Penger

6 enkle måter å spare penger med en langsom komfyr

6 enkle måter å spare penger med en langsom komfyr

Du går i døren etter en hard dags arbeid.

I stedet for å stirre i et kaldt, tomt kjøleskap, lukter du den deilige duften av hjemmelaget biffgryte, varm og klar for deg å spise.

Tro meg, det er ingen tvil om at en treg kok kan lage middag mye lettere og mer praktisk.

Men visste du at dette trofaste kjøkkenet kan hjelpe deg med å spare penger?

For en liten investering - vanligvis mellom $ 10 og $ 40 avhengig av størrelse og modell - kan du mate familien din med alle slags mat og drikkevarer på det billige.

Du kan også bruke din langsomme komfyr til å lage fargestifter, hjemmelaget lekdeig og såpe - pluss, du kan til og med kontrollere noen modeller med smarttelefonen din!

Her er noen av mine favoritt måter å spare penger ved å bruke min sakte komfyr - min beste venn på kjøkkenet.

1. Trick deg selv i å unngå restauranter

Vi vet alle at en av de mest prøvde og sanne måtene å spare penger er styring av restauranter og barer, og matlaging hjemme i stedet.

Det er lettere sagt enn gjort for opptatt - og sulten - folk.

Men du kan lure deg selv til å unngå den fristende etterarbeidet happy hour ved å dumpe noen enkle ingredienser i din tregkokeren før du går ut på jobb om morgenen.

Et måltid på favorittrestauranten kan ringe ditt navn, men du vil ikke la det deilige måltidet du har tilberedt tidligere på dagen gå i avfall - eller bli overcooked.

Det er også en helt legitim unnskyldning for å gi venner og kolleger, uten å forklare at du prøver å spare penger ved å spise ute mindre. Jeg kan si fra erfaring: Ingen argumenterer med din sakte komfyr!

Hvis du spiser ute med en partner, kan middag lett koste deg $ 50 - eller $ 25 per person.

Erin Chase, som startet $ 5 middager, har en hel nettside full av sakte kokerdiner som koster mindre enn $ 5 totalt å gjøre. Selvfølgelig varierer prisene, og hun kjøper alltid varer når de er på salg.

Chase sier at matlaging måltider som koster $ 5 eller mindre, har blitt litt av en besettelse. Siden hun startet bloggen, kan hun ikke hjelpe, men løpe gjennom ingredienspriser i hodet under måltidsplanlegging.

Noen av mine favoritter fra hennes nettsted er meksikanske carnitas (som gjør fire porsjoner - kan du si rester?), Sakte kokosbiff og grønnsaksuppe og ristet oransje Thai biff tacos.

2. Spar penger på ingredienser

En av de beste tingene med treg matlaging er at du kan bruke billigere ingredienser, blant annet billigere kjøttstykker, en hel kylling eller andre kylling kutt i stedet for bare bryster og bulkvarer, som for eksempel tørkede bønner.

Kok en hel kylling på søndag, og bruk den resten av uken i en rekke oppskrifter, eller makk og frøs for senere.

Over amerikanske byer, de gjennomsnittlig pris per pund for en hel kylling er $1.46. Sammenlign det til $ 3,27 per pund for kyllingebryst og du snakker store besparelser, spesielt hvis du er som meg og kylling er en av dine go-to-meal forretter.

Med en hel kylling kan du også lage hjemmelaget kyllingbuljong ved hjelp av resterende deler (bein, hud, nakke, krås og andre).

Prøv det selv med denne kyllinglårene med artisjokker og soltørkede tomater oppskrift eller denne for franske dip sandwicher laget med biff chuck steke.

Tørkede bønner krever mer innsats enn hermetiske bønner, men kostnadsbesparelsene er verdt det ekstra arbeidet. Generisk hermetisert svart bønner vil koste deg 42 cent per kopp, sammenlignet med 19 cent per kopp for kokt, tørket svart bønner.

Jeg kjøper vanligvis en to-pund pose med tørkede svarte bønner, skyll dem grundig og suge dem over natten. Neste morgen, drenerer jeg og dumper dem i min sakte komfyr, og legger til noen krydder, avhengig av hvordan jeg skal bruke dem.

Tre timer senere har jeg en deilig pott full av krydret svart bønner til halve prisen på hermetiske bønner. Jeg fryse hva som er igjen, noe som gjør måltidsplaneringen enda enklere.

Her er en grunnleggende, langsomt kokertørret bønneoppskrift for å komme i gang.

3. Lag vegetariske måltider

Din langsomme komfyr kan også åpne opp en helt ny verden av vegetariske oppskrifter, som generelt er mye billigere enn måltider laget med kjøtt.

I stedet for å tenke på dem som side retter, lager jeg ofte bønner og linser i dagslyset til mine tregere måltider.

Jeg lager denne lentil masala oppskriften når jeg er ute etter indisk mat og denne soppstreinen når jeg vil ha litt komfortmat.

Ta kylling masala versus lentil masala: Et pund kylling gjør omtrent to kopper kjøtt og er omtrent $ 3,27. Sammenligne det med et pund tørre linser, som koster $ 1,54 på min lokale matbutikk og gjør fire til fem kopper kokte linser.

Hver kopp, kokte linser koster deg $ 0,34, sammenlignet med $ 1,64 for kokt kylling. Den som koker regelmessig eller for store familier, vil fortelle deg at disse typer besparelser legges opp raskt!

4. Ta fordel av fryseren

Vi har alle vært der.

Du og din partner står i kjøkkenet sultende og diskuterer hva de skal lage til middag. Uunngåelig kaster noen opp hendene sine og sier, "Ugh! La oss gå ut!"

Men med en liten forberedelse og en langsom komfyr, kan du ha en fryser full av hjemmelagede måltider og ta angsten ut av "Hva skal vi spise i kveld?" samtale.

En av mine favorittfrokostretter er hvit kyllingchili.Etter å ha laget en stor sats i min sakte komfyr, skaper jeg denne store suppen i fryseposer og stabler dem flatt oppå hverandre.

Når jeg sliter med en lunsj eller middagside, spretter jeg ut en pose, smør suppen og legg til fersk avokado, rømme, ost og tortilla chips på toppen.

En annen go-to er sakte komfyr spinat lasagne. Etter matlaging, frys inn i individuelle porsjoner for en enkel kveldsmåltid.

5. Planlegg, Planlegg, Planlegg

Den tregte komfyren er også en god motivator for måltidsplanlegging, noe som kan føre til færre impulsoppkjøp og mindre dagligvareregninger.

Omgjøre ukentlige annonser for kjøtt og andre salgsartikler og lag dine måltider rundt de beste tilbudene.

Bell peppers på salg denne uken? Ta en titt på denne oppskriften på langkokende paprika fylt med brun ris, svarte bønner og magert kjøttbiff.

Eller kjøp din pantry. Sjekk hva du allerede har på lager og bygg din egen oppskrift. Det er en fin måte å bruke noen av de tilfeldige tingene du har stanset i fryseren, pantry og krydderkabinet.

Selvfølgelig, å ha en plan - og ingrediensene for hånden til å utføre den - er en annen måte å styre deg bort fra takeout-menyen.

Du vil også kutte ned på matavfall ved å kjøpe akkurat det du trenger for dine tregere oppskrifter.

6. Få kreativitet i kjøkkenet

Den tregte komfyren er ikke bare til middag. Prøv å bruke den til andre måltider - og til og med ikke spiselige alternativer!

Jeg elsker å våkne opp til lukten av disse jordbærene over natten havre.

Kast litt løk, gulrot, selleri og krydder sammen med litt vann og lage hjemmelaget vegetabilsk lager du kan fryse i opptil tre måneder.

Rund opp barnas brutte eller brukte fargestifter, ta av etikettene og kaste dem i en engangs muffinblikk. Slip dem i tregkokeren din i en time eller to, og du har nye fargestifter det kostet deg ikke en krone.

Stephanie O'Dea bruker hver tregkok hver dag som nyttårsoppløsning. På bloggen hennes sier hun at barna hennes hadde et blast med dette prosjektet.

Eller, med litt mel, maisstivelse og matfarging, lage din egen, tregte komfyr lekdeig.

Du kan til og med bruke din langsomme komfyr for å dempe din dyre kaffe vane (les: de $ 5 lattes og mochas fra Starbucks eller det lokale kaffebaret) ved å lage din egen peppermynte mochas, gresskar spice lattes eller chai te.

Din sving: Hva er dine favoritt tøffekoker-triks for å spare penger?

Opplysning: Du ville ikke tro hvor mye kaffe Penny Hoarder-teamet går gjennom. Dette innlegget inneholder tilknyttede linker, slik at vi kan holde kornet lager!

Sarah Kuta er utdannelsesreporter i Boulder, Colorado, med en forkjærlighet for helgedrift, oppussing av møbler og gode tilbud. Finn henne på Twitter: @sarahkuta.

Skrive Inn Din Kommentar