Virksomhet

Kjære, jeg har glemt å trekke boliglånsinteressen!

Kjære, jeg har glemt å trekke boliglånsinteressen!

Som vert for Money Girl podcast, er et av de vanligste spørsmålene jeg får fra show, lyttere handlet om å hevde rentenettingen på boliglånet, som dette fra Alice:

Hvis min mann og jeg glemte å ta skattefradrag de siste par årene for boliglånsrenten, hva kan vi gjøre? Er det en vedtekt hvor du må bruke den eller miste den?

Hva er Hypotekrenteavdrag?

Hvis du ikke er kjent med boliglånsrenteavdrag, er det en stor skattefordel for villaeiere fordi det gir deg mulighet til å trekke fra beløpet på boliglånsinteresser du betaler fra din skattepliktig inntekt. Hvis du er en typisk villaeiere, betaler du sannsynligvis store penger for boliglånet ditt hvert år, så dette skattefradraget kan spare deg for en del av endringen ved å senke skatteplikten betydelig.

Hvem kan kreve boliglånsavdragsavdrag?

Men ikke alle villaeiere er kvalifisert til å ta boliglånsrenteavdrag. Mitt første svar på Alices spørsmål er å sørge for at hun og hennes ektemann er kvalifisert til å kreve det. Her er de to store hindringene du må hoppe over for å kunne dra nytte av boligrenteavdraget:

Regel # 1: Du må ha sikret gjeld på et kvalifisert hjem der du eier eierandel.

Regel # 2: Du må registrere dine føderale inntektsskatter ved hjelp av Form 1040 og spesifisere fradrag på Plan A.

Hva er sikret gjeld?

Den første regelen ovenfor har to deler som jeg skal definere: "sikret gjeld" og "kvalifisert hjem". Ifølge IRS er en sikret gjeld en hvor du signerer et instrument som et boliglån, gjerning, eller land kontrakt-at:

  • gjør ditt eierskap i en kvalifisert hjemsikkerhet for betaling av gjelden,
  • sørger for at ditt hjem kan bli solgt for å tilfredsstille gjelden, og
  • er registrert i henhold til gjeldende statlig eller lokal lov.

Med andre ord, ditt hjem må være på linjen som sikkerhet hvis du ikke betaler boliglånet. Generelt er den eneste tiden et boliglån kanskje ikke sikret, hvis du har en lukningslån, kjøp med eierfinansiering, eller lån penger til å kjøpe et hjem fra en venn eller slektning.

Kan du trekke av renter på et boliglån refinansiere?

Det er to typer gjeld som kvalifiserer for boligrenteavdrag: oppkjøp av gjeld og egenkapitalgjeld. Anskaffelsesgjeld er et sikret lån du får til å kjøpe, bygge eller ombygge hoved- eller andrehjemmet ditt. Den inkluderer refinansiert gjeld opp til mengden av din gamle boliglånsbalanse like før du foretar refinansieringen. Den totale summen av renter du kan trekke fra for oppkjøpsgjeld, er begrenset til en million dollar for ditt hoved- og andre hjem (eller $ 500.000 hvis du er gift innlevering separat).

Kan du trekke av renter på et hjem egenkapital lån?

Egenkapitalgjeld, som nevnt, kvalifiserer også for rentebeløp. Egenkapitalgjeld er et lån sikret av ditt hoved- eller andre hjem som du tok ut av en annen grunn enn å kjøpe, bygge eller ombygge. Det kan være penger du brukte til å starte en bedrift, betale for utdanning, eller å ta en ferie, for eksempel. Den har en mye lavere grense enn oppkjøpsgodtgjørelse for å kreve rentebeløpet: $ 100,000 (eller $ 50,000 hvis du er gift innlevering separat).

Hva er et kvalifisert hjem?

La oss nå diskutere definisjonen av et "kvalifisert hjem" i sammenheng med rentenettingen. Ifølge IRS, kan et kvalifisert hjem være ditt hovedhjem og et andre hjem. Enten eiendom kan være en enkelt familie bolig, leilighet, kooperativ, mobilhome, trailer, tidsdeling arrangement, eller til og med en båt, så lenge de har sove, matlaging og toalett.

Hvis du er gift og sender en felles avkastning, kan ditt kvalifiserte hjem eies av en ektefelle eller eies i fellesskap. Hvis du er gift og fil separat, kan du hver og en kreve boliglånsrenten for et kvalifisert hjem bare - med mindre du samtykker i skriftlig at en ektefelle kan kreve fradrag for begge hjem.

Så, forutsatt at Alice faktisk har sikret gjeld på et kvalifisert hjem, må hun også overholde den andre IRS-regelen for å hevde rentenavdraget, som er å spesifisere fradrag på Plan A.

Hva er varemessige fradrag?

Varenavdrag er kvalifiserte utgifter som du kan rapportere om din føderale avkastning for å redusere din skattepliktig inntekt. Du har valg hvert år for å kreve enten en standardfradrag for din skattemeldingstatus eller for å legge opp alle dine faktiske fradrag og kreve dem på Schema A i Form 1040.

For eksempel, hvis Alice og hennes mannfil skatter i fellesskap, er deres standardfradrag for 2011 $ 11 600. Hvis de har mer enn $ 11 600 i fradrag for å spesifisere, vil de komme fremover ved å spesifisere i forhold til å ta standardfradrag. Siden de fleste huseiere betaler en båtbelastning på boliglånsrenter hvert år, er det sannsynlig at Alices familie ikke er noe unntak, og vil ha mange fradrag for å gjøre elementering verdt.

Slik ansetter du en glemt boliglånsinteresse

Så hva skal Alice gjøre hvis hun og hennes ektefelle var kvalifisert for flere års verdifall på rentebetalinger, men de gled opp og gjorde ikke krav på dem? Det kan bety at de har overbetalt skatt i mange år. Når du oppdager en feil på selvangivelsen din, som skyldes inntekt, skattefradrag, skattekreditter eller skattemessig status, bør du endre den ved hjelp av Form 1040X.Du må legge inn et eget skjema 1040X for hvert år du endrer, og det må være et papirformular fordi IRS ikke tillater endret avkastning som skal arkiveres elektronisk. Husk også at statens skatteforpliktelse kan endres hvis du endrer din føderale retur.

Vanligvis, for å kreve en tilbakebetaling av skatt, må du sende skjema 1040X innen tre år fra datoen for den opprinnelige avgiften eller innen to år fra datoen du betalte skatt, hvilken som helst senere. Det betyr at Alice kan sannsynligvis endre hennes avkastning for 2010, 2009 og 2008 og gjenvinne sine dyrebare, men glemte skattebrudd.

Hvem har rett til fradrag hvis du eier et hjem med flere personer eller ikke er på boliglån eller tittel? Når du registrerer deg på SmartMovesToGrowRich.com, vil en av de gratis gaver du mottar, være "Mortgage Interest Tax Deduction FAQ Video" som jeg opprettet for å svare på de vanlige spørsmålene og mer.

Skrive Inn Din Kommentar