Banker

5 måter å få et boliglån uten privat boliglån forsikring (PMI)

5 måter å få et boliglån uten privat boliglån forsikring (PMI)

Unngå PMI

Da vi var i ferd med bygge vårt drømmehus, vi ventet ganske godt å gå over budsjettet.

Å vite dette, prøvde vi å kutte utgifter så mye som mulig. Den ene utgiften vi visste at vi absolutt måtte unngå var PMI (Private Mortgage Insurance).

Nylig hadde jeg et leserspørsmål også knyttet til PMI:

Joe A. vil vite:

Jeg har hatt boliglånet mitt i 2 år og vil bli kvitt PMI. Långiveren fortalte meg at jeg må få hjemmeevaluering for å bevise at jeg har minst 80% egenkapital.

Vel, jeg fikk vurderingen og betalte da lånet til 80% av mitt hjem verdi. Men så sendte långiver meg et brev som sier at jeg trenger et lån til verdi som er 75%!

Nå er jeg bekymret for at jeg skal betale lånet til 75%, men de vil bare ha en annen unnskyldning for ikke å fjerne PMI. Hva burde jeg gjøre?

Før jeg forteller deg de beste måtene å kvitte seg med PMI, la oss ta et skritt tilbake og sørg for at du vet hva det er.

Hva er Private Mortgage Insurance (PMI)?

Privat boliglån forsikring eller PMI er et produkt som beskytter en utlåner i tilfelle du er standard på et boliglån og de er tvunget til å utelukke. Det er en rett og slett irriterende utgift fordi det er som å måtte betale for naboens helseforsikring hver måned, det hjelper deg ikke minst.

Likevel krever långivere vanligvis at du betaler PMI når du låner mer enn 80% av verdien av et hjem. Med andre ord, hvis din forskuddsbetaling er mindre enn 20%, har de mer risiko og krever at du hjelper dem med å redusere risikoen.

Ved å betale PMI kan du få et boliglån når du ikke kan komme opp med 20% ned, men det er også en ekstra månedlig utgift. Derfor er Joe og mange villaeiere kløe for å kvitte seg med månedlige PMI-betalinger, slik at de kan beholde mer penger for seg selv.

Hvor mye koster Private Mortgage Insurance (PMI)?

Kostnaden for PMI varierer basert på ulike faktorer, som beløpet og løpetiden for et boliglån. Men det kan være i nærheten av 0,5% opp til 1,5% av boliglånsbeløpet per år. For eksempel, hvis du har et $ 150.000 boliglån, kan PMI premien koste rundt $ 65 per måned.

Du kan sjekke din årlige pantelåns kontoutskrift eller ta kontakt med din utlåner for å finne ut hvor mye du betaler for PMI.

5 måter å bli kvitt privat boliglån forsikring (PMI)

Det er 5 måter å unngå eller bli kvitt PMI:

  • Gjør en 20% forskuddsbetaling: Den beste måten å sikre at du aldri trenger å betale PMI, er å unngå det ved å betale minst 20% ned på ditt hjem. Det betyr at du må forsinke et hjem kjøp mens du fortsetter å lagre.
  • Automatisk avbestilling basert på hjemmet ditt opprinnelige kjøpesum: For et vanlig boliglån som du tok ut 29. juli 1999, må PMI avbrytes automatisk når du har 22% egenkapital i hjemmet ditt. Når du har betalt boliglånsbalansen din ned til 78% av den opprinnelige verdien av din eiendom, føderal lov krever en utlåner å avbryte din PMI. Denne regelen gjelder imidlertid bare hvis boliglånet ditt har vært aktuelt i et helt år, eller de ikke er mer enn 60 dager sent innen de siste 2 årene, og du har ingen rettigheter på eiendommen. Videre kan utlåner kreve bevis for at verdien av ditt hjem har ikke dyppet under den opprinnelige verdien. De kan også kreve at du ikke har et andre boliglån eller et hjem egenkapital kredittkort.

    For et boliglån du signerte før 29. juli 1999, er det opp til deg å kontakte din utlåner og be om at de fjerner PMI når du når 20% egenkapital. Ulike stater kan ha lover som påvirker PMI-avbestilling for eldre boliglån, så kontakt din utlåner for mer informasjon.

  • Forespørsel kansellering basert på hjemmet ditt opprinnelige kjøpesum: Hvis du betaler ned boliglånsbalansen din til 80% eller mindre av den opprinnelige prisen, eller den vurderte verdien på salgstidspunktet, avhengig av hvilket som helst, kan du be om at utlåner fjerner PMI. Denne forespørselen tvinger ikke utlåner å fjerne det, men er underlagt forskrifter i henhold til føderal og statlig lov. Igjen kan de kreve bevis for at verdien av ditt hjem ikke er lavere enn den opprinnelige verdien.
  • Be om kansellering basert på ditt hjems nåværende verdi: Hvis du betaler ned boliglånet ditt til 75% eller mindre av hjemmet ditt nåværende verdi (som bestemt av en lisensiert boligkreditor), kan du be om at utlåner fjerner PMI.
  • Midpoint avslutning: PMI må avlyses når boliglånet ditt når midtpunktet i termen. For eksempel, for et 30-årig lån med 360 månedlige utbetalinger, er midtpunktet etter at du har gjort den 180. betalingen. Denne avbestillingen gjelder bare hvis boliglånet ditt er gjeldende.

Så, å komme tilbake til Joes spørsmål, gjetter jeg at utlåner først ga ham instruksjoner basert på nummer 3 ovenfor. De ønsket å finne ut om Joe hadde en låneverdi på minst 80% av den opprinnelige verdien av hjemmet sitt.

Siden eiendomsmarkedet har gått ned de siste årene, er det sannsynlig at Joes boligverdi har dypt siden han kjøpte den for 2 år siden. Det er sannsynligvis at utlåner ga ham nye instruksjoner basert på nummer 4 ovenfor, og krever at hans lånebalanse er 75% av sin nåværende boligverdi.

Du har rettigheter under huseierevernloven

Som huseier er Joe dekket av PMI-bestemmelsene i den føderale huslovenes beskyttelsesloven fra 1998.Hvis han betaler lånet til 75%, og hans utlåner ikke følger reglene for å kansellere PMI, kan Joe sende klage til Federal Trade Commission (FTC) på ftc.gov.

Skrive Inn Din Kommentar