Banker

5 ting jeg har bortkastet penger på

5 ting jeg har bortkastet penger på

Som en selvutnevnt sparsom minimalistisk, liker jeg å leve med mindre og være forsiktig med pengene mine. Men jeg var ikke slik dette naturlig. Så snart jeg begynte å jobbe, tenkte jeg på pengene mine som morsomme penger og brukte det på lite luksus for å holde meg underholdt.

Jeg var ung, uforsiktig, og lever fortsatt hos foreldrene mine, så konsekvensene av slike dårlige beslutninger ble ikke følt umiddelbart.

Jeg rykker for å tenke på hvor mye penger jeg sløste med. Her er ting jeg har kastet bort penger på (eller hvorfor du bør lære av mine feil!):

Fancy kaffedrikker

Da jeg var på college, drakk jeg aldri rett kaffe. Det var alltid en isblandet mokka med pisket krem. Jeg chugged disse tingene daglig og i finalen uke ville jeg øke inntaket mitt til to. Ikke bare var det dårlig for min helse med alle de unødvendige kalorier, det var dårlig for lommeboken min. På nesten $ 5 en pop ble det dyrt raskt!

Vintage klær

For tiden klær jeg på en veldig utilitaristisk måte. Jeg liker klær, men jeg elsker å være komfortabel. Da jeg var 18 år, var jeg mye mer eventyrlystne og prøvde fortsatt å finne ut identiteten min. Jeg ble forelsket i vintage klær - men ikke typen fra Goodwill - den dyre typen.

Jeg vil gjerne betale $ 75 for en blå go-go dansekjole, eller over $ 100 for en oransje 50-inspirert kjole og jakke. Jeg ønsket å være unik, så jeg betalte prisen for unike ting.

Jeg har fortsatt noen rester fra min vintage kjærlige fortid, men nå liker jeg ikke engang å kjøpe klær.

sigaretter

Jeg var aldri en hardcore røyker, men nesten alle i kunstavdelingen røykt. Det var fristende, så jeg prøvde det et par ganger. Jeg fortalte på en eller annen måte at sigaretter er et fint samtalestykke (du har alltid noe å snakke om) og at de hjalp meg når jeg ble stresset.

Som jeg sa, røyket jeg aldri så mye, men jeg kjøpte nok ca 5 pakker. For en ikke-røyker wannabe røyker, det er 5 pakker for mye. Sigaretter er så dyre og er forferdelige for helsen din. Og la oss innse det, de gjør alt rundt deg lukter dårlig.

Skjønnhetsprodukter

Som tenåring hadde jeg ganske forferdelig hud som krevde dermatologisk hjelp for å fikse det. Det var pinlig og jeg hatet det. Da jeg begynte å vokse ut av det, brukte jeg så mye penger på skjønnhetskremer, lotioner og sminke.

Jeg kjøpte selv anti-aging krem ​​da jeg var 18 år! Ingen 18-årige burde tro at de trenger anti-aging krem.

Nå bruker jeg bare en ansiktsvask og en nattlig krem, og min hud og budsjett elsker meg for det.

Mat

På college brukte jeg helt for mye penger på mat. Jeg visste ikke hvordan jeg lagde mat, så det var den perfekte unnskyldningen for å spise ute. Det tok meg lang tid å lære meg selv å lage mat, og det var ikke før jeg var virkelig alene og skjønte at jeg måtte holde fast på et budsjett og gå ut hele tiden, var ikke til hjelp. Nå er jeg ingen mesterkokk, men jeg lager enkel, sunn mat som jeg liker.

Hvis foreldrene våre ikke lærer oss, tror jeg det kan være lett å falle i en felle av "Jeg vet ikke hvordan." Men det er så mange gratis ressurser der ute for å komme i gang. Google billige sunne oppskrifter, eller se på Pinterest. Lære å lage mat er bare følgende retninger, og det kan læres. Som noe, tar det øvelse.

Som du kan se mesteparten av pengene mine sløsing ventures var direkte korrelert med selvtillit og stubbhet. Jeg tror at usikkerhet og apati er kostbare og kan forårsake ødeleggelse på budsjettet. Begynn å se hvor du sparer penger og Hvorfor.

Lær av mine feil og vet at det er mulig å snu ting rundt!

Hva har du kastet bort penger på?

Skrive Inn Din Kommentar