og "abonnere" på Netflix-aksjen?

Etter at Netflix (NASDAQ: NFLX) annonserte at resultatet i tredje kvartal var på mandag, ble aksjene i Los Gatos, California-baserte selskap lukket for hele tiden høye på $ 354,99.

Neste dag hevdet analytikere forventninger og investorer trakk seg tilbake; aksjer falt 9%. Nære etterfølgere av Netflix er altfor kjent med denne volatiliteten, men er den bedre enn forventede inntjeningen og stjernen abonnentveksten nok til å vurdere Netflix et kjøp? La oss ta en nærmere titt.

Rise og fall og vekst av Netflix

Netflix ble startet i 1997 som månedlig abonnement for DVD-by-post. Husker du de små røde pakkene som gjorde videoutleie sen gebyrer en ting fra fortiden? Hvis du ikke gjør det, ikke bekymre deg. Ledelsen på Netflix gjør det heller ikke. Netflix taster seg nå som verdens ledende internett-tv-nettverk.

Da Netflix ble offentliggjort i mai 2002, åpnet den på $ 15 per aksje. I 2003 steg Netflix-aksjene til $ 55 og var den høyest mulige aksjen på Nasdaq. Det falt ned 80% til $ 11 i 2004.

I januar 2007 introduserte den videostreaming over internett og handlet til rundt $ 25 per aksje. I 2011 økte aksjene rundt $ 300-verdien bare for å falle 80% i 2012. Nedgangen skyldes i stor grad den dårlig håndterte kunngjøringen for å dele sin tjeneste og tap av abonnenter på grunn av prisstigning. Dens abonnentbase, ved inngangen til 2012, var rundt 25 millioner.

Rask frem til 2013, og aksjen går tilbake til over 300 dollar med resultatet for tredje kvartal, som viser en vekst på 22% på årsbasis. Abonnentbasen ble også nesten doblet med 40 millioner abonnenter i kvartalet. Netflix rapporterte at det tilsatte 1,3 millioner innenlandske streaming abonnenter i Q3.

Det er den fortsatte veksten i abonnentbasen som Netflix-ledere vil ha investorer til å fokusere på. De la i brevet til investorer, "Vi gjør vårt beste for å ignorere volatiliteten i vårt lager."

Konsernsjef Reed Hastings bemerket i løpet av inntjeningsintervjuet at hvis veksten er i overensstemmelse med 2013, med 6 millioner innenlandske tillegg, så kan marginutvidelsen fortsette å vokse med 400 basispoeng i forbedringsbidragsforbedringer kvartalsoverskudd i kvartalet.

Netflix Growth Strategy

Abonnentveksten overgikk forventningene, i henhold til brevet til aksjonæren, på grunn av styrken av innholdet og suksessen til den opprinnelige programmeringen, som først ble introdusert i 2013. Selskapet planlegger å bruke nesten 3 milliarder dollar i lisensiert innhold i 2014.

Kritisk anerkjente viser som Oransje er den nye sort og Korthus har transformert Netflix fra en innholdsforhandler til en innholdsskaper. Korthus ble nominert til 14 Emmys; det vant i en kategori. Oransje er den nye sort, deres mest populære originale show, sies å konkurrere med de øverste lineære TV-seriene i seerne. Netflix planlegger å fordoble investeringen i opprinnelig programmering til 10% av utgiftene.

Konkurransedyktige streamingleverandører Amazon (NASDAQ: AMZN) og Hulu øker også utgifter til opprinnelig programmering. Amazon green-lit produksjonen av seks nye piloter for barn og tre nye halvtime piloter. Kunder vil bli invitert til å avgjøre hvilke piloter som skal produseres som en serie til luft på Prime Instant Video og Amazonas britiske streamingleverandør, Lovefilm. TV-nettverk HBO, CBS (NYSE: CBS) og BBC raser opp deres streaming-tilbud.

Netflix annonserte også planer om å bruke sin innenlandske fortjeneste for deres internasjonale ekspansjon. I sin langsiktige utsagnsoppgave sa de: "En av grunnene til at vi investerer så tungt i internasjonal ekspansjon, er at vi når en abonnementstjeneste har oppnådd lønnsomhet og skala i et marked (20% til 30% av husholdningene) , det er svært sannsynlig å kunne opprettholde denne fortjenestestrømmen i mange tiår. "

Den Positive: Opprette og Rekreasjons Momentum

De nylige overskriftene og analysene om Netflix høres ærlig ut som 2003-4 og 2011-2. Den populære kommentaren: Det er et momentum lager. Det er overpriced. Verdsettelsene gir ikke mening.

Det som er imponerende er at Netflix historisk har gjort det som er ganske vanskelig å gjøre: gjenopprett momentum på så kort tid, flere ganger. Høyflygende aksjer, som Netflix eller Tesla (NASDAQ: TSLA), er populære blant retail investorer fordi, vel, de er populære. Retail appetitt for disse aksjene drives vanligvis av troen på produktet eller tjenesten, ikke av de underliggende verdsettelsene eller markedsverdiene. Enhver feil og tap i denne momentum og aksjekursene faller.

Mens verdi investorer vanligvis ser etter den lave prisen, kan lav pris indikere mangel på entusiasme for å kjøpe, kjøre prisen ned enda mer. Prisvurderte eller oppfattede overpriced aksjer er ikke sett så attraktive, men det kan være betydelige gevinster opptjent i høyflygende aksjer, hvis du vet hvilke indikatorer som skal se etter signalet, oppadgående trender i momentum. Verdsettelse bør ikke være en av indikatorene som verdsettelser av momentum aksjer er sjelden attraktivt. Netflixs P / E-forhold er mange ganger det som er sammenlignbare med markedet.

To indikatorer som skal brukes er inntektsoverskuddendringer og inntjeningsoverraskelser. Netflix har hatt konsekvent positive inntjeningsoverraskelser i 2013, og analytikere har i stor grad vært positive med hensyn til inntektsoverslagsendringer for 2013 og 2014 årlige og kvartalsvise resultatresultater.

Med disse indikatorene er Netflix et sterkt valg.

Hva er tankene dine på Netflix?

Skrive Inn Din Kommentar