Liv

Her er det som er verdt å kjøpe - og hva du skal hoppe over - på pliktfrie butikker

Her er det som er verdt å kjøpe - og hva du skal hoppe over - på pliktfrie butikker

Å være en Penny Hoarder har sine fordeler.

Siden jeg alltid prøver å holde meg innenfor budsjettet, selger jeg sjelden bare for shopping, og jeg er alltid på utkikk etter gode tilbud når jeg gjør det.

Jeg kjøper ikke engang når jeg reiser, noe jeg vet mange mennesker nyter.

Omtrent den eneste gangen jeg er veldig fristet, er når jeg sender en pliktfri butikk.

Alt om dem gjør meg lyst til å haste inn, kaste min lommebok til kontorist og ta så mye som jeg kan bære fordi dutyfri butikker alltid har de beste tilbudene.

Eller gjør de?

Hva er Duty Free Shops?

Du finner duty-free butikker på alle mulige steder: de er på flyplasser, de er på cruiseskip og de ligger i shoppingdistriktene av populære turistmål.

Tollfrie butikker selger produkter du kan kjøpe uten å betale en ekstra skatt - fangsten er at disse produktene må tas utenfor landet.

For eksempel, hvis jeg handler på en avgiftsfri butikk i Paris (en dag!), vil den butikken ikke belaste meg skatt på kjøpene jeg gjør fordi jeg tar det jeg kjøper tilbake til USA

Skattfrie varer! Det høres fantastisk ut, ikke sant?

Ikke så fort.

Når du kommer tilbake til hjemlandet ditt, vil de hyggelige personene på tollbordet be deg om å erklære hva du kjøpte på dine reiser.

Avhengig av hvilket land du bor i, og hvor du kommer tilbake, vil du være på kroken for å betale skatt hvis kjøpene overstiger et visst beløp.

Den eksakte mengden av skatter du betaler (hvis noen er), avhenger av mange variabler. Det er nok å si at en veske som virker som en stor verdi på den duty-free butikken i Helsingfors, kan koste deg mer i toll enn hvis du nettopp hadde kjøpt darn-tingen på Macy's.

Så hvorfor bør jeg bry meg med pliktfrie butikker?

Jeg kommer til å få alt sentimental på deg for en varm stund.

For noen år siden reiste jeg utenlands med mannen min, og vi stoppet i en pliktfri smykkerbutikk for å se seg rundt. Det viser seg at han styrte meg der inne for å kjøpe noe for å feire vår tur.

Kunne han ha kjøpt meg en lignende ring da vi kom tilbake til USA? Sikker.

Ville det ha kostet mindre enn det han betalte en gang, da han ble fakturert i tollpenger? Sannsynligvis.

Er vi (greit, er han) sappig nok til å betale litt ekstra for noe som alltid vil minne oss om den turen? Helt klart.

Noen ganger er muligheten for at du overbetalt for noe og bryet med å erklære kjøp ved skikker, verdt det hvis avgangen kommer hjem med noe du vil skatte for alltid.

Selvfølgelig er gode kjøp den beste grunnen til å handle i pliktfrie butikker - hvis de virkelig sparer penger.

De fleste duty-free butikker er fullpakket med sminke, dufter, mote tilbehør, smykker og klokker.

Men mer sannsynlig enn ikke, disse kjøpene er ikke verdt det.

"Jeg finner det vanskelig å forstå hvorfor luksusvarer, dufter og kosmetikk får så mye spill," sa Smarter Travels Ed Perkins. "USA beskatter ikke dem tungt, så du kan vanligvis få gode tilbud her hjemme."

Booze og røyker, derimot, kan være en stor verdi.

"Røyker og drikkere kan gjøre det bra på pliktfrie butikker, spesielt hvis du bor i en stat med høye avgifter på disse elementene," sa Trae Bodge, seniorredaktør på RetailMeNot.com.

Hvordan om noen tips om pliktfri shopping?

Jeg er glad du spurte.

Uansett om du handler pliktfritt for verdien eller bare fordi du vil si at du gjorde det, må du huske disse tipsene.

  • Bestem et shoppingbudsjett og hold deg til det. Du vil (forhåpentligvis) unngå impulskjøp som du (og din lommebok) vil angre senere.
  • Tenk på hva du kanskje vil kjøpe og lage en liste over hva disse elementene ville koste hvis du kjøpte dem i hjembyen din. Ta kontakt med listen mens du handler for å sikre at du får den beste verdien.
  • Hvis du planlegger å bruke et kredittkort for å betale for kjøp, må du sørge for at du ikke blir belastet en utenlandsk transaksjonsavgift. Det kan enkelt avbryte pengene du lagret ved å kjøpe taxfree.
  • Når du kommer hjem og kommer til skikker, vær ærlig om dine kjøp. Hvis du er fanget, ikke fortelle sannheten, kan grenseagenter gripe dine ting og slå deg med en bratt fin.

Tollfrie butikker kan være en av de beste tingene med å reise. Eller det verste, hvis du ikke går i forberedt.

Lisa McGreevy er en stabforfatter på The Penny Hoarder. Hun ignorerer for det meste pliktfrie butikker når du reiser ... men ikke lett.

Skrive Inn Din Kommentar