Liv

Kult å være snill: Hvordan en ungdoms karakter fikk ham inn i en Ivy League School

Kult å være snill: Hvordan en ungdoms karakter fikk ham inn i en Ivy League School

"Åh, har du Mark Zuckerberg å skrive anbefalingsbrevet ditt? Så søtt. Jeg har spøkelsen til Steve Jobs for å skrive min. Sooo ... "- Noen college student, et sted, sannsynligvis.

I en verden der høgskolenes opptaksprosess har blitt til et gigantisk cutthroat-spill av gjenopplæring på topp og en overbelastning av ekstrakurver, Å ha gode anbefalingsbrev signert av noen prestisjefylte navn kan ende opp med å være den avgjørende faktoren mellom deg og en nesten identisk kandidat.

Og tro på meg, på dette tidspunktet er de fleste videregående eldre CVer ganske mye like. Så har du et godt anbefalingsbrev? Vel, det er avgjørende.

Det er bra - og så er det denne fyren

Et godt anbefalingsbrev beskriver studentens suksesser og prestasjoner, berører lederegenskapene og deres arbeidsmoral, og for en liten pizzazz nevner de kort deres lidenskaper. Det vil nok få noen til en god nok skole så lenge den er signert av sin rektor.

Men et stort anbefalingsbrev? Vel, vi har nylig lest om et eksempel på et stort anbefalingsbrev i en New York Times op-ed - en som adresserer de tingene som virkelig betyr noe.

Denne store anbefalingsbrevet beskriver studentens godhet og omtanke, berører hans respekt og hjelpsomhet, og for en liten pizzazz nevner han at han gjorde et poeng å lære navnene til alle på vaktmesteren.

Og det fikk denne gutten enstemmig godkjenning under opptaksprosessen fordi den ble underskrevet av hans oppbevaringsassistent.

Det er riktig - en student spurte bevareren på sin New England offentlige skole for å skrive ham et anbefalingsbrev.

Vaktmesteren detaljerte hvordan studenten gikk ut av hans måte å slå av lysene i tomme rom, rydde opp etter sine jevnaldrende og slutte å takke hallmonitoren hver morgen.

I stedet for det typiske kutt-og-lim-anbefalingsbrevet var opptaksstyret vant til, dette brev var tydelig, da den uventede kilden snakket til studentens karakter, hans gjennomtenkte og omsorgsfulle holdning og generelt hans godhet.

Rebecca Sabky, adm. Regissør ved Dartmouth College, hvor denne studenten brukte, skrev at hun i løpet av hennes 15 år på skolen hadde brukt mer enn 30.000 innmeldinger, hadde aldri sett et brev som dette.

Vennlighet er nøkkel

Hvis den nye trenden i høgskoleopptak er godhet, ville det være så galt?

Tenk deg, om du vil, en verden der studentene ikke dømmes av innholdet i deres CV og den fluffete fyllstoffet i opptakene deres, men i stedet av deres karakter og deres ønske om å gjøre det bra.

Tenk deg en hel generasjon av folk som streber etter å være bedre, snillere og mer tolerante og respektfulle enn folkene før dem.

Sabky bemerker at mens hennes essay kan oppmuntre til en flom av anbefalingsbokstaver som ligner denne, tar hun det så lenge det betyr at elevene vil bruke tiden sin til å fremme godhet.

Mens ingen virkelig vil ha en haug med tenåringer som prøver å skape fint hverandre på grunn av et sted i deres drømmeskole, er det noen ganger praktiske som gjør det perfekt - og jeg, for en, har ikke noe imot å gi dem litt insentiv.

Godhet og karakter som høgskriterier? Jeg er ombord.

Din sving: Tror du at en persons karakter burde være avgjørende for å komme inn på college?

Grace Schweizer er en junior forfatter på The Penny Hoarder. Hun vil bare at alle skal være hyggelige med hverandre.

Skrive Inn Din Kommentar